Bu borcun altından kalkılamaz

1965 yılından 1974 yılında kadar Eskişehirspor forması giyen ve 121 gol kaydeden efsane futbolcu Fethi Heper, Eskişehirspor’un son durumu hakkında yorumlarda bulundu.

Bu borcun altından kalkılamaz
banner127

Kanal 26’da yayınlanan Spor Yorum programına konuk olan Prof. Dr. Fethi Heper programda özetle şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehirspor’un maçlarına çok fazla gidemedim. Maçları televizyondan izledim ve kulübü basından takip ettim. Yazık ettiler güzelim kulübe. Sadece Boffin’e 400-500 bin Euro borç var. Bu parayı nereden bulup ödeyeceksiniz. Gelir yok. Rahat bir nefes almak için yönetime en az 1 milyon Euro para lazım. Eskişehirspor yasak nedeniyle transfer yapamayacak. Altyapıdan gelecek isimlerle gidebildiği kadar gidecek. 1965 yılında Eskişehirspor’da oynayan bütün futbolcular amatör takımlardan gelen isimlerden çıkmıştı. Şimdi de öyle olacak.

Mevcut yönetim güvenilir bir yönetim. İnsanların bu yönetime sahip çıkması gerekiyor ama sanayi ve ticaret pandemi nedeniyle kan ağlıyor. Nereden gelecek para?

Eskişehirspor’un şirketleşip hisseleri satması gerekiyor. Hisse satışı ile para toplayabilirsiniz. A.Ş. olduğunuz her zaman her şey şeffaf olur ve yatırımcılar daha güvenli bir şekilde kulübe yaklaşırlar. Ben bu fikri 30 yıldır savunuyorum. Ama dernek statüsünde bir kulüp kolay kolay A.Ş. olmaz. Olmak istemezler. İnsanlar el kaldırdığı zaman ibra ediliyorsunuz. Ama şirketleşirseniz her kuruşun hesabını vermek zorundasınız. Eskişehirspor’un kurtuluş reçetesi A.Ş. olmaktan geçiyor.

İnşallah puan silme cezası gelmez diyorum ama gelecek gibi de gözüküyor. Eskişehir ayağa kalkacak ki, Eskişehirspor’da ayağa kalsın. Eskişehir’in ileri gelenlerine çok büyük işler düşüyor. Sezonluk gelirlerle mevcut borçlar ödenmez. Yani bu borcun altından kalkılamaz.

Ben Eskişehirspor’un bu durumuna çok üzülüyorum. Biz zamanında bir başyapıt yapmıştık. O başyapıtın bugün kolu kanadı kırılmış durumda. Göreve gelen acemilerin yaptığı hatalar bizim başyapıtımıza zararlar verdi.”

Eskişehirspor taraftarları Telegram grubunda konuşuyor... Sende katıl... https://t.me/joinchat/Q-iE7Rga8OfVvHNTm4b5gw


 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 03:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30