FIFA'da 22 tane sorunlu dosyamız var!

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mustafa Akgören, transfer yasağının kalkması için çok sağlam bir bütçe oluşturmak gerektiğini, bu bütçe için de Eskişehir kentinin çok büyük bir birlik beraberlik içerisine girmesi gerektiğini ancak bu durumunda çok zor olduğunu açıkladı.

FIFA'da 22 tane sorunlu dosyamız var!

Radyospor’da yayınlanan ‘Anadolu Ateşi’ programında Salim Manav’ın sorularını yanıtlayan Başkan Mustafa Akgören programda şu ifadeleri kullandı. 

Küme düşmelerin iptal edilmesinden dolayı mutlu olduk. Ama çok sevindik diyemem. Eskişehirspor’a saha içerisinde savaşarak ligde kalması yakışırdı. Eskişehirspor gibi köklü camialar bu şekilde ligde kalmamalı. Böyle konuşuyorum ama Eskişehirspor zaten saha içerisinde savaşarak küme düşmedi. Bize 3 farklı nedenden dolayı 15 puan silme cezası verilmişti. 12 puan topladık. Silinen puanla birlikte 27 puan yapıyor. Puan silmeler olmasaydı ben inanıyorum ki en az 40 puan toplardık. Yapacak bir şey yok. Yaşananlar geride kaldı. Biz kendimizi TFF 2.Lig’e hazırlamıştık. TFF’nin böyle bir karar alması bizi memnun etti.

Bu sezon TFF 1.Lig 18 takımla oynanacak. Süper Lig’den küme düşen takımlar maddi ve kadro olarak iyi olanaklara sahip oluyorlar. TFF’den paraşüt yardımı alıyorlar ve şampiyonluğa oynuyorlardı. Bu sene böyle bir durum olmayacak. Hatayspor, Erzurumspor ve Karagümrük gibi maddi problemi olmayan takımlar da ligimizde olmayacak. Eskişehirspor gibi maddi problemler yaşayan kulüpler için Süper Lig’e çıkma şansı normal bir sezona göre daha yüksek ihtimal. Ligimizde şu an bir iki kulüp dışında dengeleri bozacak takımlar yok. Sadece Samsunspor ve Adana Demirspor takımları avantajlı olarak gözüküyor. Onun dışındaki tüm takımlar maddi olarak yakın seviyedeler. Böyle bir sezon herkes için ciddi bir fırsat.

Eskişehirspor genç bir kadro ile mücadele veren ve kamuoyundan takdir toplayan bir takım. İskelet kadromuz da tamamlanmış durumda. 

Transferi açabilirsek 5-6 tane sağlam transfer yaparak hedef kovalayabiliriz ama transferi açmak gerçekten zor. Şuan transfer yasağına neden olan dosyalarımız var ve çözemezsek yenileri de eklenecek. Bu dosyaları çözmek için bir sezonluk bütçemiz diyebileceğimiz bir para demek. Eskişehirspor transfer yasağını açabilir dediğimiz zaman şehirde beklentiler çok yükselecek. En az 5-6 tane direkt 11’de oynayacak futbolcuları transfer etmek için bir maliyet gerekiyor. Şampiyonluğu kovalamak kolay bir iş değil ki. Geniş kadro ve geniş bütçeler isteyen bir iş. Elbette gönlümüz şampiyonluk ister ama ülkemizin ve şehrimizin şartlarını da düşünmek lazım. Eskişehir’de uzun zamandır Eskişehirspor’un borçları nedeniyle yorulmuş bir camia ve kent var. 

Seçilmişler ve atanmışlar, şehrin mülki amirleri, milletvekillerimiz, valimiz, belediye başkanlarımız, ticaret odamız, sanayi odamız, esnaf odalarımız birleşir ve ‘bu sene o sene’ derse biz transferi açmaya elbette varız. Ama bu kolay gözükmüyor. Biraz gerçekçi olmak lazım. Bu saydığım unsurlar bizim için şampiyon oynamaya yetecek bir bütçe oluşturursa elbette şampiyonluğa oynamak isteriz. Bunu da bizden daha çok isteyen olamaz. Bu sene olacaksa olsun, bundan sonra de ne olacaksa olsun anlayışından çok çektik. Biz Eskişehirspor yönetimi olarak Süper Lig’e çıkmayı en az 3 en fazla 5 sezonda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bizim Eskişehirspor yönetimi olarak önceliğimiz FIFA’da bulunan 22 tane sorunlu dosyalarımızı çözmek. Bu dosyaları çözemezsek transfer yasakları, puan silme cezaları ve hatta küme düşme cezaları ile yüzleşmek durumunda kalacağız. Bizim önceliğimiz bu sıkıntıları çözmeliyiz. Maddi bir rahatlama yakalamadan şampiyonluk kovalayamayız. Bizim FIFA’da ve TFF’de bekleyen dosyalardan kapattığımız her dosya, biten her ceza bizim için şampiyonluk kadar değerli. Biz popüler olmaya çalışan, sosyal medyaya veya tribünlere oynayan bir yönetim değiliz. Bizi herkes eleştirsin. Bize bu fırsat bir daha gelmez desinler. Ama biz şampiyonluğa harcayacağımız enerjiyi ve paraları FIFA ve TFF’deki dosyalara harcamak niyetindeyiz. Borçları bitirip, sapasağlam bir bütçe ile Süper Lig’e çıkalım. Bu borçlarla çıkarsak asansör takım olma ihtimalimiz var. Bu durumları yaşamak istemiyoruz. Çıkalım, düşelim anlayışı bize çok ters. Gerekirse 3 sene, 5 sene geç çıkalım ama çıktık mı da bir daha düşmeyelim. Eskişehirspor olarak bize yakışan budur. Bu düşüncemize karşı çıkanlar elbette olacaktır. Ama biz onlara saygı duyuyoruz. ‘Biz bu sene, şu kadar bütçe ile Eskişehirspor’u Süper Lig’e çıkartmak istiyoruz. Paramız da hazır’ diyen birileri çıkarsa, gereğini yaparız. Biz göreve geldiğimizde kısa vadede şampiyonluk sözü vermedik. Eskişehirspor'un yere düşen imajını kurtarmak için geldik. Orta ve uzun vadeli planlamalarımız var. Sonuna kadar Eskişehirsporluyuz. Bu kulübü yaşatmak için varını yoğunu ortaya koyan bir yönetim kuruluyuz. Elbette güzel bir fırsat geldi. Ama bir seçim yapmak zorundayız. Geleceği inşa etmek mi yoksa şampiyonluğa oynamak mı. Adana Demirspor yüksek bütçe ile çıkamadı. Biz büyük bir bütçe ile play off finalinde Göztepe’ye kaybettik ve çıkamadık. Bunlar önemli örnekler. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Ben bu şartlar altında Eskişehirspor’u şampiyonluğa oynatamam. Önce iki yakamız bir araya gelsin bak bakalım sonra nasıl şampiyonluk kovalıyoruz.”
 

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2020, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30