Valiliğe anahtarı teslim etsinler

Altan Begiter, “Yönetim diyecek ki, 'biz bu kadar yapabiliyoruz. Miadımız doldu. Eskişehir halkından özür diliyoruz.' Valiliğe anahtarı teslim etsinler, sonrasında şehir gerekeni yapar. Bu iki kere ikinin beş etmediği kadar kesin bir şey. Sonuçta yaşanmışlıklar var."

Valiliğe anahtarı teslim etsinler

Eskişehirspor eski yönetici Altan Begiter Instagram’da Forza Eses Tv’nin konuğu oldu. Emrah Şahin’in sorularını yanıtlayan Begiter programda özetle şu ifadeleri kullandı;

Altan Begiter, “Eskişehirspor dükkan mantığı ile yönetildiği için bu kadar kötü durumda. 55 yıllık bir camia hiçbir zaman bu kadar yönetilmedi. Her işi bilenine teslim etmek gerekir. Her işi ustasına emanet etmek gerekiyor. Bir manavı kasap reyonuna koyarsanız ne kadar başarılı olabilirsiniz. Bir maç ilk önce soyunma odasında kazanılır. Mevcut yönetim kaç kere soyunma odasına girmiş, kaç kere oyuncuları motive etmiş. Futbolcuları kanalize etmeden maç kazanmayı beklemek hayalcilik olur. Bu futbolcular iki sezon önce doğru yönlendirildiği için bu takım ilk yarıda 16 puan almıştı. Ben bu futbolcular ile hala görüşüyorum. Altan abi gel maçtan önce bizi motive et diyorlar. 
 

YÖNETİMİN TFF’DE LOBİSİ YOK!
Yönetimin TFF’de lobisi olduğunu düşünmüyorum. Maçlara atanan hakemleri görmüyor musunuz? Maçlarımıza genelde stajyer hakemler atanıyor. Lobisi olan bir takıma bu hakemlerin verilmesi mümkün mü?
 

ESKİŞEHİRSPOR SAHİPSİZ KALMAZ
Mustafa Akgören’in ‘dükkanı kapatabiliriz’ açıklaması bizi çok üzdü. Eskişehirspor hiçbir zaman sahipsiz kalmaz. Yönetim istifa etsin, o zaman hepimiz görürüz. Eskişehirspor bugüne kadar sahipsiz kalmadı, yine kalmaz. Yönetim diyecek ki, 'biz bu kadar yapabiliyoruz. Miadımız doldu. Eskişehir halkından özür diliyoruz.' Valiliğe anahtarı teslim etsinler, sonrasında şehir gerekeni yapar. Bu iki kere ikinin beş etmediği kadar kesin bir şey. Sonuçta yaşanmışlıklar var. 
 

870 BİN NÜFUS VAR, NASIL 100 KİŞİ KALDINIZ
Fatih Baturaygil’in açıklamalarını ben de okudum. ‘Eskişehirspor yok olmasın diye çaba sarf eden 100 kişi ya varız ya yokuz’ diyor. Bu cümleler bana samimi gelmiyor. 870 bin nüfuslu bir şehirde nasıl 100 kişi kaldınız. Bu söylemler doğru değil. 
 

BORÇ 90-100 MİLYONA KAPANIR
Herkes 250-300 milyon borç var diye konuşuyor. Eskişehirspor’un borcu kur farkı nedeniyle çok fazla arttı. Ben Eskişehirspor’un borcunun 90-100 milyon TL gibi bir rakama kapatabileceğini düşünüyorum.
 

KAZIM KURT’UN ÇAĞRISI
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un açıklamalarını okudum. Eski yöneticilere bir araya gelin çağrısı yaptı. Biz Begiter ailesi olarak her zaman göreve hazırız. Üzerimize düşen ne varsa yaparız. Kazım Kurt Eskişehirspor için çok büyük fedakarlıklar yapmış, özel bir isim. Yeni bir icra komitesi kurulabilir mi kurulabilir. Komitede kimler olacak, hedefleri ne olacak bilmek gerekiyor. Eskişehirspor bizim olmazsa olmazımızdır. Şehrimizde Eskişehirspor için çaba sarf edebilecek çok sayıda insan var. Ancak bu insanlar yapılanlar nedeniyle küstürüldü. Eskişehirspor’a gönülden seven insanlar bu işten uzaklaştırıldı. Artık eski yöneticilerin de bir araya gelmesi mümkün değil. 
 

İLHAN VAR BU YÜKÜ KALDIRAMAZ
İlhan Var’a 20 tane oyuncu verip önümüzdeki sezona hazırlayın deyin, hazırlar verir. Buna eminim. Ancak Eskişehirspor’u bu sezon ligde bırakabilecek bir isim değil. Bu yükü kaldıramaz. 
 

TRANSFER TAHTASI AÇILSA NE OLACAK?
Ocak ayında transfer tahtası açılabilir diye duyumlar alıyoruz. Siz önce kalan dört maçın 2-3 tanesini kazanında puan farkı açılmasın. Ocak ayına kadar puan farkı açılırsa transferi açmanın ne anlamı kalır. Ben varsayımlar hakkında yorum yapmayı sevmem. Önce 2-3 maç kazansınlar sonra transfer tahtasını konuşuruz. Şubat ayında Mustafa Akgören katıldığı bir programda ‘Allah herkese transfer yasağı versin diyordu’ ne oldu o iş. 1-2 puanla Ocak ayına girseniz ne olacak. 
 

ESKİŞEHİR FK'YA İZİN VERMEYİZ
Eskişehirspor kapatılacak hale getirildi. Yeni Eskişehirspor veya Eskişehir FK’nın kurulmasına asla izin vermeyiz. Babam Aydın Begiter de bu şekilde düşünüyor. İcra Kurulu kurulur yine de kapanmaz. Eskişehirspor kapansın gitsin diye bekleyenler çok beklerler. 
 

KEŞKE PANDEMİ OLMASAYDI
Futbol skorlara ve alınan sonuçlara dayalı bir oyundur. Takımdaki oyuncular kaç yaşındaymış, hafta içerisinde neler olmuş, izleyici bununla ilgilenmez. Keşke pandemi olmasaydı da maçlar taraftarlarla oynanabilseydi. Bizim taraftarımız bu takıma en iyi oyuncusundan daha çok etki ediyor. 
 

ÜYE OLMAYAN ADAY DA OLAMAZ
Eskişehirspor’un bir tüzüğü var. Bu tüzüğe göre de Eskişehirspor kongre üyesi olmayan bu kulüpte yöneticilik yapamaz. Eskişehirspor öyle yoldan geçen insanların yönetebileceği bir kulüp değil. 
 

FENERIUM MESELESİ
Eskişehirspor camiası çok özel bir camia. Bu şehirde İstanbul takımlarının forma satış mağazaları açılamadı. Dedikodusunda bile şehir hemen ayağa kalkardı. Şimdi geldiğimiz şu süreçte Fenerium mağazasında Eskişehirspor’un markasını söylemekte zorlandığım formaları satılmaya çalışılıyor. Çok şükür taraftarlar devreye girdi de artık satılmıyor. Formaların markasını arama motoruna yazıyorum hiç bir şey bulamıyorum. Daha önce hiç duymamıştık. Nereden buldular anlamadım. Benim gözümde o formalar orijinal forma değil. Birkaç yıl öncesine kadar sokaklarda Eskişehirspor formalarıyla dolaşan insanlar görüyorduk. Bu sene çok fazla gördünüz mü. İnsanlar Eskişehirspor logolu T-Shirtler giyerdi. Sportif başarı gelmezse doğal olarak da bu size olan ilgi azalır. Geldiğimiz noktada takımın giydiği forma bile bir acayip. Bu kulüp en kötü zamanında bile bilinen markaların formalarını giydi. Fenerbahçe eğer ben yönetimdeyken bu teklifle beni arasa kesinlikle kabul etmezdim. Bir kere bu formaların satış hakkı Osman Taş’a ait. Siz nasıl ona sormadan böyle birşey yapabiliyorsunuz. Ticari açıdan bir suç işliyorsunuz. 
 

SPORTİF DİREKTÖRÜ TANIRIM
Eskişehirspor yönetiminin basın ile olan iletişim sorunu herkesin malumu. Sportif Direktör basın ile olan ilişkileri düzeltecek diye göreve getirildi. Bugüne kadar çıktı bir kere konuştu. Transfer yasağının açılması için çalışma var dedi. Ertesi gün çıktı Başkan yalanladı. Murat Daldık’ı tanırım. Bu adam basına açıklama yapmayacaksa, yaptığı açıklamalar yalanlanacaksa bu adam neden görevde. Bir ara Özgür Tulun görevdeydi. Ne ara el çektirdiler kimse anlamadı. Ben İlhan Var’ın da sağlık bir şekilde görev yapabildiğini düşünmüyorum. İçimdeki ses böyle söylüyor. 
 

BUĞRA SATILACAK DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Buğra Çağlıyan için İlhan hoca, milli takımdan yorgun döndü falan dedi. Bence sakatlanmasın diye inceden inceden Ocak ayına hazırlıyorlar. Satılırsa ben şaşırmam. Bana böyle geliyor. Bilal Ceylan da her maç elinden geleni yapmaya çalışıyor. 
 

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2020, 15:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sıddık
Sıddık - 3 yıl Önce

Sen de bu kafadaysan vay Es Es in haline.

Engin
Engin - 3 yıl Önce

Eskişehirspor’un ayağa kalkabilmesi için öncelikle durumu bu hale getiren Begiter ,Ünal ,Hoşcan ve uzantılarının kulübün önünden dahi geçirmeyerek ilk adım atılabilir!!!

SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30