Eskişehirspor taraftarı ve yerel seçimler

Herkese merhaba… Artık bu köşede belli aralıklar ile siyasetten spor’a, gündem de ne varsa kısa kısa sizlere yorumlamaya çalışacağım..

Tabi ki yazımıza Eskişehirspor ile başlıyoruz;

Ligde oynadığı son 5 maçta sadece 1 puan almış ve puan durumunda küme düşme potasında yer alan bir Eskişehirspor için kim olumlu yorum yapabilir ki? Eskişehirspor benim üçüncü evladım diyen Halil Ünal’ın sessiz bekleyişi yerel seçimler için planlar yaptığının işareti olabilir mi? Arkadaşım bu takım mevcut kadrosuyla her geçen gün kan kaybediyor. Bu çocuklara bir an evvel moral motivasyon yüklenmesi gerekiyor. Sezon başındaki o tabiri caizse gazın yeniden bu çocuklara verilmesi gerekiyor. Şüphesiz Eskişehirspor’a erzak yardımı haberleri okuyan herkesin canını yakmıştır. Her deplasmanı bir yönetici karşılayacak projesi de suya düşmüş gözüküyor. Şu camiada taraftarların dışında çaba gösteren kimseyi görememek çok üzücü.  Ne diyelim Allah yardımcımız olsun.

Siyaset ile devam edelim…

Türkiye’de şüphesiz yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen 4 ilden birisi Eskişehir’dir. AK Parti ve MHP ittifakıyla beraber CHP’nin adayı Yılmaz Büyükerşen’in en çok zorlanacağı seçim bu seçimler olabilirdi. Ancak dün itibariyle yerel seçimlerde ittifak olmayacağı açıklandı. 19 yıldır aralıksız bu görevi devam ettiren Büyükerşen gerek ilerleyen yaşı, gerek de il meclisindeki çoğunluğun AK Partiye geçmesi nedeniyle büyük bir handikap ile bu seçim yarışına girecekti.  Şimdi herkes merakla AK Parti’nin Eskişehir adayının kim olacağına odaklanmış durumda. AK Parti hakikaten kitleleri arkasından sürükleyecek bir isimi aday gösteremezse, Büyükerşen yüzde 60 ihtimalle yeniden Büyükşehir Başkanı olur.

Eskişehirspor taraftarlarının yerel seçimler konusunda da ayrı bir duruşu var. Her hangi bir siyasinin yandaşı olmadan sadece Eskişehirspor'a destek verecek adayı (seçimlerden sonra bakarız diyenlere değil) destekleyeceklerini açıkladılar. Herhangi bir isim çıkmaması durumda ise bağımsız bir aday çıkartarak seçimlerdeki oy potansiyellerini cümle aleme gösterebilirler. Bu durumda da seçim sonuçlarında sürpriz değişkenlikler olabilir. 2014 yılında yapılan seçimlerde 32 bin oy farklı ile seçimin kazanıldığı bir kentten bahsediyoruz. 4 yılda yaşanan gelişmeler ve Eskişehirspor taraftarlarının yaratacağı bir rüzgar siyasilerin hesaplarının sekteye uğramasına neden olabilir...

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın..