Eskişehirspor Türk futbolunda olmak zorunda

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa BengüTürk ekranlarında yayınlanan Spor Saati programında Pelin Koç'un sorularını cevapladı.

Eskişehirspor Türk futbolunda olmak zorunda

Çapa telefon bağlantısı ile katıldığı yayında özetle şu ifadeleri kullandı.

"Kulübün son durumunu sosyal medya hesabımdan duyuruyorum. Eleştiriler de alıyorum. Saygı ile karşılıyorum. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ve herkeste kendi görürüşüne göre yorum yapıyor. Bazı konuların içeride kalması gerektiğini bizde biliyoruz. Ben sadece yaşadıklarımı anlatıyorum. Ben Türkiye'de ilk defa görev yapmıyorum. Bugüne kadar sadece yaptığımız işlerle gündeme gelmiştik ancak Eskişehirspor'da maalesef böyle olmadı. Bende sabah tesislere girip akşama kadar sadece işimi yapmak isterim. Ancak içerisinde bulunduğumuz şartlar böyle bir durum için el verişli değil. Eskişehir halkı neler yaşadığımızı biliyor. Diğer illerde yaşayan insanlar da bu şekilde haberdar oluyor. Ben o twiti attıktan sonra nefes almaya başladık diyebilirim. O günden sonra gelen destekler sayesinde bugünlere gelebildik. O destekler gelmeseydi belki de maçlara çıkamayacaktık.

Oyuncularım Afyonspor maçından sonra ağladılar. Çünkü onlar başarılı olmak isteyen bir oyuncu grubu. İzleyenler o gün sadece futbolcuların ağladıklarını gördüler ama gerçekte koca bir şehir ağlıyor. İnsanlar asıl bunu görmeliler. Burada bir şehir, bir camia ağlıyor. Bu görünmeyen taraf ve çok fazla konuşulmuyor. Bunları yaşamak bizi üzüyor ama bu yeni bir şey değil.

Gördüğüm kadarıyla transfer yasağının kalkması pek mümkün gözükmüyor. İmza vermesi gerekenlerin inisiyatifine kalmış durumda diyebilirim. Alacakları vardır doğrudur. Ancak Eskişehirspor düzlüğe çıkmadan alacaklarını alamayacaklarını da bilmeliler. Eskişehirspor daha kötüye giderse o onlarda paralarını alamayacaklar.

Yapılan kampanyalar bu kulübün devam edebilmesi adına düzenlenmiş kampanyalar. Altyapı takımı takımlarının deplasmanlara gidebilmesi falan hep bu projeler sayesinde gerçekleşiyor. Bundan 1-2 ay öncesine kadar tesislerde yeme içme problemleri yaşıyorduk. Bu sıkıntıları bu kampanyalar ile şimdilik aşabilmiş durumdayız.

Bu camia bambaşka bir camia. Eskişehirspor Türk futbolunda olmak zorunda. Bütün futbolseverlerin bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor.

Transfer yasağımız kalkarsa şu an görev alan oyuncular arka plana itilmeyecek. Kimse böyle düşünmesin. Bu oyuncular ile sonuna kadar devam edeceğiz. Tam tersine şu an performanslarından, çabalarından ve gelişimlerinden memnunum. Eskişehirspor'un yaşadığı süreç belki de Türk futboluna bir örnek olacak. Bu olumsuz tabloyu da altyapıdan gelen oyuncuların ne kadar iyi olduğunu piyasaya gösterebilmek adına bir fırsata dönüştürmeye çalışıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30