Transfer tahtasını açmak istiyoruz

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Osman Taş ve Başkan Vekili Mustafa Topkaya Kanal 26'da yayınlanan 26. Gün programının konuğu oldu.

Transfer tahtasını açmak istiyoruz
banner127

Başkan Vekili Mustafa Topkaya'nın programda kullandığı ifadeler özetle şu şekilde,

"Ediz'in ailesine Eskişehirspor camiasının vermiş olduğu bir söz vardı. Bu sözü kimleri vermiş olduğunun hiç bir önemi yok. Ediz kardeşimiz bu şanlı arma için mücadele ettiği bir dönemde hayatını kaybetti. O zaman bu aileye verilmiş bir söz verildi. Bizde bu sözü yetine getirdik. Osman Taş ile Eskişehirspor konusunda ilk görüşmemizde şöyle bir ifade kullanmıştık. 'Biz Eskişehir'i fethetmeye değil gönülleri fethetmeye geliyoruz.' Tutamayacağımız sözler vermiyoruz.

Eskişehirspor 180 milyon TL civarında bir borcu var. Transfer yasağına ve puan silme cezalarına neden olabilen futbol ailesine borçlar var. Bu borçlar da 60 milyon TL civarında. Bu borçların tamamı geçmiş dönemlerden kalma borçlar. Sportif cezalar ile sonuçlandığı için önümüzde ilk çözülmesi gereken borçlar bunlar olarak gözükmekte.

Eskişehirspor'dan alacağı olan insanlardan biraz hoşgörü ve zaman istiyoruz. Herkesin emeğine saygı duyuyoruz. İcra takibi başlatmayan tüm alacaklılara teşekkür ederiz. Kalkıp bu insanlara neden icra takibi başlattın, sen Eskişehirsporlu veya Eskişehirli değil misin de diyemeyiz.

Amacımız kimseyi üzmek, eleştirilmek ve çamur atmak gibi bir niyetimiz yok. Mali tablonun ne kadar kötü olduğunu bilerek göreve geldik. Kongrede dağıtılan 44 sayfalık kitapçıklar sayesinde kime kaç para borç var herkes de biliyor. Projelerimiz ve hedeflerimiz var. Kısa vadede olmasa da uzun vadede bu borçları yavaş yavaş temizlemek istiyoruz. Sürdürülebilir kaynaklar yaratmak istiyoruz. Projelerimiz üzerinde çalışıyoruz. Eskişehirspor'u düzlüğe çıkartıp geleceğini kurtarmak istiyoruz. Kimse merak etmesin herkes bu kulüpten alacağını alacak. Sadece sabır ve süre istiyoruz.

Transfer tahtasını açmak istiyoruz. Ancak önümüzde bulunan borç dağı bunu çok mümkün kılmıyor.  Şuan kalkıp 50-60 gibi bir rakama ihtiyacımız var. Yada bu alacaklı oyuncu ve antrenörlerin alacaklarını ötelediklerine dair imza vermesi gerekmekte. İmza almamız gereken o kadar çok isim var ki bu da pek mümkün gözükmüyor. İnşallah hepsi imza verir ve transfer yasağını açarız. Elimizden gelen çabayı iyi niyetimizle göstermeye çalışacağız. Biz öncelikli olarak elimizde bulunan mevcut kadroyu korumak istiyoruz. Transfer yasağını açarsak iyi oyuncuları kadromuza dahil ederiz.

Kombine bilet fiyatlarında bir indirim olmayacak. Önümüzdeki hafta içerisinde bilet fiyatlarını belirleyip açıklayacağız. Kulübümüzün çok borcu var. Bu rakamlar cidden asgari rakamlar."

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30