Yol genişletme çalışmaları sürüyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi  tarafından Eskişehir'in en önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve her yıl binlerce vatandaşımızın  ziyaret ettiği Yazılıkaya yolunda genişletme çalışmaları başladı.

Yol genişletme çalışmaları sürüyor
banner115

Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun almış olduğu karar doğrultusunda Müze Müdürlüğü ile KUDEP uzmanları nezaretinde yürütülen çalışmalar kapsamında Orman İşletme’den de görüş alınarak Han İlçesi Kayı Mahallesi’nde yolun fiziki standarttı yükseltiliyor. Han İlçesi Gökçekuyu-Kayı-Yazılıkaya Mahalle yolunda yaklaşık 11 kilometrelik mesafede yol genişletme çalışmalarının başladığını belirten yetkililer, yol güzergahının bazı noktalarında 3. derece sit alanına isabet ettiğinden dolayı Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan karar alınarak çalışmaların titizlikle gerçekleştiğini belirttiler.

Yol çalışması yapılan kısımlarda can ve mal güvenliğine esas sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını isteyen yetkililer, çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için ekiplerin özveriyle çalıştığını ifade ettiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30