Denizlispor bizim misafirimiz

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri Denizlispor maçı öncesinde taraftarlara ve camiaya seslendi.

Denizlispor bizim misafirimiz
banner115

ETB Lideri Murat Diri yaptığı açıklamalarda, "Bizler Eskişehir halkı ve Büyük Eskişehirspor taraftarları olarak, sporun birleştirici ruhunu her daim ön plana çıkartan bir camia olduk. Türkiye'de tribün kültürünü başlatan olmanın, Anadolu Yıldızı ünvanını almanın gururunu ve onurunu üzerimizde taşımaktan her zaman gurur duyduk.

Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil ettiğimiz dönem St. Johnstone FC gibi takımlara karşı gösterdiğimiz misafirperverlik sayesinde ülkemizin ve şehrimizin adını Fairplay adına tüm dünyada duyurduk. Milli takımımızı şehrimizde en iyi şekilde ağırlayıp en büyük desteği verdikten sonra Cumhurbaşkanımız da dahil spor kamuoyunun tümünden bir çok övgüye nail olduk. Eskişehirspor taraftarı özellikle son dönemdeki duruşuyla tüm ülkeye örnek olmuştur. Son dönemdeki tüm çabalarımıza rağmen önümüzdeki Pazartesi akşamı Denizlispor ile oynayacağımız maç öncesi sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili Denizlispor taraftarının farklı bir algı yaratma çabasını üzülerek gördük. Bizler futbolda rekabet olgusunun varlığına inanan ve bu uğurda tribünlerde on binlerce taraftarımızla armamızı destekleyen bir yapıyla hareket ediyoruz. Bizler bu güzel oyunun bir parçası olmaktan her zaman mutluluk duyuyoruz. Bu güzel oyunun çeşitli şiddete dönüşen sonuçlarını asla tasnif etmiyoruz ve bu tür davranışlarda bulunanları aramızdan uzaklaştırıyoruz. Bizler deplasmana dahi emanet diye tabir edilen kesici delici aletler ile gidilmesini kesinlikle yasaklayan bir anlayışla hareket ediyoruz. Bunu özellikle kendi içimizde deplasman mevzularının önüne geçmek için yapıyoruz. Ve Son yıllarda Eskişehirspor tribünleri içerisindeki birlik beraberlik tüm ülkede gıpta ediliyor. Gittiğimiz tribünlerde sahadaki rakip takım dahil formasını terleten oyuncuların alın terine saygı duyarak iki takımı da alkışlayan bir yapıya sahibiz. Bunun en yakın örneği Karabükspor deplasmanında yaşananlardır.

Denizli’de yaşanan taşlama ve küfür olaylarını tüm Denizli halkına ve taraftarına yüklemek son derece yanlış bir yaklaşım olur. Bizler de asla Denizli taraftarını bu tür yaftalamıyoruz. Tabi ki tüm tribünlerde şehirlerde bu tür sıkıntılar veya sıkıntılı insanlar var. Ancak bizler sorun çıkaran, çıkaracak olanları aramızdan ayıklıyoruz. Bu vatanın evlatlarının birbirini yemesini, vurmasını, kırmasını ve birbirine düşman olmasını istemiyoruz. Bunu herhangi bir korkudan değil, vatanseverliğimizden yapıyoruz. Bizim gibi arma sevdalısı olanların birbirinin emeğine saygı göstermesini ve tribünlerde birbirine gücünü; yaptığı görsel şovlar, tribünlere kattığı besteler, deplasmanda gösterdikleri duruş, vatana millete faydası ve sosyal sorumluluk projeleri ile birbirine güç göstermeleri gerektiğine inanıyoruz. Bizler de otobüs sırtında sezon içinde on binlerce kilometre yol yapıyoruz ve bizle aynı sıkıntıları yaşadığını bildiğimiz insanların da çektiği çileyi anlıyoruz.

Bu bağlamda Eskişehir’de hiç bir maç rakip takım taraftarına karşı bir olumsuzluk içerisine girmiyoruz. Hepsinin sağ salim ailesine kavuşmaları tek temennimiz. Bizler bu düşünce yapısındayız. Bunu da en iyi Denizlispor taraftarı bilir. Son 3 senedir her Denizli’ye gidişimizde küfürler hakaretler yemiş ve otobüslerimiz taşlanmıştır. Ancak bizler bir kere bile Denizli’ye küfür etmedik ve hiç bir takım otobüsü taşlamadığımız gibi Denizlispor taraftarına da karşı bir eylem içerisine girmedik. Neyse bizler duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Deplasman yasağı olmaması ve biz gibi arma sevdalılarının armasını peşinden gelebilmesi ve tribünde sesini duyurabilmesi için üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Bizler sevdaya yasak konmasına karşıyız. Tribün adabını, jargonunu bilen yaşayan ve yaşatmaya çalışan bir şehir takımı olarak tüm şehrimize tekrar sesleniyoruz. Denizli’den şehrimize gelecek olan Denizli halkı bizlere ne kadar kötü davranış göstermiş olsalar dahi üstat Yunus Emre’nin dediği gibi sevelim sevilelim sözünü düstur edinen sevgi, hoşgörü ve tevazu bir şehrin evlatları olarak; şehrimize gelen herkesin canı bizlere emanettir. Misafirperverliğimizi her daim gösteririz. Bizler Anadolu Yıldızı payesini almış tek camiayız. Bizler sorumluluklarımızın farkındayız. Deplasman için yola çıkacak tüm Denizlispor taraftarına kazasız belasız hayırlı yolculuklar dileriz. Önce Allah’a sonra bize emanetler. Yolda kalan yola çıkan tüm Denizlispor taraftarı bizleri çekinmeden arayabilir. Hepsi bizlerin misafiridir. Her sıkıntılarında yardıma koşmak bizlerin hayat görüşüdür. Değerli arkadaşlar bu açıklama ile tekrar uyarmak istediğimiz diğer konular ise; Bilindiği üzere çok sıkıntılı bir süreçten geçtik ve transferi açarak yola çıktı. Aldığımız galibiyetlerin en büyük destekçisi biz taraftarız. Ceza almamıza sebep olabilecek tüm davranışlardan kaçınmalıyız. Tahriklere kapılmadan sadece armamıza odaklanmalıyız. Denizli’yi yendiğimiz takdirde belki de Play off hayali kurmaya başlayacağız.

Bu sebeplerden;

1-) Sahaya kesinlikle yabancı maddeler atmayalım. Atanları uyaralım.

2-) Torpil meşale gibi patlayıcı maddelerle stadyuma gelmeyelim.

3-) Tribün de hakaret küfür vb. eylemlerde bulunmayalım. Münferit olsa dahi bu tür davranışlar sergileyen taraftarımızı uyaralım.

4-) Stadyuma girerken kesinlikle önümüzde veya arkamızda biriyle turnikeden geçmeyelim. (2ye1 yapmayalım)

5- Maç bitse dahi stadyum içine girmeyelim.

6- Alkollü olarak maça gelmeyelim. Tek bir taraftarımızın dahi ceza alması bizlerin gücünü azaltacaktır. Lütfen önce kendimizi sonra Es-Es’imizi düşünelim ve bu süreçte armamızı yalnız bırakmayalım.

Son olarak maç saati iş çıkışı olacağından dolayı kapılarda yığılmalar ve sistemde oluşabilecek aksaklıkları göz önünde bulundurularak, maça en az 1 saat kala tribündeki yerlerimizi alalım. Ve hafta sonu şehrimizde Eskişehirspor atkısı forması şapkası montu ne varsa Eskişehirspor ürünleriyle gezelim." dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30