Fuat Çapa'dan önemli açıklamalar!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programına telefonla konuk oldu.

Fuat Çapa'dan önemli açıklamalar!

Salim Manav'ın sorularını yanıtlayan Çapa özetle, "Ziraat Bankasının borçları ödemesiyle ilgili haberler çıkıyor. Çok fazla bilgim de yok. Antalya'dan takip etmeye çalışıyorum. Zaten içeriği tam olarak da kamuoyu ile paylaşılmadı. Bu yapılandırmanın karşısında banka kulüplerden ne talep edecek onu da bilmiyoruz. Net olmayan bir şey için de ne söylesek doğru olmaz. Ayrıca bu durum olsa dahi şu an için resmi olarak bir yönetim kurulumuz yok. Sonuçta iki kez kongre oldu ve aday çıkmadı.

İlk yarıda çok zorlar içerisinde mücadele ettik. Sıfırdan bir kadro kurduk. Arkamızda taraftarlarımızın vermiş olduğu manevi anlamda müthiş bir destek vardı. Devre arasında bırakıp gitsem bana yakışmazdı. Yokluklar içerisinde verdiğimiz mücadelede hala yemyeşil umutlarımız var. Belirlediğimiz hedeflerimiz var. İddiası olan bir Eskişehirspor var. Potansiyeli yüksek bir kadromuz var. Sezon başındaki hedefimiz başkaydı, şimdi ki başka. Şu an İcra Kurulu üyeleri kulübü yönetiyor. 18 Ocak günü bir yönetimin oluşmasını bekliyoruz. Yeni yönetim gelirse oturulur konuşulur. Neler yapılabilir bir bakılır. Beklenti ve hedefler neler görüşülür. Belki yeni gelecek yönetim benimle çalışmak istemeyecek. Bunlar futbol içerisinde normal durumlar.

Bu ligin en çok gol yiyen takımlarından birisiyiz. Bu gollerin yüzde 70'ine yakınını da ligin başında yedik. Sebebi sezon başında hazırlık kampında bu oyuncuların büyük kısmı yoktu. Planlarımız başkaydı.  Ligde deneyimi olmayan bir kadro ile maçlara çıkınca normaldi. Ancak gelişim süreci çok iyiydi. İstediklerimize yapmaya çalışan 19,7 yaş ortalamasına sahip bir kadrodan alabildiğimiz en verimli performansları aldık. Oyuncularımızın öğrenme kabiliyetinin açık olması bize çok yardımcı oldu.  Ligde rakiplerimiz ortalama 29 yaş ortalamasına sahip. Tecrübe farkını kapatmak hiç kolay değil. Siz istediğiniz kadar çalışın, çabalayın futbolda tecrübe çok önemli bir etken.  Deplasman maçlarında bu durumu çok net bir şekilde hissettik. Zaten deplasmanda genelde bireysel hatalar nedeniyle goller yedik. Son maçlarda belki istediğimiz skorları alamadık ama oynanan oyundan ben memnunum.

Kadromuzda bulunan 7 isim A Milli Takım seçmeleri için Riva'ya gidecekler. Ben yorumlarımı bu 7 oyuncu için değil genel kadromuz için yapmak istiyorum. Kendisini çok çok geliştiren oyuncularımız var ve transfer sezonunda gündemde olmaları da çok normal. Ben onlara sürekli söylüyorum. Sizin bu süreçte oynamanız lazım. Kafanızı Eskişehirspor dışında farklı konular ile doldurmayın diyorum. Bu oyuncuları yurt içi ve yurtdışından takip eden, maçları izlemeye gelen takımların olduğunu biliyoruz. Futbolcunun geleceğini de düşünüyoruz ancak Eskişehirspor'un geleceği çok daha önemli. Yedek kalacakları bir takıma transfer olmaları da onlar için iyi olmaz. Bir süre daha bu kulüpte kalarak tecrübe kazanmaları onlar için çok daha değerli olur. Oyuncularımızın önce vefa sonra kariyer diyerek Eskişehirspor'un geleceğini inşa edeceklerine inanıyorum. Elbette zamanı geldiği zaman transfer yapacaklar ama şu an onlar için doğru bir zaman değil.

Transferi açmak için 31 Ocak akşamına kadar vaktimiz var. Böyle bir süreçten geçiyoruz ve kongrelerimiz bir türlü sonuca kavuşmuyor. 18 Ocak tarihinde yönetim oluşsa önünde 11-12 günlük bir süreç kalıyor. Bekleyip görmekten başka çaremiz yok. Eskişehirspor'un bu borçlardan kurtulması gerekiyor. İmza vermesi gereken insanların inisiyatiflerine kalmış durumdayız. Sonuçta 1 kişi bile imza vermese transfer tahtamız açılmıyor.

Puan silme cezalarının gelebileceği sürekli konuşuluyor. Gerekli görüşme ve girişimlerin yapıldığını biliyorum. Puanımız silinmez demek doğru olmaz. Böyle bir risk varken yok dersek yalan olur.

Ligin ikinci yarısı tamamen değişik olacak. Bu bir gerçek. Daha çok çalışmamız, daha çok mücadele etmemiz, daha çok konsantre olmamız gerektiğini biliyoruz. Rakiplerimiz göre daha dezavantajlı olduğumuzu biliyoruz. Belirsizlik içerisinde mücadele etmeye çalışıyoruz. Mücadelemize gün gün bakarak devam ediyoruz. Organize ve planlı yaşamımıza ekonomik engeller var.

Mehmet Özcan'ın ön plana çıkartmak doğru değil. Sürekli Mehmet konuşuluyor ama Cemali'yi de, Mevlüt'ü de Tolga Yakut'u da isteyen takımlar var. En az 9-10 tane transfer yapabilecek yetenekli ve potansiyelli oyuncumuz var. 17-18 yaşında 17 maç üst üste oynamış oyunculardan bahsediyoruz. Türkiye'de bu istatistiklere sahip kaç oyuncu var ki. Altınordu çok konuşuluyor ama 27 yaş ortalaması ile oynadığını unutmamak lazım. Eskişehirspor'un bugün Semih Güler dışında 20 yaş üstü ilk 11 oynayan oyuncusu yok.

Bulunduğumuz Ligde bonservis ödeyerek oyuncu transfer edebilecek Gazişehir ve Adana Demirspor dışında üçüncü bir takım yok. Bu bile Türk futbolunun özeti. Oyuncularımızı izleyemeye gelen kulüpler Süper Lig takımları. Yurtdışından da izlemeye gelenlerin olduğunu biliyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2019, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30