Tesisler asker ocağına döndü

Mehmet Şimşek: "Suat Kaya ve ekibi göreve başladı. Suat hocamız tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim. Hakemler üzerinde baskı kurabildiklerini herkes görüyor. Suat Kaya geldikten sonra tesisler asker ocağına döndü."

Tesisler asker ocağına döndü
banner115

Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek ES TV’de yayınlanan Esspor programında telefonla bağlandı. Kulüp hakkında güncel konular hakkında bilgileri paylaşan Şimşek Eskişehirspor’un ilerleyen süreçte Voleybol, Basketbol, Yüzme ve Masa Tenisi branşlarında da faaliyet göstereceğini açıkladı.

Mehmet Şimşek yayında şu ifadeleri kullandı;

“Isparta 32 Spor maçında alınan galibiyet camiadaki herkesi sevindirdi. Kazanmamız gereken bir maçı kazandık. Kayıp olması durumunda çok daha kötü senaryolar ile karşı karşıya kalabilirdik. Kazandık ve gelecek adına daha da umutlandık. Tribünler maalesef dolmuyor. Bunun sebebinin sportif başarı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Biz yönetim olarak sevdamızın her zaman peşindeyiz. Futbol sektörü paraya dayalı bir sisteme dönmüş durumda. Taraftarımıza Isparta 32 Spor maçı öncesinde bir çağrıda bulunduk. Yıllar sonra satılan biletlerin parası kulübümüze kalıyor. Bilet paraları bize bir nevi ilaç oluyor. Isparta maçında da 1600 civarında bilet satıldı. Taraftarlarımız aldığı her bilet ile kulübümüze direkt maddi katkı sağlamış oluyor.

Taraftarı olmayan bir futbol kulübü başarılı olamaz. Eskişehirspor bir şehir takımıdır. Şehir takımları da şehirleri sayesinde var olmaya devam ederler. ‘Ne olacak bu Eskişehirspor’un hali’ diye soranlar ne zaman ‘Eskişehirspor için bir şeyler yapmalıyız’ derse o zaman başarı gelmeye başlar.

Birlik beraberlik halen istediğimiz seviyelere ulaşmadı. Yöneticiler, futbolcular, basın ve ‘biz’ olmayı başardık. Taraftarlar ‘biz’ olmaya çalışıyor. Şehir ne zaman ‘biz’ olursa o zaman işler rayına oturur. Zamana ihtiyaç var. Geçmiş zamanda kötüye kullanılan bazı durumların zamanla düzeldiğini herkesin görmesi gerekiyor. Yavaş yavaş insanların Eskişehirspor’a daha ılımlı bakmasını sağlıyoruz. Biz bir yola çıktık. Zamanla vagonlarımız daha da dolacaktır. 

Şirketleşme konusu üzerine çalıştığımız bir konu. Öncelikle biz gizli kapaklı işler yapan bir yönetim kuru değiliz. Şirket olmuşuz, dernek olmuşuz çok fark etmiyor. Şeffaf bir şekilde kulübü yönetiyoruz. Ufak bir bağışı bile makbuz karşılığında kabul ediyoruz. SGK ve Vergi ödemeleri yapılıyor. Reklam ve sponsorluk anlaşmalarında fatura isteyene fatura, makbuz isteyene makbuz veriyoruz. Şirket olmayı başarırsak hisseleri satışa çıkarabiliriz. Talep olur mu ben zannetmiyorum. Alacağı olanlara hisse teklif edilebilir. Şirket olunduğunda birisi çıkıp tüm hisseleri alabilir. Bu duruma bizim gönlümüz el vermez. Bu yönetim ya herro ya merro deyip bütün borçları kapatacak ve kulübü şirket yapacak. An itibariyle kulübün bir tek A.Ş. harfleri eksik. Her şey şirket gibi yönetiliyor. Bir kişi ben kulübe para verdim de makbuz verilmedi diyemez. 

Fidan kampanyası bitti. www.dosyakapat.com sitesi hazırlanıyor. Alacağı olan alacaklı ile yapılan pazarlığı sonuçlandırıp siteye ekleyeceğiz. Alacaklının ismi yazmayacağız. İnsanların bu dosyaları kapatmasını isteyeceğiz. Şahsi fikrim bu proje tutmaz. İnsanları kulüp ile barıştıramadığımız sürece hiçbir proje tutmaz. Bugüne kadar kimseden bir şey istemedik ama bu kampanya başladığında istemiş olacağız.

Suat Kaya ile her gün görüşüyoruz. Hakemler üzerinde baskı kurabilen bir yedek kulübemiz yoktu. Bu durum yönetim kurulu olarak bizim hoşumuza gitmiyordu. Suat Kaya ve ekibi göreve başladı. Suat hocamız tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim. Hakemler üzerinde baskı kurabildiklerini herkes görüyor. Suat Kaya geldikten sonra tesisler asker ocağına döndü. Disiplin ve kontrol geldi. Bu durum bizim hoşumuza gidiyor. Çocuklar üzerinde pozitif katkı sağladığını da görüyoruz.

A takımda forma giyen çocuklar altyapıda hazır hale gelmeden A takımla maça çıkmaya başladılar. Ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Ne kadar başarılı olurlarsa o kadar iyi. Başarılı olsunlar diye her türlü desteği sağlıyoruz. Psikolog bile temin ettik. 

Boş tribünler önünde futbol oynamak ile dolu tribünler önünde çok büyük fark vardı. Tribünlerimiz ne kadar dolu olursa futbolcularımız da o kadar iyi futbol oynarlar. Taraftarlarımız bunun bilincinde olmalı. 

Altyapıya transfer yapmaya başladık. Şehir dışından çok iyi futbolcuları kulübümüze getiriyoruz. Lisansları çıkartılıyor. Başakşehir gibi Süper Lig kulüplerinden futbolcular alıyoruz. Amatör kümelerde yer alan yetenekli oyuncuları tarıyoruz. Bize yardımcı olanlar var.

Eskişehirspor sadece bir futbol kulübü olmayacak. Voleybol, Basketbol, Yüzme ve Masa Tenisi branşlarında da yer almak istiyoruz. Eskişehirspor arması her yerde başarılar ile temsil edilmeli.”
 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2021, 20:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30