8-10 milyon TL'ye Eskişehirspor kurtulur

Eskişehirspor'un kurtuluş için sadece 8-10 milyon TL gibi bir paraya ihtiyacı var. Nasıl mı, işte tek tek detaylar...

8-10 milyon TL'ye Eskişehirspor kurtulur
banner127

Eskişehirspor’un 23 farklı alacaklıya döviz bazlı borcu bulunuyor. Bu 23 dosyanın içerisinde 9 adet yabancı alacaklı bulunurken 12 adet de yerli futbolcu, antrenör ve diğer kulüplere döviz bazlı borç bulunuyor. 

Edinilen bilgilere göre bu 23 dosyaya faizler ve dosya masrafları hariç yaklaşık 6 milyon Euro’ya yakın bir borç bulunuyor. Euro kuru 15 lira 70 kuruş civarında. 6 milyon Euro’luk bu borç Türk Lirası ile yaklaşık 95 milyon TL yapıyor. Yine edilen bilgilere göre 95 milyon lirayı bulan bu borç 8-10 milyon TL gibi bir rakama sıfırlanabilir durumda. 

Yani Eskişehirspor sadece 8-10 milyon TL gibi bir rakama futbol camiasına olan borçlarının yüzde 80’lik bölümünü kapatabiliyor. 

Eskişehirspor yönetimi dosya kapatma konusunda bulduğu her parayı olabildiğince verimli bir şekilde kullanıyor. Göreve geldikten sonra da kapatılan borç rakamı 40 milyon liraya yaklaştı. www.dosyakapat.com adresi üzerinden destek bekleyen yöneticiler tarafları da maç bileti alarak karşılaşmalara davet ediyorlar. Bilindiği üzere bu sezon alınan tüm bilet ve kombinelerin parası olduğu gibi kulübe kalıyor. 

Eskişehirspor Disiplin Kurulu üyesi Tamer Yavuz’un sosyal medya hesabında aktardığı bilgilere göre bir maça 20 bin Eskişehirspor taraftarının gelmesi durumunda yüklü bir alacaklı dosyası kapatılabiliyor. “Özümüze dönsek her 2 haftada 1 sıkıntılı dosyayı ortadan kaldırabiliriz” diyen Tamer Yavuz herkesi karşılaşmalara bilet alıp destek olmaya davet etti.

Son bir detay ile haberimizi sonlandırıyoruz. Eskişehirspor altyapısından yetişen ve günümüzde Trabzonspor forması giyen Dorukhan Toköz kulübünden sadece bir sezonda 9 milyon TL garanti ücret alıyor. 
 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2021, 23:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
bilal   sonsöz
bilal sonsöz - 2 yıl Önce

dorukhan adamlıgını göstersin tam zamanı tranzon dosyasını kapatsın

SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30