Oyunculara göre taktik diziliş kurguluyoruz

İlhan Var, "Eskişehirspor geçen sene 1. Lig’de küme düştü. Kadrosunda bugün olmayan 4 oyuncuya rağmen küme düştü. Daha kısıtlı bir kadro ile mücadele ediyoruz. 9 maça çıktık ve 3 maçta galibiyeti kaçıran taraf biz olduk."

Oyunculara göre taktik diziliş kurguluyoruz
banner127

Eskişehirspor Teknik Direktörü İlhan Var Instagram’da Forza Eses Tv’nin konuğu oldu. Emrah Şahin’in sorularını yanıtlayan İlhan Var programda özetle şu ifadeleri kullandı;

Eskişehirspor’un canıgönülden başarılı olmasını isteyen bir insanım. Daha önce Alpay Özalan ve Yılmaz Vural hocalarımla burada çalıştım. Şimdi buraya Teknik Direktör olarak geldim. Sabah 08.00’den akşam 20.00’ye kadar ne yapabiliriz diye aralıksız çalışıyoruz. En ufak detaylara kafa yoruyoruz. 26 maçtır takım maç kazanamıyor. Taraftarlarımız ne dese haklı. 

Her oyuncu aynı sistemde oynayabilecek kapasitede değil. Oyunculara göre taktik diziliş kurguluyoruz. Takım olarak hücum yaparken farklı bir taktik, savunma yaparken farklı bir diziliş ile oynuyoruz. Rakibe göre kadro oluşturmamız gerekiyor. 

Şu an bu durumda olmamızın tek sebebi ne teknik heyet, ne futbolcular, ne yöneticiler ne de taraftarlar. Hiçbiri suçlu değil. Eskişehirspor yıllar öncesinde yapılan hatalar yüzünden bu günleri yaşıyor. Takım geçen sene 1. Lig’de küme düştü. Kadrosunda bugün olmayan 4 oyuncuya rağmen küme düştü. Metehan Avrupa’ya gitti. Cemali, Feyzi ve Mete Kaan bugün Süper Lig’de futbol oynuyor. Daha kısıtlı bir kadro ile mücadele ediyoruz. Taraftarlar bizden 3 puan bekliyor. Ben göreve geldikten sonra toplam 9 maça çıktık ve 3 maçta galibiyeti kaçıran taraf biz olduk. Ayağımıza gelen fırsatları teptik. Oyuncularımız iyi niyetli oldukları için saha içerisinde öndeyken nasıl vakit geçirilir bilmiyorlar.

Bu takım geçen sezonun neden gerisinde. 5 tane oyuncumuz eksik. Takımın iskeletinde yer alan 7 oyuncu sezon başı kampı geçirmemiş. Sezona geç başlamışlar. Bu oyuncular sezon başı hazırlık kampı geçirmiş olsa sonuçlar farklı olurdu. Bu oyunculara hemen yüklenemiyorsun. Birazcık yüklensen arka adalesi veya başka bir bölgesi sakatlanıyor. Mesele Bedirhan Altunbaş. 1 maç oynuyor, 2 maç yok. Bu durum bundan kaynaklanıyor. Taraftarların tribünde olmaması çok büyük eksik. Taraftar tribündeyken bu çocuklar müthiş oynuyordu.

Eskişehirspor’un kurtuluşu Fabrika projesinden geçiyor. Eskişehirspor alt yapısında inanılmaz derecede yetenekli oyuncular var. Oradaki futbolcular Eskişehirspor’a çok büyük paralar kazandıracaklar. Hepsini yakından takip ediyoruz. Bizim havuz sistemimizde (rezerv kadro) 16 tane futbolcu var. Özel antrenman sistemi ile çalışıyorlar. Haftanın belirli günlerinde bu 16 oyuncu ile özel antrenmanlar yapıyorduk. Ancak pandemi nedeniyle tesislere giriş çıkışlara kısıtlama getirildi. Bu sebeple geçici bir süreliğine ara verdik. 13-14 yaşındaki oyunculara kadar takip ediyoruz. 6-7-10 yaşında olan özel yeteneklerimiz bile var. Hocaları kendileri ile özel olarak ilgileniyor. 

U17 takımında göze batan en az 6 tane yetenek var. Bu oyuncuların ismi odamda bulunan tahtada yazıyor. U14 kadrosunda da çok yetenekli, geleceği parlak oyuncular var. Bu oyuncuları A takıma dahil edip kadroyu şişiremeyiz. Antrenman verimi düşüyor. Bu isimler önce havuz grubuna daha sonra A takıma yükselecekler. Biz yaşa değil, yeteneğe bakıyoruz. Eskişehirspor yakın gelecekte çok büyük değerler kazanacak. 

Maç performansımızı 90 dakikaya yaymakta zorlanıyoruz. Çok sayıda futbolcumuz sezon devam ederken takıma katıldı. Sezon öncesi kampı görmemişler. Bu oyuncular halen hazır hala gelebilmiş değiller. Takım bir yarış içerisinde ve biz bu oyunculardan istediğimiz performansları alabilmiş değiliz. Keçiörengücü maçında bir bireysel hata olmasaydı o maçı kazanmış olacaktık. Adana Demirspor maçının ilk 70 dakikasında çok üstün oynadık. Rakibimiz yorulan oyuncularının yerine bu ligin standartlarına göre oldukça iyi isimler sahaya dahil etti. Biz de yorulmuştuk ama şartlar eşit değil. 70 dakika savaşmış bir takımın karşısına 5 tane enerjik ve yetenekli oyuncu konulunca fark hemen ortaya çıkabiliyor. Biz oyuncu değişikliği yaptığımızda takımın direnci düşüyor. Takımın direncini yavaş yavaş düşürebilmek adına oyuncu değişikliğini geç yapıyoruz. Oyuna giren futbolcu, oyundan çıkanı aratır hale getiriyor. Covid-19 nedeniyle bu aralar daha da kısıtlı kadro ile mücadele ediyoruz. İnanın işimiz çok zor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30