Yazılıkaya'da tarihi bir gece yaşandı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının ortak projesi olan, ilk çağlardan bugüne Anadolu’da yaşayan kadınlara saygı duruşu niteliği taşıyan “Kybele” adlı oyunun ilk gösterimi Yazılıkaya Midas Anıtı’nda yapıldı.

Yazılıkaya'da tarihi bir gece yaşandı
banner115

Çalışmalarına Haziran ayında başlanan oyun Güngör Dilmen’in “Ben Anadolu” adlı eserinden yola çıkılarak uyarlandı. Oyun, Anadolu kültürünün en önemli tanrıçası olan Kybele baştaolmak üzere, Antik çağlardan günümüze, yakın coğrafyada adı geçen Artemis, Niobe,Andromahe, Teodora’nın da aralarında bulunduğu tarihi isimleri sahneye taşıyor. Usta rejisör Murat Atak’ın yönettiği oyun, Osmanlı İmparatorluğundan ve yakın tarihimizden kadın karakterleri ve Fikrîye Hanım, Afife Jale, Muazzez İlmiye Çığ, Türkan Saylan, Bahriye Üçok gibi birçok Cumhuriyet kadınını anarak, saygı duruşunda bulunuyor.

Şehir Tiyatroları sanatçısı Burcu Tutkun Turan’ın rol aldığı “Kybele” adlı oyun Eskişehir Senfoni Orkestrası sanatçıları eşliğinde ilk gösterimini Eskişehir'in Han ilçesine bağlı olan Tarihi Yazılıkaya Midas Anıtı önünde gerçekleştirdi. Oyunun Yazılıkaya'da sahnelenmesi, Eskişehirlilerin bu kutsal söylenceye Frig Vadisinde, tarihin canlandığı yerde tanıklık etmelerine fırsat tanıyarak, Midas Anıtı'nın büyüleyici atmosferinde unutulmayacak bir etkinlikle buluşmalarını sağladı. “Kybele” oyunu kent merkezinde ise Sazova Bilim Kültür Sanat Parkı’nda seyircisi ile buluşacak.

“Kybele”’ninprömiyerine sanatsever vatandaşların yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Kara katıldı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30