Futbolda imkansız yoktur

Sunday Alimi, "Herkes sahip olduğu potansiyelini vermek için sonuna kadar mücadele ederse biz takım olarak çok iyi sonuçlar alırız. Eskişehirspor TFF 1.Lig’de kümede kalabilir. Futbolda imkansız yoktur, başarılması gereken hedefler vardır."

Futbolda imkansız yoktur

Radyospor'da Salim Manav'a konuşanSunday Alimi özetle şu ifadeleri kullandı;

“2015 yılında Nijerya Milli Takımı ile U17 Dünya Kupası'nda Dünya Şampiyonu olduk. Kadromuzda Napolili Victor Osimhen, Villareal forması giyen Samuel Chukwueze gibi günümüzde çok iyi yerlere gelmiş futbolcularda vardı. Daha sonra Galatarasay beni Türkiye’ye davet etti ve benim Türkiye maceram başladı. Galatasaray U19 takımına transfer oldum ama beni bir ay sonra U21 takımına dahil ettiler. Şanssız bir şekilde bir sakatlık yaşadım ve menisküs ameliyatı oldum. 3 aylık bir aranın ardından takıma geri döndüm. Devam eden süreçte Galatasaray bana bir sözleşme teklif etti. Galatasaray’ın o günlerde çok iyi bir kadrosu vardı ve bana forma şansının çok az geleceğini düşünüyordum. O sırada bana Portekiz liginden teklif geldi. Düzenli olarak forma giyebileceğimi düşündüğüm için kabul ettim ve Portekiz’e gittim. Portekiz kariyerim planlandığı gibi gitmedi. O sırada Eskişehirspor bana teklif yaptı. Menajerim bana kulüp seni istiyor, Eskişehirspor’da oynamak ister misin diye sordu. Menajerim Eskişehirli olduğu için sık sık Eskişehirspor’u takip ediyordum. Raheem Lawal, Chikeluba Ofoedu gibi tandığım Nijeryalı futbolcuların geçmiş yıllarda forma giydiği bir kulüptü. 6 ay altyapıda oynamak gerektiği söylendiğinde de tereddüt etmedim ve problem değil dedim. Eskişehirspor’a bana bu şansı verdiği için çok teşekkür ediyorum. 

Ankara Keçiörengücü maçında 2 gol attığım için elbette çok mutluyum. Ama takım galip gelemedi. Keşke maçı kazanmış olsaydık. O zaman çok daha mutlu olurdum. Takımımın maç kazanması için elimden geleni yapıyorum. Yapmaya da devam edeceğim. Kariyerimde ilk defa bir maçta gol attım. Hem de iki gol birden. Hayatım boyunca unutmayacağım. Anlatılmaz duygular yaşadım. Gollerime devam etmek istiyorum.

Covid-19 testim pozitif çıkmıştı. İki maçta forma giyemedim. İki hafta karantinada kaldım. Benim adıma çok talihsiz bir süreçti. Takımda yer alıp, forma giymek istiyordum ama testim pozitif çıkmıştı. Çok şükür bu süreci atlattım ve takıma geri döndüm. Rabbime şükürler olsun. Herşeyin hayırlısı.

Hamed Abodun Sholaja çok iyi bir karaktere sahip, mükemmel bir insan. Biz onunla Nijerya’dan tanışıyoruz. U17 Milli Takımımın geniş kadrosunda yer alıyordu. O zaman Teknik Direktörler ana kadroya onu dahil etmemişlerdi. 5 yıldır kendisini tanıyorum. Eskişehir’de de beraber olmamız çok güzel. Kendisi bana bir kardeşten daha yakın. Ben ona, o da bana yardımcı olmaya çalışıyor. Birlikte aynı takımın başarısı için mücadele etmek çok güzel. İkimiz de Eskişehir’de olduğumuz için çok mutluyuz.

Galatasaray’da oynarken İstanbul’da yaşadım. İstanbul’da herkes kendi derdi ile uğraşıyor. Ancak Eskişehir çok daha farklı. Beni gören herkes bana samimi ve dostça davranmaya çalışıyor. Ailelerinden biriymişim de benim haberim yokmuş gibi geliyor. İnsanlar benimle sürekli muhabbet etmek istiyor, futbol konuşmak istiyor. Bana bir şeyler ısmarlamak istiyor. Türkiye çok güzel bir ülke. Eskişehir’i de çok seviyorum.

Ankara Keçiörengücü maçında kimse bizden çok iyi bir performans beklemiyordu. Ben takım arkadaşlarıma çok iyi konsantre olursak, hocamızın istediklerini sahaya yansıtırsak kazanabiliriz diye söyledim. Takımda herkes potansiyelinin farkında. Herkes sahip olduğu potansiyelini vermek için sonuna kadar mücadele ederse biz takım olarak çok iyi sonuçlar alırız. Eskişehirspor TFF 1.Lig’de kümede kalabilir. Futbolda imkansız yoktur, başarılması gereken hedefler vardır. Biz de hedefimiz için çalışacağız.

İlhan Var hocamız göreve geleli bir ay oldu. Herkese çok güzel davranıyor. Kendisi bana ve takım arkadaşlarımıza sürekli birşeyler öğretmeye çalışıyor. Ben başarıya aç bir futbolcuyum. Gösterdiği herşeyden birşeyler kapmaya ve öğrenmeye çalışıyorum. Hocamız da duyduğum kadarıyla ama ilk defa bu seviyede çalışıyormuş. Daha önce yardımcı Teknik Direktörmüş. Kariyerli Teknik Direktörlerin yanında çalışmış birisi. O da bizim gibi başarılı olmak isteyen bir isim. Bence çok başarılı bir hoca. Bize güven veriyor. Bize inandığını çok net bir şekilde görebiliyoruz. Onunla çalıştığım için şanslı olduğumu düşünüyorum.
Bir futbolcu kendine büyük hedefler koymalı. Büyük hayaller kurmalı. Ve bu hedefleri doğrultusunda çalışmalı. Hiçbir zaman benim için yeterli dememeli. İnsan istediği sürece yaradan verir. Almanya Bundesliga veya İspanya La Liga’da oynamak gibi bir hayalim var. Bunun için mücadelemi vereceğim, çalışmalarıma devam edeceğim. 

Nijerya U23 Milli Takımından geçtiğimiz süreçte davet aldım. Fakat evrak problemlerimden dolayı kampa katılamamıştım. Milli Takım hocalarımız ile temasımız var. Aradıklarında görüşüyorum. Kendileri beni takip ediyor. Tekrar davet alabilmek adına Eskişehirspor’da başarılı olmam gerekiyor. Zamanı gelince beni tekrar çağıracaklarını düşünüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 12:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
şimşekler
şimşekler - 3 yıl Önce

duydunmu İbrahim Halil ???

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30