Artık yükselişe geçmek istiyoruz

İlhan Var, "Basit hatalardan goller yiyoruz. Bu basit hataları azaltarak bitireceğiz. Futbolcularımızın da, şehrimizinde 1-0 geriye düşersek o maçı kaybederiz düşüncesini aşmak gerekiyor. Önümüzdeki iki iç saha maçını kazanarak yükselişe geçmek istiyoruz"

Artık yükselişe geçmek istiyoruz
banner127

Eskişehirspor Teknik Direktörü İlhan Var yerel basının karşısına çıktı. İlhan Var basın toplantısında şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehirspor’da ben ikinci kez geldim. Daha önce de Alpay Özalan hocamızın yanında görev yapmıştım. Futbolcuları tanıdığım için, onlara inandığım için görevi kabul ettim. Eskişehirspor camiasında yer aldığım için mutluyuz.

Göreve geldiğimizde önümüze 36 kişilik bir futbolcu listesi geldi. Yarışmacı takım ve eğitilecek oyuncuları ayırmak gerekiyordu. Bir haftada üç maça çıkacağımız bir ortamda bunu yapmamız gerekiyordu. Altyapı hocaları ile bir toplantı ve planlama yaptık. Yarışmacı grubu belirledik ve maçlarımıza hazırlanmaya başladık. Hücum yapmaya, daha öne oynamaya çalışan bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bandırmaspor deplasmanında iyi bir futbolla galibiyeti kaçırdık. Daha sonra sahamızda ligin en güçlü takımlarından Samsunspor ile karşılaştık. Mağlup olduk ama mücadele seviyemiz gayet iyiydi. Ancak taraftarlar ve camia nihayetinde skorlara bakıyorlar. Rakip kim olursa olsun, ne şartlar altında olursa olsun herkes güzel skor bekliyor. Artık güzel skorlar almak istiyoruz. Kurmaya çalıştığımız bir oyun sistemimiz var. Evet transferimiz kapalı. Evet dışarıdan tecrübesiz ve genç oyunculardan kurulu bir kadro ile mücadele ediyor olarak gözüküyor olabiliriz. Ama bu futbolcu grubu TFF 1.Lig’de 40’a yakın maça çıkmış isimlerden oluşuyor. 90 dakika boyunca mücadele etmeye çalışan bir takım kurmaya çalışıyoruz. Rakip takımları hataya zorlayacak bir oyun oynamaya çalışıyoruz. Futbolda hatalar çok önemlidir. Bundan faydalanmalıyız.

16-17 yaşındaki futbolcu genç futbolcudur. 23-24 yaşındaki oyuncular genç değildir. Bana göre en güzel yaşlardır. Kadromuzda futbolu bırakma yaşlarına gelmiş oyuncularımızda var. Artık gelişen futbolda, yaş değil, performans futbolu bıraktırıyor. Bu tecrübeli isimlerle, 20’li yaşlardaki oyunculardan kurulu dirençli bir takım oluşturup yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Ligde kalmak istiyoruz. Bunu başarabilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Kısa sürede sonuç bekleyenler oldu. Bu çok doğru bir beklenti değil. İlk üç maçımızda iyi skorlar almayı biz de çok isterdik ama maalesef gerçekleşmedi.

20 maçtır kazanamayan bir oyuncu grubumuz var. Futbolcularımızın üzerinde galip gelememenin bir baskısı var. Beraberliğe seviniliyor. Galibiyet uzak bir ihtimalmiş gibi davranılıyor. 50 milyon TL maliyetli bir Samsunspor ile oynadık. 3 tane futbolcusu geçen sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları oynamış oyuncular. Ve biz bu takıma kendi hatalarımızdan pozisyonlar verdik. Kendi başlarına olgunlaştırdıkları bir tane pozisyona giremediler.

Bazı futbolcular beni cidden hayal kırıklığına uğrattı. Bu durumu hemen aşmamız gerekiyor. Eskişehirspor’un ve Eskişehir kentinin bu oyunculara acil ihtiyacı var. Sorun ne olursa olsun aşmak gerekiyor. Milli maç arasını bile arar olduk. 35-36 tane futbolcumuz var ve bir futbolcuya bir gün ayırsan 35-36 gün yapar. Bizim bu kadar vaktimiz yok. Biz normalde 20 futbolcu ve 4 kaleci ile antrenman yapıyoruz. Ama havuz sistemimizde de 8 futbolcumuz yer alıyor. Bu oyuncular da duruma göre A takımda zaman zaman yer alacaklar. 

Rezerv kadroya gönderilen futbolcular aslında çok şanslı isimler. Farkında değiller ve takımdan dışlanmış gibi hissediyor olabilirler. Onlara ‘eksik olan yerlerinizi özel bireysel kurslarla gidereceğiz’ dedim. 14-15’li yaşlarda 6 tane daha oyuncumuz daha var. Bu oyuncular da bu sisteme dahil edildi. Biz A takıma yükseldiğinde direkt olarak oynayabilecek oyuncular yetiştirmek istiyoruz. Oyunculara U19 takımı ile antrenmalara çıkacaksınız dememize rağmen bir iki arkadaşımız çıkmamış. Konuşarak değil, çalışarak bir yerlere gelinir. Yaşları genç olduğu için hoşgörü ile bakıyoruz. 20-22 yaş grubu genç değildir. 23 yaşındaki bir oyuncuya harcayacağım vakti 16-17 yaşındaki futbolcuya ayırmayı isterim. Benim gözümde 16-17 yaşındaki bir futbolcu çok daha büyük potansiyelli bir oyuncudur. Belki transfer olurda 3-4 tane dosyanın kapanması sağlar. Kupa maçlarına genç kadro ile çıkacağız. Eskişehirspor’a altyapıdan faydalı olacak isimler kazandırmak istiyoruz. 
 
Geldiğimiz gün ne dediysek bugün de aynılarını yapmaya çalışıyoruz. Her gün farklı bir düşünce ile hareket etmiyoruz. Biz genciz ama tecrübesiz değiliz. Basının karşısına sürekli çıkarak, bahanelere sığınarak bir şeyler yapmaya çalışmıyoruz. 

Buğra Çağlıyan gerçekten yaşıtlarının üzerinde bir futbol oynuyor. Kendisini tam oynatmayı düşünmüştük ama milli takıma gitti. Bizden önceki hocalar Buğra’yı gerçek mevkiinde oynatmamışlar. Buğra bizim geleceğimiz. Onur Arı’yı A takıma kazandırdık. Melih Nezir’i A takıma kazandırdık. Göktuğ Kaan Ünüvar da forvet, onu da kazandıracağız.

Murat Diri taraftarlarımıza liderlik yapan özel bir insan. Kendini Eskişehirspor’a adamış, gönlünü Eskişehirspor’a vermiş birisi. Mağlubiyetleri kimse hazmedemiyor. Haklıdır. Futbolculardan da onların istediği şekilde reaksiyon vermesini bekliyor. Kora kor, öldük bittik şeklinde futbol oynayamayız. Akıllı başlı futbol oynayıp, mücadele edeceğiz. Biz teknik heyet olarak futbolcularımızdan bunu istiyoruz. Futbolcularımız bu konuda gençler. Taktik disiplini konusunda sıkıntılarımız olduğu için istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Bizim zorlanma sebebimiz de bu. 

Futbolcular bize artık daha çok güveniyor. Biz maçlardan önce nasıl goller yiyebileceğimizi de tartışıyoruz. Ve ne konuştuysak o şekilde goller yiyoruz. Futbolcularımız sahaya çıkacağı zaman ellerinde sorular da oluyor, cevaplar da oluyor. Bu cevaplara göre hareket edin diyoruz. İstanbulspor maçında 1-0 geriye düştüğümüzde oyuncularıma bu maç daha bitmedi, bu maç dönecek dedim ve onları buna inandırmaya çalıştım. Basit hatalardan goller yiyoruz. Bu basit hataları azaltarak bitireceğiz. Futbolcularımızın da, şehrimizinde 1-0 geriye düşersek o maçı kaybederiz düşüncesini aşmak gerekiyor. 

Önümüzde final niteliğinde iki iç saha maçı var. İlk üç maçımızdan bonus puanlar toplamak istiyorduk ancak sadece 1 puan alabildik. Akhisarspor ve Ankara Keçiörengücü maçları bizim için özel ve hedef maçlar. Çok iyi hazırlanacağız. Rakiplerimizi yenerek yükselişe geçmek istiyoruz. Geçen hafta sakat ve cezalı oyuncu sayımız çok fazlaydı. Bu hafta inşallah daha az eksikle maça çıkacağız. Ne olursa olsun sahaya iki takımda 11’er kişi ile çıkacak.

Hiçbir hakemin ard niyetli olduğunu düşünmüyoruz. Hatalar elbette olabilir. Onlar da gördüğünü çalmaya çalışıyor. Ben futbolcularımıza gerekirse hakemi de yeneceksiniz diyorum. Ben bazı şeylerin değiştiğini ve güzele doğru bir gidişin olduğuna inanıyorum. Hakemlerden oyuncularımıza anlayış göstermelerini bekliyoruz.” 
 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2020, 11:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Mehmet
Ahmet Mehmet - 3 yıl Önce

Göktuğ Kaan Ünüvar'ı profesyonel yapıp takıma kazandırmak için daha ne bekleniyor ?

SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30