Herkes hakkını helal etsin!

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Kaan Ay tesislerde bir basın toplantısı düzenledi.

Herkes hakkını helal etsin!

Kaan Ay şu açıklamaları yaptı;

"18 Ocak 2019 tarihinde yapılan kongre ile yönetime seçildik. Gelmeden önce nasıl bir tablo ile karşılaşacağımızı bilerek geldik. Sorunların hepsini biliyorduk. 158 milyon borç ile aldığımız kulübü

158 milyon borcu olan, 2,5 yıldır transfer yapamayan, altyapısını deplasmanlara götüremeyen, tesislerinde yemek bile çıkartamayan, kapısında icraların eksik olmadığı, -36 puan silme cezası ile karşı karşıya olan bir kulüp devraldık biz.

Transfer yasağını kaldırdık ve 15 tane transfer yaptık. -36 puan silme cezasını engelledik. Bazı dosyaları tamamıyla kapattık. Bazı dosyalara da kısmi para ödeyerek puan silmenin önüne geçtik.  Biz geldikten sonra tesisler de yemek çıkmadı diye bir şey duydunuz mu? Altyapı takımlarımız deplasman maçlarına gidebildiler. Gelen icralar ile mücadele ettik ve kulübe bir zarar gelmesini engelledik.

Eskişehirspor'u yönetmeye başladıktan sonra olabildiğince kavgalardan uzak durduk. Kimsenin arkasından konuşmadık, kimsenin kalbini kırmadık. Her maç öncesinde eski başkan ve yöneticileri maçlara davet etmişimdir.

Meşhur bir Halk Faktoring olayı var.  6 milyon lira civarında bir alacağımız var. Bu paraya kulüp çalışanlarımız mahkemeye verdikleri için kimse dokunamıyor. İşçi alacakları hukukta öncelikli durumda olduğu için bu parayı alamıyoruz. Spor Toto böyle bir süreç olduğu için ne çalışanlarımıza, ne de Halk Faktoring'e bir ödeme yapmamaktadır. Bu sorun çözüldüğünde 2 milyon lirası ile işçi alacaklarının borçları kapatılacak. Kalan para ile de Mesut Hoşcan döneminde çekilen bir kredinin ödemesi yapılacak. Son noktalara gelindi.

Altyapı konusunda ciddi çalışmalar yaptık. Altyapımızın meyvelerini bu sezon fazlasıyla gördük. Eskişehirspor'a faydalı olacak yeni isimlerin çıkacağına inanıyorum. İnsanlar şu an bu konuda mutlu. Oyuncuların aileleri mutlu. Onların bir Allah razı olsunu triyon paradan daha kıymetlidir.

Kulüp üyeliklerini açtık. Tüzük de gerekli düzenlenmeler yapıldı ve herkesin üye olabilmesini sağladık. Bugün kulübe gelen herkes formları doldurup 740 lira parayı vererek üye olabilirler. 450 civarı kongre üyemizi de yıllardır aidat ödemelerini yapmadıkları için üyelikten çıkarttık.

Eskişehirspor'a ciddi kaynaklar sağladık. Koza Altın gibi önemli sponsorluklar bulduk. Koza Altın konusunda bize yardımcı olan Burhan Sakallı'ya bir kez daha teşekkür ederim. 2-2,5 milyon lira civarında değeri olan LED ekranları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Eskişehirspor'umuza bağışladı. Ona da sonsuz teşekkür ederim. 3 yıldır LED ekranımız yoktu. Bu ekranlardan kulübümüze kalıcı gelirler sağlanmaya devam edecektir. Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt'a verdikleri destekler için teşekkür ederim.

Led ekranlardan toplam 3 maçta 335 bin lira gelir sağladık. Sezonda iç saha 17 maçımız var. Bu ekranlar sayesinde her sezon kulübümüze en az 1,5 milyon lira gibi gelir sağlanmış olacak.

Yaptığımız her icraatı duyurmaya çalıştık. Mali Asbaşkanımız sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanan bir isim. Şeffaf bir yöneticilik örneği sergileyerek her şeyi tek tek duyurduk.

Kamuoyu tarafından bir konuda oldukça eleştiriliyoruz. Üç oyuncumuzun sözleşmeleri bu sezon sonunda sona eriyor. Oyunculara istedikleri ücretleri vermemiz söz konusu değil. Hatayspor'u, Ümraniyespor'u gördükten sonra hiç veremem. Eskişehirspor'un yapılacak ödemeler konusunda bir kültürü olmalı. Böyle bir kültüre sahip olmazsak batmaya mahkumuz. Bizim futbolculara önerdiğimiz rakamlar doğru ve kabul edilebilir rakamlar. Bana söylenen bir tanesi 1 milyon lira istiyormuş, diğeri 750 istiyormuş, başkası 500 bin garanti para istiyormuş. Mümkün değil, verilmemeli. Hatayspor gibi takımlar 300-400'den fazla vermiyor. Hatayspor ve Ümraniyespor gibi takımların hedefi belli, bizim hedefimiz belli. Kimse kusura bakmasın. Fıratcan imzaya yakın, diğer iki oyuncu ile de görüşmeler devam ediyor diye biliyorum.

Mehmet Özcan'a biz 2 hafta önce bir imza attırdık. Belçikalı bir firmaya görüşme yetkisi verdik. Menajerlik gibi değil. Avrupa'dan bazı takımlar var. Bizim adımıza görüşebilsinler diye. 1 Temmuz 2019 tarihinde sona erecek bir yetki belgesini yöneticilerimizin imzaları ile verdik. Bu tarihe kadar güzel bir teklif gelmezse bu anlaşma otomatik olarak sona erecektir. Amacımız Mehmet Özcan'ın ismini piyar yaptırmak. Biz böyle bir konu nedeniyle eleştiriliyorsak o artık eleştirenler ile vicdanları arasındaki mesele.

Mevcut kadromuzda olan oyuncular ile görüştük ve sözleşmelerinde iyileştirmeler yaptık. 1 milyon 800 bin - 2 milyon arası bir kar ettik. Haklarından fedakarlık eden tüm futbolcularımıza teşekkür ederim.

Kameni ile görüştük. Kendisi Eskişehirspor'a gelmek istemedi. Malatyaspor'dan bir kaleci istedik vermediler. Erzurumspor'dan bir kaleci istedik vermediler. Ertuğrul Taşkıran'ı istedik olmadı. Eray İşçan ile devre arasında görüştük bizden 1,4 milyon TL para istedi. 3 yıldır maça çıkmamış kaleciye bu paraları nasıl verelim. Verebileceğimiz rakamı söyledik, kabul etmedi. Diğerleri ya gelmek istemedi, ya da kulüpleri vermedi. Kaleci konusu bu.

Çok iyi bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Düzenli bir maaş ödemesi ve rahat bir ortam ile bu kadro önümüzdeki sene play off oynayabilir. Başkanlığı şu sebepten bırakıyorum. Başarı olunca herkes sahiplenir ama kötü günde kimse ortalara çıkmaz. Biz göreve gelirken kimse başarılı olacağımıza inanmıyordu. Transfer tahtasını açmak falan hayaldi. Allah korusun bu takım küme düşseydi en kötü Kaan Ay ilan edilecekti. Ben bunları göze alarak bu kulübe başkan oldum.

Afyonspor maçından sonra taraftar beni istifaya davet etti. Biz bu kulüp için ne yaptık da siz bizi istifa davet ediyorsunuz. Olumsuz anlamda ne kötülüğümüzü gördünüz de bu tavır içerisine giriyorsunuz. Ben bunu halen anlamış değilim. Eskişehirspor böyle yapıla yapıla bu hallere düştü. Avrupa Kupalarından, 1.Lig'de ligde kalma hedefi kovalayan bir kulüp haline düştük. Tüm bunlar İşte tüm bunların sebebine oldu.

Sosyal medya işi çok sıkıntı. Ben sosyal medya kullanmıyorum. Yalan yanlış bilgiler ile insanların beynini yıkadılar. Kafayı çeken dur ben de bir şey yazayım diyor. Ben vicdanen rahatım kardeşim. Ben samimi bir şekilde bu arma yere düşmesin diye mücadele ettim. Ne yaptıysak bu kulübün menfaatleri için uğraştık. Ben dört aydır evime gitmiyorum, ailemi görmüyorum. Bunları karşılığı bu olmayacaktı. Ben artık bu süreci gerçek Eskişehirsporlu insanların vicdanına bırakıyorum ben.

Kongre sürecine girdik. Futbolcu satmadan, projeler üreten, futbolcu satmadan paralı yöneticiler istiyorlarmış. Varsa öyle birileri hemen gelsinler ve bu kulübe sahip çıksınlar. Biz kongre sonuçlanana kadar görevimizi yapmaya çalışacağız. Kongre üyelerimize de seslenmek istiyorum. Lütfen herkes 23 Mayıs tarihinde kongre salonunda olsun. Klasik Eskişehirspor kongreleri gibi ertelenmesin. Yeni Başkan hemen o gün seçilsin ve çalışmalara başlasınlar.

Kongre tarihi için en yakın tarihi aldık. Anadolu Üniversitesi ile görüştük sınav nedeniyle olmadı. Burayı bulduk ve en yakın tarihi belirledik. Maksatları sadece eleştirmek. Ellerinden gelse bu ceket neden bu renk diye eleştirecekler. Anlamadan, dinlemeden eleştiriyorlar. Siz daha önce lig bitmeden kongre tarihi aldığını gördünüz mü. En yakın tarih neyse onu yaptık. Hafta sonu tüm salonlar doluydu hafta içi yaptık. Ne yapayım en mümkünü buydu.

Bu kente bir vefa borcum vardı. Ben Eskişehirspor'a bu hizmetleri yaparak bu borcu ödediğimi düşünüyorum. Gerçi Vefa İstanbul'da bir semtin adıdır ama neyse. Ben bu süreçte yanımda olan bütün yönetici arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Fuat Çapa hocamız ve yardımcılarına teşekkür etmek istiyorum. Futbolcularımıza ve tesis çalışanlarına teşekkür ediyorum. Herkes hakkını helal etsin."

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2019, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30