Fransızlar ve Sevilla yine devrede!

Mehmet Özcan'ın menajeri Cemal Taşlı, Radyospor’da yayınlanan ‘Anadolu Ateşi’ programında Salim Manav’ın sorularını yanıtladı.

Fransızlar ve Sevilla yine devrede!

Cemal Taşlı kendisine yöneltilen soruları özetle şu şekilde cevapladı;

Mehmet Özcan ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın saygın takımları ilgileniyor. Galatasaray’ın da Beşiktaş’ın da Mehmet Özcan’a olan ilgisi devam ediyor. Olympiakos Sportif Direktörü ilgileniyoruz diye açıklama yaptı. Fransa’nın Strasbourg ve Saint-Étienne kulüpleri birkaç gün önce benden son durum hakkında bilgi isteyip, fiyat sordular. Sevilla’nın ilgisi devam ediyor.

Eskişehirspor ekonomik anlamda zor günlerden geçiyor. 3 Milyon Avro olarak belirlenen miktar 1 milyon Avrolara kadar düşmüş durumda. Ancak Eskişehirspor’un bu rakamdan aşağı düşeceğini düşünmüyorum. Bu gelişmenin ardından takipteki kulüplerin ilgililerinin daha da arttığını söyleyebilirim.

Olympiakos kulübü henüz resmi bir teklif vermedi. Yunan kulübünün düşündüğü meblağ Eskişehirspor’un istediği meblağın altında bir miktardı. Başakşehir eşleşmesinden galip çıkarlarsa tekrar görüşülecektir diye düşünüyorum.

Sevilla’nın Mehmet Özcan ile ilgilendiği bir gerçek. Bu konuda ki sıkıntı şu; İspanyol kulübü Mehmet’i alıp hangi kulübe kiralık olarak verecek. Bizim içimize sinmeyen konu bu. Mehmet Özcan’ın da gelişimini düşünmek zorundayız.

Mehmet Özcan’ın Galatasaray’a daha yakın olduğunu dair bir demecimin olduğuna dair haberler yapılmış. Benim böyle bir söylemim olmadı. Benim bu konuları konuştuğum basında çok az kişi var. Konuştuğum ve bilgi verdiğim kişilerin en başında da Radyospor’dan Salim Manav ismi geliyor.

Beşiktaş bu transferden vazgeçmiş değil. Beşiktaş ve Eskişehirspor yönetimleri iki kez görüştüler. Önümüzdeki günlerde bu işi bitirmek için tekrar görüşebilirler.

20 yaşında bir oyuncunun transferinden bahsediyoruz. Bu haberler ve transfer talepleri onu mutlu ediyor.  Kendisi böyle bir dönemi yaşayacağını düşündüğü için kendisini çok iyi hazırlamıştı. Mehmet Eskişehirspor’da kalacakmış gibi çalışmalarına ve antrenmanlarına devam ediyor. Transferine de mental olarak hazır durumda.

Mehmet Özcan’ın bana söylemiş olduğu bir cümle var. ‘Ben Adana’da doğdum, ama beni ben yapan Eskişehirspor’dur. Ben Eskişehirspor’a para kazandırmadan ayrılırsam için rahat olmaz. Bu kulübe vefa borcumu ödemeden ayrılmam.’ Mehmet’in düşüncesi böyle. Bu bile onun ne kadar karakterli bir futbolcu olduğunu gösterir.

Oyuncuların kulüpten ödeme almakta problem yaşadıkları bilinen bir gerçek. Eğer biz burada arka kapıdan dolaşmaya kalkıp TFF’ye alacaklarımızı alamıyoruz diye başvursaydık, Eskişehirspor’da ödeme yapmasaydı biz serbest bir şekilde istediğimiz takıma giderdik. Ama biz bunu asla yapmayı düşünmedik. Bizim ahlakımızda böyle bir şey yok. İlk günden beri aynı düşünce içerisindeyiz. Biz bu transfer gerçekleştiği zaman hem alan kulübün, hem Eskişehirspor’un hem de Mehmet Özcan’ın mutlu olmasını istiyoruz.

Eskişehirspor’un Mehmet Özcan’dan gelecek bonservis bedeline çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kulübün ekonomik problemleri zaten biliniyor. Bu parayı aldıkları zaman FIFA dosyalarından tutunda kulüp personeline kadar ödeme yapacaktır.

Siyah Kırmızılılar ikinci satıştan pay hakkı da istiyor. Mehmet Özcan hangi kulübe giderse gitsin yüzde 20 gibi bir pay talep edecekler.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2019, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30