Öğrenmem gereken çok şey var

Bartu Göçmen: "Antrenmanlarda sıkı çalışıyorum. Henüz 18 yaşındayım ve öğrenmem gereken çok şey var. Bir stoper oyuncusunun sahip olması gereken tüm özelliklere zamanla sahip olmak istiyorum"

Öğrenmem gereken çok şey var
banner115

Eskişehirspor'da son dönemde kendisine A takımımızda forma şansı bulan 18 yaşındaki altyapı oyuncusu Bartu Göçmen ile söyleşi gerçekleştirildi. Stoper oyuncusu, “Eskişehirspor taraftarları gerçekten başka. O tezahüratların önünde mücadele edeceğim günü iple çekiyorum. İnşallah şu pandemi süreci sona erer ve hasret biter” dedi.

SEÇMELERE KATILDIM VE BEĞENİLDİM

İlk olarak kendisini tanıtan Bartu Göçmen, “2003 yılında Bursa’da doğdum. Ailem ben küçükken Eskişehir’e yerleşmiş. Futbola 8 yaşında Kurtuluşspor’da başladım. 15 yaşındayken Eskişehirspor’un seçmelerine katıldım. Erol Kara hocamız beni beğendi. Eskişehirspor kariyerim böylece başlamış oldu. U16 ve U17 takımlarında görev yaptıktan sonra A takıma yükseldim” ifadelerini kullandı.

ÖNCE REZERV KADROYA, SONRA A TAKIMA ÇIKTIM

A Takımda forma şansı bulmasıyla ilgili genç oyuncumuz, “Henüz profesyonel sözleşme imzalamadım. Akademi takımları arasında karma maçlar yapılıyordu. Teknik Direktörümüz Cengiz Seçsev bu maçları takip ediyordu. O maçların ardından Atilla Karaca, Kaan Gaman ve beni rezerv kadroya dahil etti. Rezerv kadroda bir süre antrenmanlara çıktım. Daha sonra A takımla birlikte antrenmanlara başladım. Samsunspor deplasmanında kafileye dahil edildim ama yedek kulübesinden maçı takip edebildim. Kariyerimde ilk kez bir maçta kadroda yer almıştım. İstanbulspor ile sahamızda oynadığımız maç, Eskişehirspor formasıyla çıktığım ilk resmi maç oldu. Hocamın benden istediklerini sahaya yansıtmaya çalıştım. Çok heyecanlanmıştım. Çok şükür görevimi yaptım. Daha sonraki maçlarda da hocalarım görev verdikçe elimden gelen mücadeleyi gösterdim. Göstermeye de şans bulduğum sürece devam edeceğim ” dedi.

ÖĞRENECEK ÇOK ŞEYİM VAR

Kendisini geliştirmeye odaklandığını belirten Bartu bu konuda da, “Stoper oynayan bir futbolcunun hırslı olması gerektiğine inanıyorum. Dünyanın bana göre en iyi stoper oyuncuları hırslı, mücadeleci ve sert oyuncular. Merih Demiral, Nemanja Vidic‎, Sergio Ramos gibi oyuncuları izleyerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Antrenmanlarda sıkı çalışıyorum. Henüz 18 yaşındayım ve öğrenmem gereken çok şey var. Bir stoper oyuncusunun sahip olması gereken tüm özelliklere zamanla sahip olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

SORUMLULUKLARIMIN FARKINDAYIM

Göçmen; saha içerisinde göstermiş olduğu performansı ise, “Eskişehirspor armasını taşımanın ne kadar büyük bir onur olduğunun farkındayım. Nasıl büyük bir camianın futbolcusu olduğumu biliyorum. Saha içerisinde mücadele ederken de bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmek için çabalıyorum. Biraz fazla istekli görünüyor olabilirim ama bu benim karakterim. Bana güvenilip bir görev verilirse ben o işi yapabilmek adına elimden geleni yaparım. Zeka, inanç, azim ve mücadele ile başarılı olabileceğime inanıyorum” sözleriyle açıkladı.

ATLETİCO MADRID’DE İZLEDİĞİM OYUNCUNUN KARŞISINDA OYNUYORUM

Alınan skorlardan memnun olmadıklarını ifade eden Bartu Göçmen, “Genç oyunculardan kurulu bir takımız. Tecrübe eksikliğini fazlasıyla hissediyoruz. Rakip takımlar hep tecrübeli oyuncularla kurulu. İçlerinde Avrupa’da futbol oynamış oyuncular bile var. Mesela ben Giresunspor maçında Ibrahima Balde ile karşılıklı oynadım. Ben onun Atlético Madrid'de oynarken maçlarını izlemiştim. Zamana ihtiyacı olan bir takımız. Oynaya oynaya tecrübe kazanacağız. Zaman zaman bireysel hatalar da yapıyoruz. Hocalarımızın bize göstermiş olduklarını saha içerisinde eksiksiz olarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Her geçen gün çok daha iyiye gideceğimize inanıyorum” dedi.

TARAFTARLARIMIZLA KUPA KALDIRMAK İSTİYORUM

Bartu; kariyer hedefleri konusunda da, “Eskişehirspor ile şampiyonluk yaşamayı çok istiyorum. Önümüzdeki sezon bu takımın hedefe oynayacağına inanıyorum. O takımda ben de başarılı performanslara imza atmak istiyorum. Taraftarlarımızla kupa kaldırmak istiyorum. Eskişehirspor formasıyla bir gün Süper Lig maçına çıkmak, A Milli Takım forması giymek ve Avrupa Liglerinde ülkemizi temsil eden bir futbolcu olmak da hayallerim ve hedeflerimi oluşturuyor. İngiltere Premier Lig bana göre dünyanın en iyi ligi. Bir gün o ligde formayı giyebilmek için çalışmalarıma devam ediyorum” cümlelerini kurdu.

TARAFTARLARIMIZ VARKEN ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ

Son olarak Eskişehirspor taraftarları hakkındaki düşüncelerini paylaşan defans oyuncumuz, “Eskişehirspor taraftarları gerçekten başka. O tezahüratların önünde mücadele edeceğim günü iple çekiyorum. İnşallah şu pandemi süreci sona erer ve hasret sona erer. Ben taraftarlar varken çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Hem benim bireysel performansımın, hem de takımın onlar varken çok daha iyi olacağına inanıyorum. Tribünlerde yoklar ama sosyal medyadan bize sürekli destek verdiklerini ifade eden paylaşımlarda bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30