Sıradan yönetimlerle bu işler olmaz!

ES TV'de yayınlanan Eskişehir'in Nabzı programının konuğu olan eski Vali Kadir Çalışıcı programda kongre sürecinde olan Eskişehirspor ile ilgili yorumlarda da bulundu.

Sıradan yönetimlerle bu işler olmaz!
banner115

Arif Anbar'ın sorularını yanıtlayan Kadir Çalışıcı Eskişehirspor hakkında da özetle şu ifadeleri kullandı.

"Eskişehirspor'da bir kriz var diyebilir miyiz .Elbette diyebiliriz. Kulüp uzun zamandır yaşadığı bu krizi atlatamadı. Eskişehirspor'un çok iyi bir yönetiminin olması lazım. Sıradan yönetimlerde bu tarz krizler yönetilmez. Eskişehirspor güven veren bir yönetim bulmadığı sürece de maalesef bu krizi atlatamaz. Eskişehir halkının maddi manevi destek vermesi için güven veren bir yönetim şart. Eskişehirspor iyi yönetilemediği için bu günleri yaşıyor. Eskişehirspor iyi yönetildiği zaman üst üste başarılar yakalabilir. Biz zamanında bunları yaşadık. Üst üste yakalanan başarılarla Süper Lige çıktık ve Avrupa kuparını bile gördük. Eskişehirspor'da özellikle mali problemler çok ancak Eskişehir halkı ve Eskişehirspor taraftarına güven verecek bir yönetim gelirse bu maddi problemler çözülür. Bu borç aşılmayacak bir borç değil. Eskişehir halkının içerisinde yetenekli ne cevherler var. Yeter ki arayıp bulmak isteyelim. Eskişehir'de Eskişehirspor'un bir kuruşuna tenezzül etmeyecek insanlar da var. Eskişehirspor bu kentin ortak değeri. Bugünlerin yaşaması maalesef çok üzüntü verici.

Eskişehirspor sıradan bir futbol takımı değil. Ben Eskişehirspor'u her zaman Kuvâ-yi Milliye'ye benzetmişimdir. Futbolun Kuvâ-yi Milliye'si Eskişehirspor'dur. Bu takım İstanbul hegemonyasına kafa tutan İlk Anadolu takımıdır. Es-Es Anadolu'nun göz bebeğidir. Anadolu takımlarını sömüren İstanbul takımlarına başkaldıran ilk kulüptür. 70'li yıllarda kendi evlatlarıyla İstanbul takımlarına diz çöktürdü. Bunların hepsini amatör bir ruhla başardı. Diğer Anadolu takımları da baktı ki Eskişehirspor bunları yapabiliyor, biz de yapabiliriz dedi. Eskişehirspor bu yolu açtığı için Trabzonspor daha sonra şampiyon oldu. Dikkat ederseniz Anadolu'da birçok takımın rengi siyah ve kırmızıdır. Bunun sebebi Eskişehirspor'dur.

Eskişehirspor'un taraftarı sadece Eskişehir'de değildir. Anadolu'nun ve Türkiye'nin her bir yanında bu takıma gönül vermiş insanlar ile karşılaşabilirsiniz. Eskişehir'e hiç gelmemiş insanların Eskişehirspor'u tuttuklarını görebilirsiniz. Türk futbolu ve Anadolu futbolu için Eskişehirspor'un çok büyük bir önemi vardır.

Eskişehir'in tüm kesimlerine güven verebilecek bir yönetim oluşmadığı sürece işimiz çok zor. İnşallah 30 Mayıs'ta Eskişehirspor'un çok iyi yerlere getirebilecek bir yönetim kurulu oluşur. Ben de bir delege olarak bunu can-ı gönülden istiyorum" dedi.

(Akif Yer - 222Haber.com)

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2019, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30