Bu ligde kazanamayacağımız maç yok

İlhan Var, "10 maçın 10’unda da berabere kalırsanız 10 puan alıyorsunuz. Biz 5 maç kazanıp, 5 maç kaybedelim ama 15 puan alalım. Hiçbir maça 1 puan alsak yeter gözüyle bakmayacağız. Biz yolumuza maç maç devam edeceğiz. Bu ligde kazanamayacağımız maç yok. Her maça kazanmak için çıkacağız." dedi.

Bu ligde kazanamayacağımız maç yok

Eskişehirspor Teknik Direktörü İlhan Var, Radyospor’da Salim Manav'ın sorularını yanıtladı. İlhan Var programda özetle şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehirspor’da çok başarılı olmak istiyoruz. Bu futbolculara özgüven aşılanması gerekiyor. İlk olarak bununla başlayacağız. Genç, dinamik ve gelecek vaad eden bir oyuncu grubumuz var. Ligde kalmak için elimizden geleni yapacağız. 

Ben bu oyuncu grubunu kurulduğu günden beri takip ediyorum. Gerçekten çok iyi oynayıp, çok iyi mücadele edip sadece skora yansıtamayan bir oyuncu grubu var. Bu çocukların bunu başaracağına inanmasam görevi kabul etmezdim. Ben oyuncuların kaç yaşında olduğundan daha çok, kaç maça çıktığı ile ilgileniyorum. 

Süper Lig’den ve Avrupa'dan takip edilen oyuncularımız var. Bu oyuncuların performanslarını en iyi seviyeye çekip, değerlerini artırmamız gerekiyor. Elimizdeki oyuncularımızı çok iyi paralara satarak kulübün içerisinde bulunduğu ekonomik zorluklar aşılabilir. 

Yılmaz Vural gibi bir ismin yanında 9 yıl çalıştım. Oğuz Çetin ve Alpay Özalan isimleri ile çalıştım. Sakaryaspor’da Teknik Direktörlük yaptım. Hocalarımız beni Eskişehirspor’a önermiş. Eskişehirspor yönetimi de beni davet etti. Görüştük ve anlaştık. 

Ortada 17 maçtır kazanamayan bir takım var. Ben yönetimle konuşurken ‘Beraberlik için sahaya çıkarsanız gol atamazsınız, Biz savaşarak gol atıp kazanacağız’ cümlesini kurdum. 10 maçın 10’unda da berabere kalırsanız 10 puan alıyorsunuz. Biz 5 maç kazanıp, 5 maç kaybedelim ama 15 puan alalım. Bu ligde her bir puanın, yeri geliyor her bir golün çok büyük kıymeti var. Benim Teknik Direktörü olduğum bir takım hiçbir zaman 1 puan için sahaya çıkamaz. Eskişehirspor her zaman 3 puan için sahaya çıkacak bir takımdır. Ben oyuncularımıza güveniyorum.

Bandırmaspor, Samsunspor ve İstanbulspor maçları ile Eskişehirspor kariyerime başlayacağım. Bu üç maçı da bir haftalık bir süre içerisinde oynayacağız. Üç takımda önemli kadrolara sahip, önemli maliyetlerle kurulmuş hedefleri olan takımlar. Bu maçlar önemli maçlar olduğu için futbolcularımızın da daha kolay motive olacağını düşünüyorum. Hiçbir maça 1 puan alsak yeter gözüyle bakmayacağız. Bu üç maçtan şu kadar puan alırız demek istemiyorum. Biz yolumuza maç maç devam edeceğiz. Bu ligde kazanamayacağımız maç yok. Her maça kazanmak için çıkacağız.

Eskişehirspor’un puan silinme tehlikesi cezaları ile karşı karşıya olduğu doğrudur. Geçtiğimiz sezon ligde kalma umudu olan, hedefe çok yaklaşmış bir takım varken bir anda puanları silindi ve herkes demoralize oldu. Bu sene inşallah bu tablo tekrar yaşanmayacak. Puan silme cezaları gelmeyecek. Yönetim gelmesin diye de elinden geleni yapıyor. Ben Eskişehirspor’un bu sezon ligde kalacağına inanıyorum.

Benim pro lisansım yok. Benim UEFA A lisansım var. Ekibimiz de Hasan Hasan Kemal Özdemir hocamız var. Kendisinin Pro Lisansı var. Merih Demiral ismini Türk futboluna kazandıran hocamızdır. Fahrettin Seyhan, Hasan Tuncel ve Mustafa Sert hocalarımızın pro lisansları var. Hürriyet Gücer ve Aytekin Sönmez hocalarımız da bizimle birlikte. Enerjik ve dinamik bir ekibimiz.

Eskişehir’de Eskişehirspor’u inanılmaz derecede seven bir halk var. 7’den 70’e herkes Eskişehirsporlu. Karşılarında genç bir teknik adam gördükleri için belki şüpheleri olabilir. Tecrübesiz zannedebilirler. Ama ben 9 yıldır Yılmaz Vural gibi bir ismin yanında tecrübe kazanıyordum. Süper Lig ve TFF 1.Lig’de çok maçlara çıktım. Allah’ın izniyle başaracağız. Taraftarın önünde maça çıkacağımız günü bekliyoruz. İnşallah şu pandemi süreci de bir an evvel sona erer. 34-35 bin taraftarımızın desteği ile maçlarımıza çıkmak istiyoruz. Bu takıma herkes inansın ve destek olsun.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2020, 13:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
ESESLEE
ESESLEE - 4 yıl Önce

-ziyaaaAAAA
- efendim abi
- ulan çakıyla mı öldürdün aslanı?
- evet abi
- yeter ulan yeter karıştırma çocukların kafasını yeter salladığın

Es Es 16
Es Es 16 - 4 yıl Önce

Başarılar dilerim Hocam, inşAllah hedeflere ulaşırız, sizinle !..

Fanatik Eskişehirspor s.s
Fanatik Eskişehirspor s.s - 4 yıl Önce

Yolun açık olsun inşaAllah hocam inanmak başarmanın yarısıdır.♥️

Ahmet Keskin
Ahmet Keskin - 4 yıl Önce

Hoca. Şimdiden sende hayallere dalmissin. Biri geldi piranalarim dedi maalesef lepides bile olamadılar. Saksakcilar gaz verdi. Sende hayal alemindesin. Bırakın bizleri uyutmayi. Yenemeyecegimoz takım yok diyorsun. Fark yemeyelimde . Seninkilerde sazan olmasın sakın ....

mert darcan
mert darcan - 4 yıl Önce

hayırlı uğurlu olsun inşAllah başaılar

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30