Afyonspor maçı kolay maç değil

Eskişehirspor İcra Kurulu göreve başladıktan sonra 3. kez basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıyı İcra Kurulu adına İcra Kurulu Başkanı ve Sosyal İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Harun Adıgüzel, ETB yönetim kurulu üyeleri Mehmet Şimşek, Erkan Koca ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa düzenledi.

Afyonspor maçı kolay maç değil
banner127

Harun Adıgüzel, "24.10.2018 tarihinde biz bu oluşumu başlattık ve kentte gezmedik kurum bırakmadık. Eskişehirspor için neler yapılabileceğine dair görüşmelerde bulunduk. Eskişehirspor'un bu kentin yegane takımı olduğunu ve Eskişehirsporsuz bir Eskişehir'in mümkün olmayacağı anlattık. Bu kulübün en azından devre arasına kadar en azından masraflarının karşılanması gerekiyordu. Damlaya damlaya göl olur misali yardımlar gelmeye devam ediyor.

24.10.2018 tarihinde kasamızda 2064 TL paramız vardı. Bugün itibariyle 973 bin 244 lira 43 kuruş gelir sağlamış durumdayız. 968 bin 657 lira 42 kuruşu harcandı. Kasamızda 4 bin 537 lira kaynağımız halen bulunmakta. Bu gelirin 400 bin lirası Esstore satışından sağlandı. Diğer gelen tüm gelirlerde bağışlardan forma satışlarından ve maç gelirlerinden oluşmakta.

ESES yaz 7979'a gönder projesinden şuana kadar bin 303 kişi katılım sağlamış durumda. 15 bin 95 lira aylık gelire denk gelir. Bu sayı her dakika artmaya devam ediyor.

Makbuz karşılığında Eskişehirspor'a bağışta bulunanlardan 17 bin 850 lira bağış gelmiş durumda. Bu gelirin tamamını personel maaşı olarak ödedik. 17 bin lira Hakan Üresin ve arkadaşlarından gelir sağlanmış durumda. Eskişehirspor taraftarlar birliğinden 11 bin 120 lira bağış alındı. Bir e-ticaret firmasından 12 bin lira bağış alındı. Süleyman Zengin arkadaşımız forma alışının dışında 5 bin lira bağışta bulundu.

Şuanda Eskişehirspor'da olup forma giyemeyen oyuncularımız var. Bu oyunculara toplamda 26 bin lira ödeme yaptık. 2 karşılaşma için primleri dağıttık. 400 bin lira bu primler için ödem yapıldı. Güvenlik firmasına 20 bin lira ödendi.İstanbulspor maçı için 5 bin 500 lira ödeme yapmışız. 11 bin 200 Mehmet Şimşek aracılığı ile forma satışı var. İbrahim Sissoko için 11 bin lira harcama yapıldı. Bu tarz harcamalar nedeniyle gider yapılmış durumda.

Kulübümüze 27 arkadaş kulüp üyeliği için başvuruda bulundu. Bu arkadaşların tamamı artık kulübümüzün üyeleri. Bu 27 kişi dahil 2018 yılında toplam 112 Eskişehirspor sevdalısı bu kulübe üye oldu.  Kongre üyelerimize 2019 aidatlarınızı erken ödeyin ricasında bulunduk. Bu çağrıya şuana kadar sadece 82 kişi katılım sağladı.

Eskişehirspor'a para desteği dışında destekler geliyor. Örneğin mutfak masraflarının karşılanması konusunda destekler alıyoruz. Bu konuda da destek veren herkese teşekkür ederiz.

Yeni projelerimiz var. 19 aralık tarihinde bin kişilik bir gece düzenlenecek. Bu geceden sağlanacak gelir ile kadromuzda oynayan oyuncuların ödemeleri yapılacak.

9 Aralık tarihinde iç sahada Altay maçı oynayacağız. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan öğrencileri 1 lira bilet fiyatı ile bu maça getireceğiz. O genç çocukların Eskişehirspor sevdası ile tanıştırmaktan başka bir amacımız yok.

Kulüp Başkanı Halil Ünal bildiğimiz kadarıyla transfer tahtasının açılması için çalışmalarını çalışmalarını devam ettiriyorlar. O konu ile bizim kurulumuz pek alakası yok. Başkanımız bana dosyaların yüzde 80'i ile anlaşma sağlamış ancak yüzde 20 konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Gerekirse biz de kurul olarak imza vermeyen isimler ile görüşme yaparız

23 Aralık tarihine kadar biz kurul olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceği. Transfer tahtası açılırsa zaten bize gerek kalmaz. Ama aksi durum yaşanırsa biz o zaman yine oturur duruma göre hareket ederiz" dedi.

5-6 PUAN DAHA ALIRSAK...

Fuat Çapa da yaptığı açıklamalarda, "Gerçekçi olmak lazım lafını sürekli kullanıyorum. 2 hafta sonrasını göremiyoruz ki ikinci devreyi konuşalım. Söylediklerimden ve attığım twitlerden dolayı tepki toplayabiliyorum ancak ben sadece gerçekleri söylüyorum. Odaklanmamız gereken tek konu 23 aralık tarihine kadar bu takımın sağ salim ayakta kalarak o tarihe ulaşması. Altyapı takımları maçlara çıksınlar, A takım kafası rahat bir şekilde maçlara çıkabilsin. Kalan 4 maçta en az 5-6 puan daha kazanarak  topu yönetime atıp haber beklemek. Devre arasın son gününe kadar gelişmeleri takip edeceğiz ve bizde yolumuza ne şekilde devam edeceğimize karar vereceğiz.

Ümraniyespor maçından 1 puan aldığımız için üzgünüm. Maçtan önce 1 puanı herkes kabul ederdi ancak sahada öyle bir performans sergiledik ki beraberliğe üzüldük. Oyun olarak her geçen gün daha iyiye giden bir kadroya sahibiz. Artık pozisyonlara da giriyoruz. Takım oyunumuz her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Son iki maçta 4 gol attık. Kaçan net pozisyonlarda var. Mevlüt cezalı. Cemali ve Mehmet Feyzi'nin durumları henüz net değil. Afyonspor maçı kolay maç değil. Rakibimiz ile aynı puandayız. Devre arasına kaçıncı sırada gireriz bilmiyorum ancak yukarıdaki takımlar ile puan farkının çok açılmaması gerekiyor. Bu deplasmandan puan veya puanlar ile dönmeyi çok istiyoruz.

Transfer tahtası konusunda imzalı evrakları görmediğim sürece ben konularda halledilmiş saymam. İnşallah 23 aralık tarihine kadar tüm bu sorunlar çözülür.

Mevcut oyuncuların, bizimle olup oynayamayan oyuncuların, personelin, teknik ekibin hiç birinin maaşı ödenemiyor. Böyle bir ortamda transfer listesi hazırlasak ne olur. Gerçekçi olmak lazım. Hayal satmanın bir anlamı yok. Elimizdeki değerleri kaybetmeyelim, kafamız rahat olsun diğer konular daha sonra konuşulur. Hedeflerden ziyade var olma konusuna odaklanalım. Detaylar ve süs konusuna çok takılmayalım" dedi.

OTOBÜS SIKINTIMIZ VAR

ETB yönetim kurulu üyesi Erkan Koca da açıklamalarında, "Afyonspor'dan ek kontenjan için bir talep de bulunduk ancak kabul görmedi. Rakibimiz ile 1990'lı yıllardan kalma tatlı bir rekabetimiz var. Komşu şehrimize 750 taraftarımız gidecek. Otobüs sıkıntımız her zaman ki gibi yine var. En az 7-8 otobüse ihtiyacımız var. ESES yaz 7979'a gönder projesine lütfen katılım sağlayalım. Ünlüler bile yayınladıkları videolar ile destek verirken kentimizdeki üst düzey insanların bize destek vermemesi bizi gerçekten üzüyor" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2018, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30