Yasaklara büyük oranda uyuluyor

Pazar yerlerine maskesiz giriş yasağı bugün uygulanmaya başlandı. Vatandaşların çok büyük bir kısmı bu yasağa uymaya çalışıyor.

Yasaklara büyük oranda uyuluyor
banner127

Yeni tip Koronavirüs salgınının Türkiye'de de yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek, salgında en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla pazar yerleri içinde yasaklar uygulanmaya başlanmıştı. 65 yaş üstü ve çocukların sokağa çıkma yasağın olduğu için normal olarak Pazar yerlerine girişleri mümkün değil. Diğer yaş grupları da Pazar alışverişlerini maske takarak gerçekleştiriyor.

Eskişehir Kurtuluş Kapalı Pazarında da vatandaşların ve satıcıların bu maske kuralına yüzde 90 oranında uyguduğu görüldü. Bazı vatandaşların ve satıcıların yüzlerinde maske olmaması da dikkatlerden kaçmadı. Pazar alışverilerini kısa sürede yapan vatandaşlar alacaklarını alarak kısa sürede pazar alanından ayrılıyorlar. Bu da Pazar yerinin yoğun olmamasını sağlıyor. Pazar satıcıları da satışların ciddi oranda azaldığını ve bu sürecin en kısa sürede bitmesi için dua ettiklerini belirttiler.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2020, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30