Bu takımın yeniden ayağa kalkması gerekiyor

Eskişehirspor'un eski başkanlarından Halil Ünal, "Abartılacak bir durum yok. Başarılı olunmayacak bir şey de yok. Hep beraber birlik olursak hepsinin üstünden evelallah geliriz. Ben geçmişteki tecrübelerimle başkanlık ve yöneticilik dışındaki bütün görevlere hazırım" dedi.

Bu takımın yeniden ayağa kalkması gerekiyor
banner127

Eskisehir.net'ten Cihan Yıldırım ve Soner Yüksel'in sorularını yanıtlayan Halil Ünal özetle şu ifadeleri kullandı.

"Eskişehirspor'un toplam borcu 180 milyon ile 200 milyon TL arasında değişen bir  borç. Bence 100 milyon lira gibi bir rakama bu borcun tamamı kapatılabilir. Bir beraberlik sağlanırsa, Eskişehirspor içindir güçbirliği yapılabilirse bu yükün altından kalkılabilir. Herkes bu takıma sahip çıkarsa Eskişehirspor kurtulur. Bursaspor'un borcu 700 milyon lira, Trabzonspor'un borcu o kadar çok ki bilançoyu çıkartamıyorlar. Avrupa arenasında boy gösteren dünyanın tanıdığı biri Eskişehirspor durumundan bugün destek bulamayan bir Eskişehirspor durumlarına gelindi. Eskişehirspor çok sahipsiz kaldı. Benim de sağlık durumum yeniden başkanlık yapmama müsaade etmiyor. Eskişehirspor'un sağlıklı ve kalıcı gelir kaynaklarını ihtiyacı var. Geçmiş dönemlerde biz kendi ayaklarında üzerinde duran sağlam bir Eskişehirspor yaratmayı başarmıştık. Yine yapılabilir. Geldiğimiz noktada Osman Taş dışında herhangi bir isim Eskişehirspor’a başkan olmak istemiyor. Şehrimizde başkan veya yönetici olmak isteyen de kalmadı. 

Eskişehirspor bu kentin en önemli değeridir. Eskişehirspor asla göz ardı edilemez. Bu takımın yeniden ayağa kalkması gerekiyor. Ben her zaman söylüyorum bir kentin futbol takımı hangi ligde ise o şehirde o ligdedir. Eskişehirspor her zaman Süper Lig takımıdır. Umarım herkes artık dedikodularla, iftiralarla bu işlerin olmayacağını anlamıştır. Ben de Halil Ünal olarak başkanlık ve yöneticilik dışında elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım. Ben Kulüpler Birliği Başkanlığı yaptığım dönemde Eskişehirspor başkanlığı görevinden ayrıldım, kaybettiğim kongre nedeniyle. Beni Türk futbolu seçti ama Eskişehir camiası seçmedi. Bu şehirde bunun bedelini ödedi. Eskişehirspor siyaset üstü bir takımdır. CHP, MHP, AK Parti hepsinin Eskişehirspor için bir araya gelmesi gerekiyor.

Eskişehirspor'un matematiksel olarak ligde kalma şansı elbette devam ediyor. Ama birlik beraberlik olmadığı da bir gerçek. Her geçen gün bu takımın ligde kalma ihtimalinin azaldığında görüyoruz. Artık herkesin en kısa zamanda bu kulüp için hep birlik olması gerekiyor. Bunu başarabilirsek bu kulüp yaşar. Abartılacak bir durum yok. Başarılı olunmayacak bir şey de yok. Hep beraber birlik olursak hepsinin üstünden evelallah geliriz. Az önce söyledim, tekrarlıyorum. Ben geçmişteki tecrübelerimle başkanlık ve yöneticilik dışındaki bütün görevlere hazırım. 

Eskişehirspor o borçla küme düştüğünde bu takım bir daha iflah olmaz deniliyordu. Biz bu şartlarda tekrar göreve geldik ve takıma play off finali oynattık. O penaltı atışı gole dönüşseydi bugün Halil Ünal’ın heykeli dikilecekti. O penaltı vuruşu kaçtı başkan yine hain ilan edildi, hırsız ilan edildi. Böyle bir ortamın olduğu bir yerde kimse yöneticilik yapmak istemez ki. İftira atmak bir kere dinimize göre de günah. Bu kulübe çok yazık oldu. Eskişehir'de yaşayan her 100 insandan 90 tanesi futbola ilgi duyuyor. Böyle bir ortamda Eskişehirspor'un yaşatılması gerekiyor. Futbol ile kurulacak çok büyük dostluk köprüleri var. Biz futbol sayesinde on binlerce kilometre uzaktaki İskoçlarla dostluk köprüleri kurduk. Bunu sadece futbol ile başarabilirsiniz. 

Bu takım yeniden ayağa kalkmalı. O Avrupa kulüplerini Eskişehir'de yeniden ağırlamalıyız. Biz zamanında Marsilya ile karşılaştığımızda böyle bir stadımız yoktu. O zaman böyle bir stadımız olsaydı belki biz Süper Lig şampiyon olurduk. İstanbul takımları 15 bin kişilik stattan çıkarmıyorlardı. Eskişehir’den 1 puanla döndüklerinde çok seviyorlardı. Yeni stadımıza neler neler çekerlerdi Allah bilir."
 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2019, 03:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
pompeo
pompeo - 5 yıl Önce

hem suclu hem güclü ... hesap sorabilen de yokk zaten ... öyle aabi aabi konusabilirsin yani ... sifir sikinti ...

SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30