Eskişehirspor yönetimine açık mektup!

Takvimler 26 Nisan 2019 tarihini gösteriyordu. FIFA, Balıkesirspor’a eksi 6 puan silme cezası 2 dönem transfer yasağı gönderdi. FIFA bu tarihten önce eski futbolcuları Nuno Andre Coelho‘ya olan 762 bin Euro borcun ödenmesi için Balıkesirspor’u defalarca uyarmıştı ama ödeme gerçekleştirilmeyince, hem 6 puan sildi, hem de 2 dönem transfer yasağı verdi.

Sonra ne mi oldu. Aradan 3 ay geçti. Balıkesirspor yönetimi Nuno Andre Coelho ile bir şekilde helalleşti ve durumu FIFA’ya bildirdi. Oyuncu da ben Balıkesirspor ile anlaştım şeklinde FIFA’ya bir yazı gönderdi. Sonra bir baktık ki takvimler 10 Ağustos 2019 tarihini gösterdiğinde Balıkesirspor yönetimi ‘transferi tahtası için iş toplayacağımız imzalara kaldı’ açıklamasını yapıyor. Balıkesirspor yönetimi imzaları toplayasaya transfer sezonunun son günü olmuştu. 3 Eylül 2019 tarihinde transfer sezonun kapanmasına saatler kala son imza da alındı ve 12 futbolcu ile sözleşme imzalandı. Yani 2019’un Nisan ayında 2 dönem transfer yasağı alan Balıkesirspor silinen eksi 6 puanını geri getiremedi ama transfer tahtasını açtı ve transferlerini gerçekleştirdi.

Sonra ne mi oldu? Tavkimler 18 Mart 2020’yi gösterdiğinde aynı FIFA Eskişehirspor’a bir yazı gönderdi. Ruud Boffin dosyasından dolayı size süre veriyorum. Ödemenizi yapın veya bir çözüm yolu bulun. Aksi takdirde puanınızı silerim. Mustafa Akgören yönetiminde gelen bu yazıdan kimsenin haberi olmadı. Aradan günler geçti. Sonra takvimler 10 Nisan 2020 tarihini gösterdiğinde Eskişehirspor’a 6 puan silme cezası ve 2 dönem transfer yasağı uyguladı. Aynı günde de bu cezalar Eskişehirspor’un resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyuruldu. 

Sonra Ruud Boffin bir açıklama metni yayınladı ve dedi ki, “Cezanın uygulanmasına iki gün kalana kadar kimse benimle iletişime geçmedi. Ben yüzde 50 indirim yaptım ve alacağım miktarı da üç yıla bölerek yapılandırdım. Ama kulübün prosedürleri geç uygulamasından dolayı bu sorun yaşandı. Sonra puan silme uygulanınca da anlaşmamızı iptal etmek durumunda kaldık.”

Şimdi gelelim günümüze… Balıkesirspor ve Eskişehirspor yönetimlerinin yüzleşmek durumunda kaldıkları cezalar birebir aynı. Yani Eskişehirspor yönetiminin önünde emsal bir karar var. Ama Eskişehirspor yönetimi nedense hevessiz davranıyor. Biliyoruz paranız yok. Kendi cebinizden verdiğiniz paralar ile de mevcut kadroyu koruyamaya çalışıyorsunuz ama mevcut kadrodan ayrılmak isteyen futbolcular var. Mehmet Feyzi Yıldırım ayrıldı bile. Mete Kaan Demir ve Cemali Sertel ayrıldı. Mevcut kadro ile ligde kalırız demek ne yazık ki kimseye inandırıcı gelmiyor… Çıkıp Boffin dosyasından dolayı -6 puan silme cezası gelmeseydi ligde kalırdık diye açıklama yapıyorsunuz, ama Boffin’den -6 cezası gelmesini de engelleyebilecek fırsatlar size gelmişti. İyi kullanamadınız Sayın Başkan…

Sizi eleştiriyoruz. Çünkü çok fazla sessiz kalıyorsunuz. Çünkü transfer yasağının kalkabilmesi için mücadele etmiyorsunuz. Şehri buna inandırmak için uğraşmıyorsunuz. Beni büyük hayal kırıklığına uğrattınız. Açıkcası size karşı kırgınım. Niyetim istifa edin, bırakın gidin demek değil. Siz şu an Eskişehirspor’un başına gelen en aklı başında yönetim kurulusunuz. Ama biraz da mücadele görmek istiyoruz. Eskişehirspor tribünlerinin coşkusunu, bizim çocukların sahada vermiş olduklarını mücadelenin hakkını vermenizi bekliyoruz. Siz kendinize inanacaksınız ki, insanlar da size inanıp peşinizden gelsin. Bence siz kurumsallaşma işinde kantarın topuzunu fazla kaçırdınız.

Son olarak; Metehan Altunbaş’ın satışından gelecek olan bonservis bedeli, olursa bonuslar… Hepsinin kuruş kuruş takipçisi olacağız. Resmi internet sitesinin çok verimsiz kullanılması, altyapıdaki sıkıntılar ve fabrika projenizin neden istenilen dönüşleri alamadığını da ilk basın toplantısında konuşuruz…

Bu arada bakın bu mektubu size nereden yazıyorum... Merak etmeyin hiç birşeyim yok. :)

YORUM EKLE

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30