İşlerin düzeleceğini zannetmiyorum

Ali Çelikoğlu: "Fatih Baturaygil ve arkadaşları güzel bir yönetim listesi oluşturmuştu. Firuzhan Kanatlı, İsmail Ilgaz ve Nebi Hatipoğlu gibi değerli isimler de bu listeye maddi, manevi destek veriyordu. Eskişehir’de Eskişehirspor’un başarılı olmasını istemeyen bir kitle nedeniyle bu liste oluşturulmayacak."

İşlerin düzeleceğini zannetmiyorum
banner127

Eskişehirspor Divan Heyeti, Vali Hanefi Demirkol tesislerinde basın toplantısı düzenledi. 

Divan Kurulu Başkanı Ali Çelikoğlu şu açıklamaları yaptı;

“Türkiye’de futbol bir spor noktasını aşıp, para boyutuna çoktan ulaşmış. Gelinen seviye Türk Kulüplerini de aşan bir noktaya gelmiş. Son yıllarda yapılan hatalar ve gelinen son nokta içimi acıtıyor. Aile kelimesi kutsaldır. Futbol ailesi cümlesi kabul etmediğim bir cümle. Aile kavramından uzak bir yapı olduğunu görüyoruz. Divan Kurulunda görev almadan önce yeni bir oluşum oluşturmak istedik. 5 tanesi FIFA dosyası olmak üzere toplam 87 dosyadan imza almamız gerekiyordu. Bugüne kadar toplam 61 imza alındı. Bu 61 imza için herhangi bir ödeme yapılmadı. Borçlarımızın yüzde 80-85’lik bir kısmı Mesut Hoşcan döneminden kalan borçlar. Bazı dosyalar gerçekten mantık dışı borçlanmalardan kaynaklanıyor. Bir alacaklı zamanında Eskişehirspor’da göre yaparken, deplasman dönüşü otobüsten atılmış. Bu adamdan imza istediğimizde istemediğimiz bir tepki alıyoruz. Samet Aybaba’dan imza almakta zorlanıyoruz. 1-1 sona eren maçta kendisine bir kişi küfür etmiş. Bu sebeple imza vermek istemiyor. Transfer tahtası kapalıyken yapılan transferler var. Cristian Tanase, bu kulüpte futbol oynamadan ayrılmış. Bu arkadaşa ciddi oranda bir borç var. Mustafa Akgören geçmiş dönemlerden olan alacağını tahsil ettiği için alacaklılar, ‘son başkan bile alacağını alırken, biz neden almayalım’ diye yanıt veriyor.

Çaykur Rizespor ile bir futbolcumuzun bir transferi konusunda anlaştık. Görevden ayrılan yönetimin imzaları yeni bir yönetim seçilene kadar geçerli olacağı için ön anlaşmalar yapıldı. Bir oyuncumuzun transferi konusunda Süper Lig kulüpleri ile anlaştık. Ancak ailesi ve futbolcu kardeşimiz bu kulüplere gitmek istemedi. Hangi kulübe gitmek istiyor biz de merak ediyoruz. Rizespor’a verilen futbolcumuz konusunda divan heyetinin böyle bir yetkisi yok diye şehrimizden bir takım insanlar bizi TFF’ye şikayet etmiş.

Fatih Baturaygil ve arkadaşları güzel bir yönetim listesi oluşturmuştu. Firuzhan Kanatlı, İsmail Ilgaz ve Nebi Hatipoğlu gibi değerli isimler de bu listeye maddi, manevi destek veriyordu. Eskişehir’de Eskişehirspor’un başarılı olmasını istemeyen bir kitle nedeniyle bu liste oluşturulmayacak. Umudumuz kalmadı. Ben bu saatten sonra işlerin düzeleceğini zannetmiyorum. Eskişehirspor üzerindeki maddi yüklerinden kurtulmalı. Bu yüklerden kurtulamadığımız sürece her gün daha geriye giden bir tablo oluşacaktır. 

Ruud Boffin dosyası kapatılacaktı. Boffin ile 100-120 bin Euro arasında bir rakama anlaşmıştık. Trabzonspor dosyasını 3 buçuk milyon lira gibi bir rakama kapatacaktık. Trabzonspor bize dostluk mesajı gönderdi. İki camia arasındaki buzlar çözülebilirdi. Divan heyeti işi bu noktaya kadar getirmişken, yaşanan gelişmeler bizi üzdü. Biz 11 Temmuz tarihine kadar imza toplamaya devam edeceğiz. Eskişehirspor’un menfaatleri için uğraşacağız. Palan pandıras oluşacak bir liste çıkar mı bilmiyorum. Böyle bir liste çıkacağını da düşünmüyorum. Yönetim listesi oluşturmayı düşünen dostlarımız varsa biz divan heyeti olarak kendilerine yardımcı oluruz. Liste çıkmazsa son imzayı atmakta ben de çok zorlanacağım. Prosedür nedir bilmiyorum. Açıkcası öğrenmek dahi istemiyorum.

Bienvenu dosyasında 90 bin Euro civarında bir borç varmış. Kaan Ay döneminde 30 bin Euro ödenmiş. Kalan 60 bin Euro yapılandırılmış. Yapılandırma taksitleri ödenmemiş. Ödenen 30 bin Euro da yanmış. Bugün halen 90 bin Euro borç var. Kulüp bu durumdan kaynaklı bir de 80 bin İsviçre Frangı yani 800 bin lira civarı bir ceza yazılmış.

Eskişehirspor, Eskişehir’in en büyük markasıdır diyordum. Ancak bu düşüncem değişmeye başladı. Biz bu kadar alacaklıdan imza toplarken bir kişi bize arayıp son durum nedir diye sormadı. Ama Rizespor’a bir futbolcu vermeye kalkınca telefonlarımız susmadı. Çanak da bu nokta da patladı. Gelinen noktada 11 Temmuz’da kongre salonuna dahi gelmeyi düşünmüyorum.”



 

YORUM EKLE
YORUMLAR
MURAT TAKA
MURAT TAKA - 3 yıl Önce

Bu kitle kim bunlar açıklanmadıkça Eskişehirspor ü

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30