İlhan hoca varken geri dönmem

Kıvanç Karakaş, "Benim bir iddiam var. İlhan Var’ı devre arasına kadar tutacaklar. Çünkü transfer açılacakmış herhalde. Benim yeniden Eskişehirspor’a dönmem zor. İlhan Var ile benim aramda bir tercih yapmaları gerekiyordu. İlhan Var’ı tercih ettiler. Keşke hiç böyle şeyler yaşanmasaydı."

İlhan hoca varken geri dönmem
banner127

Eskişehirspor'dan ayrılan Kıvanç Karakaş ES TV ekranlarında 90+3 programına bağlandı. Birbirinden önemli açıklamalarda bulunan Karakaş şu açıklamaları yaptı;

“İlhan Var ile bir sıkıntımız oldu. Bu sebeple Eskişehirspor’dan ayrıldım. İlhan Var bence Eskişehirspor'a görüntü olsun diye geldi. Ben kendisinin Eskişehirspor'a hiçbir şey katacağına en başından inanmıyordum. Ben kendisine saygı ve sevgide kusur etmedim.

Antrenmana çıkmıyordu, para aldı kaçtı gitti gibi söylemler doğru değil. Hep bir bahane ürettirler. Bunların hepsi asılsız ve yalan. 

Samsunspor maçının ardından eşimin doğumu nedeniyle İstanbul’a gittim. Tesislerde İlhan hoca bana Cuma gününe kadar izin vermişti. Doğum gerçekleşti. Eskişehir’den çok sayıda insan hayırlı olsuna aradı. Yönetici ağabeylerimiz aradı. Hepsi ‘hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün’ dediler. Herkes aradı ama İlhan Var aramadı. Sen bu takımda bana liderlik görevi veriyorsan, böyle bir olayda beni arayıp kutlayacaksın. Yardımcı hocası sadece bir mesaj attı. Ben de teşekkür ettim. Söz verdiğim gibi Cuma günü Eskişehir’e geri döndüm. Antrenmana çıkacak mısın dedi. Yoğun bir antrenman olacaksa benim adale sorunum var ben yorgunum çıkmak istemiyorum dedim. Ter idmanına çıkabilirim dedim. Ben yol dönüşü antrenmana çıkarsam bu sağlık sorununu yaşıyorum dedim. Üç gün antrenana çıkmazsan adaletsizlik olur dedi. Ben de tamam hocam genç oyunculardan oynatırsın, hak geçmez dedim. İlhan hoca da başladı ‘takımda kimse tam değil, herkes yarım. Sen de böyle yaparsan biz ne yapacağız’ demeye. Ben de kendisine bu beni ilgilendirmez. Takımın durumunu bile bile görevi kabul eden sizsiniz, şu an şartlar bu dedim. Kendisi benim bu cümlelerimden dolayı alınmış. Eski devranı devam ettirmek istiyor diye düşünmüş. 

İlhan Var bana antrenmanda pas atmasını öğretmeye çalışıyordu. Genç oyunculara yaptırdığı antrenmanı bana da yaptırmaya çalışıyordu. Ben 35 yaşındayım. Her antrenmana çıkamam. İlhan Var döneminde çıktığım maçları inceleyin. Sadece koştuğumu göreceksiniz. Topla ilgili bir aksiyonum yok. 

Akhisarspor maçında beni devre arasında oyundan çıkardı. Herhangi bir tepki göstermedim. Saygısızlık yapmadım. Ertesi gün beni neden oyundan aldınız diye sordum. Bana taktik disipline uymadığım için oyundan aldık dedi. Ben duyguları ile mücadele eden bir insanım. Benim iç saha maçında rakip dalga geçer gibi pas yapmaya çalışıyorsa ben o duruma müdahale ederim. Ben gider o rakibe basarım dedim. Sonrasında çok sinirlendim ve iki gün antrenmanlara çıkmadım. İki gün sonra antrenmana çıktım. Beni 14-15 yaşındaki çocuklar ile yan sahada şut çektirmeye gönderdi. En ufak bir saygısızlık yapmadım ve gidip o sahada çalıştım. Yöneticiler bile bana gelip takdir ettiklerini söylediler. Yöneticiler bana gelip ‘başkası olsa bavulunu toplar giderdi, sen düzgün bir adamsın’ dediler. Ben böyle yapmadım çünkü Eskişehirspor’u gerçekten çok seviyorum. Çok fedakarlık yaptım. Yapmaya da devam ediyorum. 

Ankara Keçiörengücü maçı öncesinde Sportif Direktör Murat Daldık benimle bir konuşma yaptı. “Aynı gemideyiz. Sen Eskişehirspor için çok fedakarlık yapmışsın. Git hocanla bir konuş.” dedi. Ben de tamam dedim ve hocamın odasına gittim. Hocam ‘benlik bir sıkıntı yok, bana neden böyle davranıyorsunuz’ diye sordum. O da bana ‘sen çok bahane arıyorsun, antrenmanlara çıkmıyorsun falan’ dedi. Ben de 23 antrenmanın maksimum 5’ine çıkmadım dedim. 2 günü doğum izni dedim. Maç günü stada gittik. Öğrendim ki hoca beni maç kadrosuna almamış. Yedek bile değilim. Bütün futbolcular bana ne oldu diye soruyor. Herkes şok oldu. Ben tribüne çıktım. Yöneticilerden birisini gördüm. Kendisine, “Benim Eskişehirspor’da hizmetim bitmiştir. İlhan hoca ne zaman giderse isterseniz ben geri dönerim’ dedim. O da bana ‘onun sana yaptığı ahlaksızca, terbiyesizce bir davranış. Sen bu takımın kaptanısın. Ben bunun hesabını soracağım” dedi. O gün bugündür ses seda yok. Beni sadece Murat Daldık aradı. ‘Gelmiyorsun’ dedi. Ben de kendisine ‘İlhan hoca orada olduğu sürece geri dönmem’ dedim.

İlhan Var’ın açıklamalarını okudum. Bu açıklamayı neden ben ayrıldıktan bir kaç gün sonra yapmadılar da bugünlere kadar beklediler. Bahane arıyor.  Önce antrenmana katılmıyor denildi. Sonra takıma karışıyor denildi. Sonra parayı aldı gitti denildi. Ben ne yapmışım. Kulübün kasasından para mı çalmışım. Tamamıyla yalan bir senaryo kurmaya çalışıyorlar. Ben sosyal medyada o paylaşımı yaptıktan sonra böyle bir savunma mekanizması kurdular. 

Kendisi göreve geldi. Biz 5 maç kazanıp, 5 maç kaybedelim ama 15 puan alalım. Hiçbir maça 1 puan alsak yeter gözüyle bakmayacağız. dedi. Bu düşünce ile oynayacağız dedi. Daha bir tane galibiyet alamadı. Takım üç pas üst üste yapamıyor. 

İlhan hoca’nın hak yiyip yemediği sadece Allah bilir. Çok söylenecek şey var da söylemek istemiyorum. En basit örneği Alperen konusu. Bu çocuk sol bek oyuncusu değil. Antrenmanda bile sol bek olarak denemediğin oyuncuyu maçta sol bek oynatıyorsun. Bence bu büyük hak yemektir.

Geçen sezon bu takımda para yoktu. Fazla başarı da yoktu ancak huzur vardı. Huzur ve hırs vardı. Şimdi öyle bir durum yok. Tam oynayan oyuncu bile huzursuz. Birlik beraberlik yok, takım ruhu yok, darmadağın bir ortam var.

Eskişehirspor taraftarlarına çok teşekkür etmek istiyorum. Parayı aldı ve gitti gibi bir söyleme inanmasınlar böyle bir durum yok. 2015 yılında Şanlıurfaspor’dan ayrılık Eskişehirspor’a gelebilmek için bonservis bedelimi ben kendi cebimden ödedim. Geçen sezon hiç para almadık. Kıvanç Karakaş takıma ağabeylik yaparken, koşup mücadele ederken yöneticiler övüyordu. Sezon başında alacaklarımın bir kısmını istedim. Evet bir miktar para aldım. Ama 310 bin lira da alacağımdan sildim. Onu kimse söylemiyor. Ben bu seneki alacaklarımı istemiyorum. Hak etmediğim parayı alacak bir insan değilim. 2020-2021 sezonu için de çok düşük bir bedelle anlaşmıştım. Bu saatten sonra da istemiyorum.

Benim bir iddiam var. İlhan Var’ı devre arasına kadar tutacaklar. Çünkü transfer açılacakmış herhalde. Benim yeniden Eskişehirspor’a dönmem zor. İlhan Var ile benim aramda bir tercih yapmaları gerekiyordu. İlhan Var’ı tercih ettiler. Keşke hiç böyle şeyler yaşanmasaydı.

Fuat Çapa, Coşkun Demirbakan ve Mustafa Özer ile de çalıştım. Herhangi birisi ile bir sorun yaşadığımı duydunuz mu? İlhan Var ismi Kıvanç Karakaş’a birşey yapmıyor. Eskişehirspor’a yaptı yapacağını.

İki yöneticiye çok kırgınım. Özellikle bir tanesi ile ağabey kardeş gibiydik. Derdimi dinlemişliği bile vardır. Bu süreçte beni hiç aramadı. İlhan Var artık nasıl bir senaryo çizdiyse, onlara inandı. Yapacak bir şey yok artık.

Eskişehirspor formasını iyi ki giymişim. O camiada iyi ki yer almışım. İyi ki o fedakarlıkları yapmışım. Her zaman da yeni fedakarlıklar yapmaya hazırım.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30