Alacaklılar Eskişehirspor’u yaşatmak zorundalar

Kazım Kurt, "Eskişehirspor’dan alacağı olanlar paralarını almak istiyorlarsa Eskişehirspor’u yaşatmak zorundalar. Eskişehirspor’a ceza göndererek hiç bir şey elde edemezsiniz. Sabredecek ve alacaklarını erteleyeceksin ki kulüp para kazanıp size paranızı ödesin" dedi.

Alacaklılar Eskişehirspor’u yaşatmak zorundalar
banner127

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ES TV'de yayınlanan Vaziyet programında Eskişehirspor hakkında önemli yorumlarda bulundu. Kurt programda Eskişehirspor hakkında özetle şu ifadeleri kullandı;

"Eskişehirspor’a ciddi bir nakit akışı lazım. Ülkeninde ekonomik durumu ortada. Üzerine bir de pandemi süreci geldi. Böyle bir ortamda hangi iş insanına çıkıp Eskişehirspor’a yardım et diyebiliriz. Ülke ekonomisi iyiye gitmediği sürece de bu durum değişmez. 

Kulüp çok kötü yönetildi. Yöneticiler maalesef kaynak yaratacak adımlar atamadılar. Türk futbolunun çok büyük bir döviz sıkıntısı var. Artan kur artışları borcun her gün artmasına neden oluyor. Eskişehirspor’un ciddi anlamda Euro bazlı borçları var. Zamanında alınan yüksek maliyetli futbolcu borcu var. Alıpta oynatamadığı oyunculara borcu var. Menajerlerden kaynaklı yanlış işler var. Şaibeli olduğu iddia edilen birçok konunun hesabı sorulamadı. Mali Genel Kurulda 235 milyon borç açıklandı. Her gün artan bu borcu birisinin çıkıpta çözme şansı yok.

Eskişehirspor’dan alacağı olanlar paralarını almak istiyorlarsa Eskişehirspor’u yaşatmak zorundalar. Eskişehirspor’a ceza göndererek hiç bir şey elde edemezsiniz. Sabredecek ve alacaklarını erteleyeceksin ki kulüp para kazanıp size paranızı ödesin.

Sistem çok kötü. Hesap kitap yok. Doğru dürüst bir denetim yok. Bir kulüp başkanı kendi fabrikasını yönetirken alacağı kalemin bile kalitesine bakıyor, fiyatına bakıyor. Aynı kişi insan Eskişehirspor’a başkan olunca bu kadar titiz davranmıyor. 500 bin Euro verilecek futbolcuya 1 milyon Euro verip o günü kurtarıyor. Kurtardığını zannediyor. Ama bilmiyor ki torununa borç bırakıyor. Mali Genel Kurulda 80 kişi ya vardı, ya yoktu. O kişiler de yeterki iş yürüsün, mevcut yönetim kaçmasın diye ibra edip geçiyor. Görünen tabloda büyük paralar ve destekler bulma şansımız yok.

Arda Turan’ın Başakşehir’e transferi konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden verenler, Türk Hava Yolları’ndan verenler, başka türlü devlet kasalarından verenler Eskişehirspor’a reklam vermediler. Verdirmediler, verdiremediler. Afyonspor’a verilen yardımın dört de biri niçin Eskişehirspor’a verilmez. Eskişehir’deki AK Partilerden hesap sorulmasını isterim. 3 yıl önce protokol tribünleri doluydu. AK Partinin ilçe yöneticileri bile maç kaçırmıyordu. Şimdi Eskişehirspor’un bırakın Mali Genel Kuruluna gelmeyi, adını ağzına alan yok. Kulüp dara düştü arayıp soran yok.

Çözüm belli. Spor Toto’dan mı para bulacaksınız. Milli Piyango’dan mı para bulacaksınız. Türk Hava Yollarından mı bulacaksınız. Fark etmez. Bir yerlerden bulacaksınız. Barcelona’ya, Real Madrid’e sponsor olan Türk Hava Yolları, Eskişehirspor’a da sponsor olsun. Önemli olan niyettir. Eskişehir halkı belediye seçimlerinde CHP’ye oy veriyor diyorlarsa da genel seçimlerde de AK Parti’ye veriyorlar. Eskişehir halkı AK Parti’ye de oy veriyor. Borçlarını ödesinler. Biz belediyeler olarak Eskişehirspor’a destek veriyoruz. AK Parti, Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehirspor’a verdiği destek kadar destek versin ben susacağım. 

Yılmaz Büyükerşen Eskişehirspor’a para verdi, puan silmelerin engellenmesi için para verdi, Kalabak Suyu reklamı verdirdi. İçerde Kalabak Suyu sattırmadılar. Durum böyle olunca Yılmaz Hocanın şefki kırılmaz mı. Doğru bir proje ile gidildiği zaman Yılmaz Hoca ikna olur. Eskişehirspor konusu 100 binlerce kişiyi ilgilendiren bir konu. Düğünlerde bile Eskişehirspor marşları çalınıyor. Kısa vadeli bir çözüm gözükmüyor. Ama ben umudumu yitirmiş değilim. İnşallah çıkar bir kahraman çıkar ve Eskişehirspor’u kurtarır. İnşallah kısa sürede gerçekleşir ve kulüp eski şanlı günlerine döner.”

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2020, 02:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30