Başarılı olmamak için hiç bir sebep yok!

Eskişehirspor'un 21 yaşındaki stoper oyuncusu Mevlüt Çelik İstikbal Gazetesinden Erkan Midilli ve Behçet Albayrak'a konuştu.

Başarılı olmamak için hiç bir sebep yok!

Mevlüt Çelik kimdir? Bize birazcık kendinden bahseder misin?

22 Haziran 1997 Samsun doğumluyum. Futbola 2008 yılında İlkadım Belediyespor'da başladım. 6 sezon o takımda oynadım ve 2014 yılında Eskişehirspor'a transfer oldum. Ben 2014 yılında eski takımımla Türkiye Şampiyonasında final oynamıştım. Eskişehirsporlu hocalar beni orada görmüşler. Buraya geldim ve ilk olarak U19 takımında oynadım. 2017 yılında mayıs ayında profesyonel oldum. Altınordu deplasmanı vardı. Takım play off'a kalmayı garantilediği için altyapı kadrosu İzmir'e götürülecekti. Mustafa Denizli hocamızın talebi ile ben ilk profesyonel sözleşmemi imzaladım. O maçta kadrodaydım ama ne yazık ki süre alamadım.

Eskişehirspor'da profesyonel olarak ilk hangi maçta görev aldın?

2017 yılında Sergen Yalçın hocamız görevdeyken Türkiye Kupasında 24 Erzincanspor ile oynamıştık. Ben ilk kez o zaman Eskişehirspor forması giydim. Daha sonra ligin son haftası deplasmanda Adanaspor'u 3-0 yendiğimiz maçta oynadım. O maçta 90 dakika sahada kalmıştım. Geçtiğimiz sezonun son maçıydı ve Yılmaz Vural hocamız beni oynatmıştı.

Bu sezon öncesinde sen Eskişehirspor'dan ayrılıp Bayrampaşa ile anlaşmıştın ama daha sonra tekrar döndün. Bizlere o süreçten biraz bahseder misin?

Sezon öncesinde Eskişehirspor ile idmanlara çıkıyordum. Daha sonra bir kadronun oluşturulduğunu ve benim de o kadroda olmadığımı öğrendim. Ben de kendime kulüp aramaya başladım ve İstanbul'un Bayrampaşa kulübü ile anlaştım. Hatta onlarla idmanlara bile çıktım. Ama Eskişehirspor başkanı ne olur ne olmaz diye lisansımı Bayrampaşa'ya vermemişti. Transfer yasağı kaldırılamayınca da lisansımı Eskişehirspor'dan çıkarttılar ve bende Eskişehir'e geri döndüm.

Takım içerisinde arkadaşlık ortamı nasıl?

Eskişehirspor'da çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. Yıllardır beraber olduğum arkadaşlar olduğumuz için hiç bir problem yaşamıyoruz. Sezon öncesinde Bayrampaşa'ya gitmiştim. Burada öyle bir ortam yoktu. Futbolcular gruplar halindeydi. Millet birbiri ile çok muhatap olmuyordu. Eskişehirspor'da böyle bir durum asla yok. Samimi ve sıcak bir ortamda bulunuyoruz. Bu zamana kadar en ufak bir sıkıntı veya aksilik yaşandığını görmedim.

Peki Eskişehirspor'da olup da lisansları çıkmadığı için oynayamayan futbolcu ağabeyleriniz var. O isimler ile aranız nasıl?

Bugün Eskişehirspor'un genç oyuncuları olarak bu performansları ortaya koyuyorsak faktörlerden birisi de şüphesiz onların bizlere kattıklarıdır. İdmanlarda bizimle ciddi olarak ilgileniyorlar. Tecrübelerini bizimle paylaşıyorlar. Fırsat buldukça bizimle konuşmaya çalışıyorlar. Doğrularımızı ve yanlışlarımızı bize anlatıyorlar, gösteriyorlar. Onlardan çok şeyler öğreniyoruz.

Fuat Çapa sence nasıl bir çalıştırıcı. Hocan hakkındaki düşüncelerin neler?

Fuat Çapa bence çok iyi bir hoca. Görevini bırakıp gitmedi. Bizlere sahip çıktı. Lige gelişim anlamında çok kötü başladık ama şu an çok daha iyiyiz. Bunlar hep Fuat hocamızın sayesinde. Topa sahip olamayan bir takım durumundan, rakibinden daha çok topa hükmeden bir takım durumuna geldik.

Bir stoper oyuncusu olarak ligde çok kaliteli oyunculara karşı mücadele ediyorsun. Onlara adım attırmamaya çalışıyorsun. Bu nasıl bir duygu. Bizimle paylaşır mısın?

Çok deneyimli santraforlara karşı mücadele ediyorum. Aralarında İngilitere Premier Lig'de oynamış oyuncular bile vardı. Konsantrasyon ve istemekle alakalı bir şey diye düşünüyorum. İstemek çok önemli. İsteyince başarılı olmamak için hiç bir sebep yok. Taraftarlarımızın bize vermiş olduğunu özgüveni de unutmamak lazım.

Rakip takımların size karşı tavrı nasıl. Sizinle neler konuşuyorlar. Size karşı bakış açıları nasıl?

Maçlara çıkarken bizimle konuşuyorlar. Genç olduğumuz farkındalar. Kötü bir şekilde yaklaşan olmadı. Bu ligin sempatik takımıyız diyebilirim. Mücadele başlayınca sempatik bir takım gidiyor, savaşan bir Eskişehirspor ortaya çıkıyor. Rakiplerimiz bize saygı duyuyorlar. Bunu hissediyoruz.

Eskişehirspor taraftarının önünde oynamak nasıl bir duygu. Eskişehirspor taraftarı hakkındaki düşünceler neler?

Benim en büyük hayalim o muazzam taraftarın önünde oynamaktı. 4 yıldır altyapıda bu hayali kuruyordum. Hazırlık maçında oynadım ama resmi bir maçta dolu tribünler önünde oynamayı düşlüyordum. Bu hayalimi gerçekleştirdim. Beni çok etkileyen bir taraftarımız var. Biliyorum ki böyle bir taraftar yapısı Türkiye'de çok az kulüpte var. İyi ki varlar. Eskişehirspor'a sahip çıkıyorlar.

Sen Samsunlusun ve sık sık memleketine gidiyorsun. Samsun'da Eskişehirspor hakkında neler duyuyorsun?

Benim arkadaşlarımın tamamı benden dolayı Eskişehirspor maçlarını izliyorlar, takip ediyorlar. Bir arkadaşım ama Spor Toto 1. Lig maçları izlemem ama Eskişehirspor'un maçlarını kaçırmıyorum dedi. Taraftarın, takımın farklı oluşu çok hoşuna gitmiş. Çok zevk alarak takip ediyormuş.

Transfer yasağının kalkması zor gözüküyor. Yasağın son durumu hakkındaki düşüncelerin neler? Sana göre yasak kalkarsa sizi etkiler mi?

Biz sezon öncesi kamp yapmadan bu lige başladık. Hazırlıksızdık, taktiksel olarak çok zayıftık. Şimdi çok gelişmiş durumdayız. Devre arası kampı ile eksik yerlerimizi de tamamlayacağız. Her geçen gün daha da deneyim kazanıyoruz. Ben ikinci devre alacağımız puanlar ile çok rahat ligde kalacağız diye düşünüyorum.

İdol olarak gördüğün bir futbolcu var mı, bizimle bu ismi paylaşır mısın?

İdolüm Sergio Ramos diyebilirim. Yerli oyuncular içerisinde idolüm yok ancak Serdar Aziz'i çok beğeniyorum.

Mevlüt Çelik'in hedefleri nelerdir?

Kariyerimin henüz çok başındayım. Daha öğrenecek çok şeyim var. Kendimi daha çok geliştirmek ve daha çok katkı da bulunmak istiyorum. Eskişehirspor ile şampiyonluk yaşayarak Eskişehirspor forması ile Süper Lig'de oynamak istiyorum. Daha Türk Milli Takımında forma giymek istiyorum. İlk hedefim olarak bunları söyleyebilirim.

Eskişehir hakkındaki düşüncelerin neler?

Buraya inanılmaz alıştım. Eskişehir'i çok seviyor ve beğeniyorum. Başka kentlerde çok rahat hissedeceğimi düşünmüyorum.

Son olarak bu röportajı okuyanlara söylemek istediğin bir şey var mı?

İyi ki Eskişehirspor'da forma giyiyorum. Bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Eskişehirspor taraftarı ve camiası kesinlikle Süper Lig'de olmalı. Eskişehirspor Türk futbolunun lokomotif kulüplerinden birisi. Ben bu zor günlerin geride kalacağını düşünüyorum. Bu sene ligde kalalım, önümüzdeki sene çok daha güçlü bir şekilde kadro kurup şampiyonluğa oynayalım.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2018, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30