Emre Güral dışında eksik yok!

Eskişehirspor Başkan Vekili Mustafa Topkaya, Radyospor canlı yayınında Salim Manav'ın sorularını yanıtladı.

Emre Güral dışında eksik yok!
banner115

Mustafa Topkaya programda, "Pinto'nun avukatı ile göreve gelir gelmez iletişime geçtik. 8 Temmuz'a kadar süremizin olduğuna dair bir belge vardı. Ancak bu belge mail olarak gönderilmiş ve ıslak imzalar atılmamıştı. Bu sebeplerden hukuki geçerliliği yoktu. 31 Martta süresi dolan bir süreç. Herhangi bir ödeme yapılmadığı için de kulübümüze bu -6 puan cezası gönderildi. Kesinleşmiş bir karar olduğu için de geri çevirme şansımız yoktu. Bu ceza geldi diye karamsarlığa düşecek değiliz. İnşallah sezon içerisinde kazanacağımız maçlarla bunu telafi edeceğiz.


Boffin ve Akaminko dosyalarını bir üst mahkeme olan CAS'a taşıdık. Yakın zamanda bir ceza riskimiz yok ancak biz Eskişehirspor yönetimi olarak gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Bir ödeme planı oluşturduk ve FIFA'da dosyası olan isimleri de bu planlamaya dahil ettik. Gelmesini beklediğimiz kaynaklar var. Bu kaynakları Eskişehirspor'un geleceğini adına en doğru nasıl şekilde nasıl kullanabilirizi planlıyoruz.


Toko, Bokila, Kulach, Henri Bienvenu ve Funes Mori gibi isimler de FIFA'ya başvurmuşlar. Bu süreçleri ciddi bir şekilde devam takip ediyoruz. Yazışmalar ve görüşmeler devam ediyor. Çözüm yolu üretmekten başka çaremiz yok. Aksi takdirde cezalar ile yüzleşmek zorunda kalırız.


Biz Eskişehirspor yönetimi olarak durumları bilerek geldik. Alacaklılar bize 'sizin masada 5-6 milyon paranız varmış, biz bu sebeple başvurduk' diyor. Böyle bir algı yayılıyor ancak böyle bir şey yok. Bahsettiğimiz futbolcularında alacakları ufak rakamlar değil. Sadece Akaminko dosyası 1 milyon Euro. Türk lirası ile 6,5 milyon'a yakın bir tutar. Biz tutamayacağımız sözler vermeden bu süreci yönetmeye çalışıyoruz. Herkesin bu kulüpten alacağı baki ancak biz kendilerinden birazcık zaman rica ediyoruz. Eskişehirspor üst üste bu cezalarla karşı karşıya kalırsa ne yazık ki sonu Orduspor, Mersin İdman Yurdu gibi takımlar gibi olur. Bizim bütün amacımız bu sorunları çözerek Eskişehirspor'u yaşatmak. 


Bizim Eskişehirspor'a kalıcı gelirler getirecek birçok projemiz var. Bu projeler için de ciddi mesai harcıyoruz. Bu projeler için de zamana ihtiyacımız var. Stadyumun üstüne güneş enerjisi elde edilen paneller kurarak, stadyumun elektrik giderlerini karşılamak ve bu enerjiyi satarak para kazanmak isteyen bir projemiz var. Başkanımız bu konuda yatırımcılar ve fizibilite çalışmalarını yapanlarla görüştü. Bu yatırımcılara stadyumu gezdirdi. Gerekli incelemeleri yaptılar.
Eskişehir'in temel ihtiyacı olan ürünleri Eskişehirspor markası ile birleştirerek gelirler sağlamak düşüncemiz var. Bunları çok yakın zamanda açıklayacağız. Eskişehir halkının ihtiyacını karşılarken Eskişehirspor'a kaynak sağlamak gibi çok güzel düşüncelerimiz var. Bu şehrin en büyük markası Eskişehirspor'dur. Bu markanın Eskişehirspor kulübüne de para kazandırmasını artık sağlamamız gerekiyor.


Eskişehirsporluluğundan hiç şüphe etmediğimiz eski yöneticilerimiz, büyüklerimiz ve şehrin bürokrasisi Eskişehirspor'dan uzak durmayı tercih ediyor. Bu da bizi çok üzüyor.Taraf değiliz gibi davranmaya çalışıyoruz. Biz buraya Eskişehirspor'u düzlüğe çıkartabilmek adına geldik. Eskişehirspor camiasının bize güvenmesini rica ediyoruz.


Mevcut kadromuzda bulunan yabancı futbolcularla görüşme halindeyiz. Sissoko'ya ufak ufak ödemeler yapıyoruz. Kendisine bir akrabası vefat ettiği için izin verilmişti. O süre dolduğunda kampa katılacak. Mevcut kadroyu korumak bizim en temel hedefimiz. Emre Güral dışında eksik bir oyuncu yok.
Emre Güral'ı tekrar Eskişehirspor'a kazandırmak istiyoruz. Sözleşmesinde 'Avrupa'dan veya Süper Lig'den teklif alırsa serbest kalabilir' maddesi olduğu doğrudur. Emre'nin Göztepe ile görüştüğünü ancak tercih önceliğinin Eskişehirspor olduğunu da biliyoruz. Bize kendisi bu şekilde söyledi. Fuat Çapa hocamızla sürekli temas halindeler. Bizimle de 1 yıl daha sözleşmesi olan bir oyuncu. İnşallah Emre Güral bu sezon Eskişehirspor forması giymeye devam edecek.
Fıratcan Üzüm için Trabzonspor'dan bir yetiştirme bedeli almak istiyoruz. Şu an için netleşen net bir rakam yok. Federasyon ile görüşme halindeyiz. Trabzonspor yönetimi bu bedeli alacaklarından düşmek istiyor. Ama bunun kararını TFF verecek. Bu kararın çıkmasını bekliyoruz. Karar belli olduğunda kamuoyu ile paylaşacağız.


Hakan Aslantaş'a ödeme yapacağız. Kendisinin bize vermiş olduğu bir süre var. Bu süre sona ermeden parasını yatıracağız. Sözleşmesi devam eden bir oyuncu. Diğer oyuncular gibi o da kampa katılacaktır. Kampa katılmayacağına dair bana gelen bir bilgi yok.


Mehmet Özcan konusunda Eskişehirspor'a gelen resmi bir teklif yok. Ancak harici görüşmelerin olduğunu biliyoruz. Mehmet Özcan ve diğer oyunculara gelen teklifler konusunda da Teknik Asbaşkanımızın açıklaması daha doğru olur. Bizim Mehmet Özcan için düşündüğüm rakamlar basına yansıdı ve taraftarlarımız tarafından da biliniyor. Resmi teklif gelmeden de, resmi bir rakam açıklayamayız.  Mehmet Özcan dışında diğer oyuncularımıza da talip olan ekipler oldu. Yazılı olmayan, resmiyete dökülmemiş hiç bir teklifi ciddi olarak konuşamayız. " dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2019, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30