Eskişehirspor'a jest yapan komedi filmi

  • Hangi takımlısın?

  • Es-Es amirim

  • Oooooooooo

  • Eskişehirspor amirim

  • Es Es Es Ki Ki Ki Es Ki Es Ki Es

Yukarıdaki replik 25 Ekim’de vizyona giren “Cinayet Süsü” isimli komedi filminde yer alıyor. Eskişehirspor’a böylesine güzel bir jest yapan filmi övmeyeceğiz de neyi öveceğiz diyeceğim ama filmde senaristlerin zekası ve oyuncuların performansı sayesinde övülmeyi sonuna kadar hak ediyor. 

Film İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerin günün birinde hiç alışık olmadıkları bir cinayet vakasıyla karşılaşması ile başlıyor. Yılların deneyimine sahip bir başkomiser ve ekip arkadaşları da olaya el koyuyor. Ancak tuhaf cinayetler birbiri ardına gelmektedir. Ekibin elinde ne delil, ne de ipucu var. Cinayetler sürdükçe işler daha da çözülemez noktaya geliyor.

Leyla İle Mecnun dizisi ile gönüllerimize giren Ali Atay’ın yönettiği ve başrollerinde Uğur Yücel, Binnur Kaya, Cengiz Bozkurt ile Feyyaz Yiğit’in oynadığı Cinayet Süsü son yıllarda izlediğim en çok güldüren komedi filmi diyebilirim. Çünkü şahsen ben sadece küfür odaklı komedileri değil, durum komedilerini seviyorum. Bu filmde küfür var mı var. Ama küfürler güldürme amaçlı değil, durumun gerektirdiği için kullanılmış olarak görüyorum. 

Senaryo akıcılığı, oyuncuların performansı, çekim kalitesi oldukça iyi. Türkiye’de sinema salonunda izleyip de verdiğim para sonuna kadar helal olsun dediğim nadir filmlerden. DVD’si çıkınca tekrar izler miyim? Evet. Arkadaşlarıma tavsiye eder miyim. Ona da evet. 

Eleştirim var mı elbette var. Ama spoiler vermemek adına bu hakkımı kullanmayacağım. Çünkü eleştirilerimin çok büyük kısmı final odaklı. Ama buradan da Yönetmen Ali Atay’a ufacık bir eleştirim olacak. O kamerayı gökyüzüne doğru yükseltirken 180 derece döndürmen şart mıydı? Ciddi olarak söylüyorum 7-8 saniye süren o çekimi izlerken başım döndü. 

YORUM EKLE

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30