Biz kimsenin adamı olmadık

Eskişehirspor'daki yöneticilikleri resmen sona eren Mehmet Şimşek, Selim Demircioğlu, Mustafa Topkaya, Tamer Yavuz, Özgür Marankoz, Umut Cumalı, Serkan Fidan ve Yasin Özkaya'dan bir veda açıklaması geldi.

Biz kimsenin adamı olmadık
banner115

Geçtiğimiz günlerde Osman Taş'ın yönetiminde olan ancak tekrar listeye girmek istemeyen eski yöneticilerin açıklamalarında şu ifadelere yer alıyor;

"Kulübümüzün içinde bulunduğu maddi durumu hepiniz biliyorsunuz. Geçen sefer olduğu gibi bu kongrede de tüm maddi tabloyu detaylı şekilde sizinle paylaştık. Bugün itibariyle kulübümüzün mevcut borcu 189.045.453 TL’dir.

Bu borcun nasıl oluştuğunu, zamanında ne hatalar yapıldığını, kulübün parasının nasıl çarçur edildiğini anlatmamıza gerek yok, herkes her şeyi zaten biliyor. Düştüğümüz çukurdan kenetlenmeden çıkamayacağımızı da hepimiz biliyoruz; ama nedense, kimse adım atmıyor.

Bizler Eskişehirspor’u yaşatmaktan başka gayesi olmayan insanlarız. Ancak bizim çabalarımız ve gücümüz de bir yere kadar. Gayemiz ve hayalimiz kulübü içine düştüğü bataklıktan çıkartıp, ait olduğu yere taşımaktı. Başaramadık. Ancak içinde olduğumuz yönetimlerin mevcut tabloya negatif katkısı olmamasındaki emeğimizi kimse yadsıyamaz.

Son kongrede tek liste olduğu için doğal olarak Osman Taş’ın başkanlığında yönetim kurulunda görev aldık. İşlerimizden, ailemizden esirgediğimiz ilgiyi ve emeği, gece gündüz demeden Eskişehirspor için harcadık. Maddi manevi elimizden geleni yaptık. Ancak Osman Taş yönetimindeki varlığımız da yokluğumuz da sorgulandı. Biz kimsenin adamı olmadık. Eskişehirspor’un çıkarları ne gerektiriyorsa onu yaptık. Bundan sonra da tek pusulamız Eskişehirspor’un menfaatleri olacaktır. 

Genel kurul kararı alın dediniz, işte aldık. Öyle ya da böyle bu kulüp yönetimsiz kalmayacaktır. 54 yıllık mazimizin üstüne toprak atıp, Yeni Eskişehirspor planı yapanlar bu şehrin sınırları içerisinde Eskişehirspor’u gömebilecekleri büyüklükte bir mezarlığın mevcut olmadığını bilsinler.
Biz, taraftarı olduğumuz bu güzide kulüpte yöneticilik yapmanın gururunu yaşadık. Eskişehirspor ile ilgili umutlarımız ve hayallerimiz vardı, hala da var. Bunları gerçekleştirecek ortam ve zaman oluşmadı. Ancak başardığımız bazı şeylerin de altını çizmek istiyoruz.

Çoğunluk kararı ile yönetilen bir kulüp için gerçekçi adımlar attık. İmza yetkisi paylaşımı ile tek adamlık devri sona erdi. 

Her ne kadar birilerinin hoşuna gitmese de kulübe mali şeffaflık getirdik. 

Kaynak bulunursa, paranın doğru kullanılacağı güvenini oluşturduk.

Kulübe üye olmanın önündeki engelleri kaldırdık. Eskişehirspor taraftarının kulübe gelip üye olmasıyla kulübü babasının çiftliği gibi yönetme dönemi sona erdi. Artık herkesin kongrede hesap vermesi, seçilebilmek için Eskişehirsporluluk bilinciyle kulübe üye olan delegeleri ikna etmesi gerekiyor.
İcra dosyaları ve futbol ailesine olan borçlarla ciddi ve dürüstçe mücadele ettik. 

Alacaklıların ve vekillerinin ayağına gittik. Kendimizi anlattık. Geçmiş ile ilgili sıkıntıları öğrendik.

Gelecek planlarımızı anlattık. Çoğu ile olumlu gelişmeler kaydettik.

Taraftarın içinden gelen, gizli ajandası olmayan yöneticiler sayesinde her ortamda önceliğimiz kulübün menfaatleri oldu.
Mevcut kadro içindeki futbolcuların bizim çocukların serbest kalmaması ya da kulüpten kaçırılıp birilerine peşkeş çekilmemesi için mücadele ettik ve başardık. Öyle ya da böyle takım lige eksiksiz başlayabildi.

Bütün bunları yaparken yalnız bırakıldık. Koca şehir bizi yalnız bıraktı... Sadece yakın birkaç dost ve bir kısım taraftarımız vardı. Şehrin ileri gelenleri geri durdular.
Bu sezon Eskişehirspor’un kasasına bir kuruş sponsorluk geliri girmedi. Her yıl kulübe sponsorluk karşılığı destek olan şirketlerin bu sezon türlü bahanelerle kulüpten uzak durmasının nedenlerini gerçekten merak ediyoruz. Eskişehir’in önde gelen iş adamlarına gidip olağan desteklerini vermesine engel olan birileri varsa onlara hakkımızı helal etmiyoruz. Kendini Eskişehirspor’dan büyük görenlerin bu kulübün kapısından içeri girememesi gerekir. Çünkü gelinen sonuç onların eseridir.

Biliyorsunuz ki satılan maç biletlerinin gelirleri, TFF’den gelen naklen yayın gelirleri, spor toto gelirleri yıllardır kulübün kasasına girmiyor. Olsun, o gelirlerle de bazı borçlar ödeniyor. Kulübe sıcak para girişi sadece loca  vip kombine satışları ve reklamlar vasıtasıyla olabiliyor. Bu sezon hiç loca satışımız olmadığını ve sadece 534 adet vip kombine satıldığını bilmenizi isteriz.

Büyük Eskişehirspor taraftarı da bu sezon takıma olan ilgisini kaybetmiş durumda. Sadece 4369 adet kombine bilet satıldı. Evimizde oynadığımız maçlarda gelen taraftar sayısı ortada. Bu durumun bilet fiyatlarıyla ilgisi olmadığını da son iki maçta anladık. Taraftar olmak yerine taraf olmayı seçen arkadaşların bu kulübe verdikleri zararı fark etmeleri gerekiyor. Kurtuluş için elini taşın altına koyan kim olursa olsun, ben taraftarım diyen herkes üzerine düşeni kendi belirleyeceği ölçüde yapmalıdır. Başkana göre skora puana göre maça gitmek olmaz. Bu mücadelenin temel direği taraftardır. Bu sebeple taraftar hem stadlarda hem bu salonlarda her daim olmalıdır.

Başarı ruh ile sevda ile çalışıldıkça gelecektir.

Bizler bundan sonra her kim sorumluluk almaya gönüllü olursa, yüksek Eskişehirsporluluk bilinci ile engel değil destek olmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Ama gerektiğinde eleştirmekten de çekinmeyeceğiz.

Sanayicilerden, siyasi erklerden yardım alamadığı için geri durmayı tercih edenler; biz kombine, reklam, loca desteği alamadığımızda susmayı ve görmezden gelmeyi tercih ettikleri için kendilerini, Eskişehirsporluluklarını ve bu kulübe olan aidiyetlerini gözden geçirmeliler.
Amatörlükle suçladıkları kişileri profesyonellere yol açmak adına istifa ve kongre kararı almaları için zorlayanlar keşke sorumluluk alarak gereğini yapabilselerdi.
Değerli Eskişehirsporlular; yönetime kim gelirse gelsin, illegal şahıslar degil ise, Eskişehirsporlu ise herkesin kafasındaki tilkileri bağlayıp yeni yönetime destek olması lazım. Zaman kavga etme, küsme zamanı değil. Gelecek olan yönetimler, oturttuğumuz şeffaflık ve mali disiplin anlayışından uzaklaşmazsa ve şehir “Yeniden Güçlü Eskişehirspor” paydasında birleşebilirse güneşli günler sandığımız kadar uzakta değil. 
Yeterki dürüstlükle çalışılsın... Ne Mutlu Eskişehirsporluyum Diyene!"
 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019, 01:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sefa sarıkaya
Sefa sarıkaya - 4 yıl Önce

Tebrikler sayın şimşek senin gibi yöneticiler olsa bu kulüp bu durumda olmazdı emeğine ve hizmetine teşekkürler kimseye kızma darılma biz seni seviyoruz neler yaptığını da biliyoruz eğer 150 tirilyon param olsun senide yanıma alır bskn liga aday olurum biz 55 senedir bu kulubun taraftariyim her sey Edkisehirspor icin.

ess
ess @Sefa sarıkaya - 4 yıl Önce

adam yönetici değil miydi ki?

vatandaş
vatandaş - 4 yıl Önce

konuyla alakası yok ama buradan yazalım: mehmet şimşek şöyle bir ifade kullanmış:"Valla ben bilmem günlerce istifa edin genel kurula gidin diyenlerin #eskisehirspor için bir bildikleri vardır diye düşünüyorum" -----yuh yani, diyecek söz yok. bu kadar pişkinlik. kardeşim sen değil miydin yeni ekibe "buyrun buyrun kulübümüz şöyle, biz istifa eder önünüzü açarız" diyen? osman taşa istifa resti çeken? daha sonra sözünde durmayan? hani transfer dönemi istifa etmediniz, anladık. sonrası? aman eksi puan gelecek diye istifalar gecikti, eksi puan da geldi. şimdi de aday olanlara topu attınız. "çok geç kaldık, niye üye olmuyorsunuz" diye. havasından mı suyundan mı o makama gelenlerde bir dengesizlik oluyor. dün dediğini unutup, sanki başkası söylüyormuş algısı yaratıyor. pes vAllahi. bir de siz değil miydiniz "aman susun lütfen susun" diye? şimdi siz susun bir zahmet.

vatandaş2
vatandaş2 - 4 yıl Önce

bir de demişsiniz ya taraftar gelmiyor maçlara. niye? neden 3 maymunu oynuyorsunuz? bilinen bir gerçek taraftar murat diriye tepkili. onun yüzünü görmemek adına maraton üste ve kuzeye gidiyor. siz ne yapıyorsunuz, maraton üstü kapatıyorsunuz. açın bakalım maraton üstü altta yüz kişi kalacak mı?

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30