Analiz etmediğimiz oyuncu kalmadı

Cengiz Seçsev’in ekibinde yer alan yardımcı antrenör Cemal Yavuzol samimi açıklamalarda bulundu. 'Herkes iyi niyetli bir şekilde, Eskişehirspor armasının yaşaması adına çalışmalar yapıyor' diyen Yavuzol, "Melih Ağa, Erdal Akdari, Hamed ve Sunday Alimi rezerv takıma gönderildi" dedi.

Analiz etmediğimiz oyuncu kalmadı
banner127

Teknik Direktör Cengiz Seçsev gibi kendisinin de Eskişehirli olduğunu söyleyen Cemal Yavuzol, “Afyonspor, Fethiyespor, İnegölspor, Konyaspor, Alanyaspor, Bozüyükspor ve Darıca Gençlerbirliği kulüplerinde forma giydim. 2001 yılında futbolu bıraktım. A lisansımı alalı 20 yıl oldu. Pro lisans için başvuru hakkım olmasına rağmen bu hakkımı kullanmadım” dedi.

“ESKİŞEHİRSPOR İÇİN HER ZAMAN GÖREVE HAZIRIZ”

2004 yılından beri antrenörlük yaptığını ifade eden Cemal Yavuzol, “Daha önce de Eskişehirspor’da görev yaptım. 2006-2007 sezonunda Ahmet Akcan görevden ayrılınca 13 maçlığına Ergin Işık göreve getirilmişti. Ben de kendisinin yardımcılığını yaptım. 5 puan farkla takımı ligde tutmuştuk. Bir sonraki sezona Metin Diyadin ile başlandı ve sezon sonunda Süper Lig’e çıkıldı. Ertuğrul Sağlam Eskişehirspor’da teknik direktörlük yaparken ise U19 takımını çalıştırıyordum. Dorukhan Toköz, Mehmet Feyzi Yıldırım gibi oyuncular o kadrodaydı. Konu Eskişehirspor olduğunda biz her zaman göreve hazırız. Eskişehirspor bizim memleketimizin takımı. Gönül verdiğimiz takım. Bizim teknik heyetimizde yer alan bütün hocalarımızın gerçek Eskişehirspor sevdalısı olduğuna emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR”

Kulübümüzdeki ortamı anlatan Yavuzol, “Eskişehirspor çok büyük bir camia. Herkes doğal olarak başarılı sonuçlar görmek istiyor. Eskişehirspor’un içerisinde bulunduğu ekonomik zorlukları ülkede bilmeyen yok. Yöneticiler de, teknik heyet de zorlukları ve imkansızlıkları bilerek göreve geldi. Herkes iyi niyetli bir şekilde, Eskişehirspor armasının yaşaması adına çalışmalar yapıyor Son aylarda çok önemli işlere imza atıldı. Transfer tahtası imkansız noktasından, açılabilir noktasına getirildi. Önemli firmalar ile sponsorluklar imzalanıyor. Eskişehirspor Hatıra Ormanı kampanyası bana göre muhteşem bir fikir. Kripto para konusunda olumlu yorumlar duyuyoruz. Tesislerde en ufak bir eksiğimiz yok. Yani yönetim bir şeyler yapabilmek adına canla başla çalışıyor” dedi.

“ADİL BİR ŞEKİLDE KARAR VERİYORUZ”

Antrenmanlarda tüm oyuncuları eşit derecede gözlemledik diyen tecrübeli antrenör, “Oyuncuları adalet terazisine çıkardık ve adil bir şekilde karar vermeye çalıştık. En ufak potansiyeli gözden kaçırmamaya çalıştık. Hangi oyuncudan ne verim alabilirizin peşindeyiz. Kafasında Eskişehirspor’u bitirmiş oyuncu ile işimiz yok. Bize saha içerisinde icraat yapacak oyuncular lazım. Oyuncunun ismine göre değil, performansına göre karar verdik. Her şeyden öte biz Eskişehirsporluyuz. Bu takımın başarılı olması adına çalışıyoruz. Geldiğimizde 40 oyuncunun yer aldığı bir liste sunuldu. Kısa bir süre sonra yaptığımız gözlemler sonucunda bu sayı 28’e düştü. Kalan 12 oyuncu Rezerv takım dediğimiz takıma gönderildi. U19 ayrı, rezerv takım ayrı onu da belirtmek istiyorum. Form durumlarına göre oyuncular A takıma yükselebildiği gibi, form düşüklüğü yaşayan oyuncuları da rezerv takıma gönderebiliyoruz. Melih Ağa, Erdal Akdari, Hamed ve Sunday Alimi rezerv takıma gönderildi. Genç ve potansiyelli oyuncular A takıma alındı. Arda Okumuş, Bartu Göçmen ve kaleci Mehmet Yiğit Uğur şuan A takımla antrenmanlara çıkıyorlar” dedi.

“ANALİZ ETMEDİĞİMİZ OYUNCU KALMADI”

A Takım ve U19 takımı aynı sistemde antrenman yapıyor diyerek sözlerine başlayan Cemal Yavuzol, “Yasin Söğüt hocamız hem A takım, hem de U19 takımının antrenmanlarında yer alıyor. U19 takımından A takıma çıkan bir oyuncu farklı bir oyun sistemi ile karşı karşıya kalmasın diye bu uygulamaya geçildi. Altyapıdan bir oyuncu geldiğinde oynamaya hazır hale gelmeden A takıma yükselmeyecek. Görmediğimiz, analiz etmediğimiz oyuncu kalmadı diyebiliriz. Kaleciler konusunda da Metin Kantarcı hocamızın raporları çok önemli” ifadelerini kullandı.

“KAFASINDA ESKİŞEHİRSPORU BİTİRMİŞ OYUNCUYU OYNATMAYIZ”

Fuat Çapa zamanında forma giyen genç oyuncuların altyapıda önemli bir kariyeri vardı diyen Cemal Yavuzol, “Mehmet Feyzi Yıldırım 146 kez altyapıda maç oynamış. Cemali Sertel öyle, diğer oyuncular öyle. Bu oyuncular beraber oynuyorlardı. Bizim elimizdeki gençlerin altyapıda oynadığı maç sayısı çok az. Son 1 yılda pandemi nedeniyle bu ülkede bir tane altyapı maçı oynanmadı. Bunlar çok önemli detaylar. Hazır olmayan genç bir oyuncuyu, uzun süredir maç oynamamış bir oyuncuyu Spor Toto 1. Lig’de maçta oynatmak kolay bir şey değil. Yönetim bizim elimize bir oyuncu listesi verdi. Biz o oyuncudan istediğimiz verimi alabiliyor muyuz, alamıyor muyuz ona bakarız. Sözleşme durumları ile ilgilenmek bizim işimiz değil. Eskişehirspor’u kafasında bitirmiş bir oyuncu gördüğümüzde biz zaten oynatmıyoruz” dedi

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2021, 12:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali
Ali - 3 yıl Önce

golcü futbolcu Göktuğ Ünüvarı analiz etmeyi ne zaman düşünüyorsun hoca?

SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30