VAR sistemi olsaydı bugün 14 puanımız vardı!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, "TFF 1.Lig’de VAR sistemi olsaydı bizim 12 puan fazlamız olurdu bugün 14 puanımız olurdu" dedi.

VAR sistemi olsaydı bugün 14 puanımız vardı!
banner115

Coşkun Demirbakan vermiş olduğu röportajda şu ifadeleri kullandı.

"Altay maçına kazanmak için çıktık. Girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendiremeyince sahadan 1 puan ile ayrıldık. Oynanan futboldan ben de memnunum. Bol bol pozisyonlara giren ve pozisyonlar bulabilen bir takım haline geldik. Önemli olan da buydu. Final vuruşlarında daha dikkatli ve kontrollü olmamız gerekiyor. Oyuncularımızın saha içerisindeki iletişimi arttıkça her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Son haftalarda oynadığımız oyun ve kaydettiğimiz goller ortada. Osmanlıspor gibi, Adana Demirspor gibi takımlara 3’er gol attık. Erzurumspor maçında girdiğimiz pozisyonlar ortada. Bizim problemimiz hücum hattında değil defans hattındaymış. Altay maçında geri dörtlünün üçünü değiştirerek başladık. İstediğim sonucu da aldım. 3-2 kazandığımız maçları kazandığımız için insanlar defans hatalarını görmezden geliyordu. Çünkü kazandığımız zaman hatalar pek görülmez. Ama biz böyle davranamazdık. 

Skoru koruyamama gibi psikolojik bir sorunumuz var. Oyuncularımızın ‘yine mi yeriz’ düşüncesinden kurtulması gerekiyor. Erzurumspor maçında skor 1-1’ken çok gol kaçırdık. Hakemin vermediği bir faul döndü uzatma dakikalarında kalemizde gol oldu. Erzurumspor maçında 1 puanın üzerine yatmayı düşünmedik. Öne geçtiğimiz zaman gol yememeyi değil, bir sonraki golü nasıl bulabilirize odaklanmamız lazım.

Devre arasında kadar dört önemli maça çıkacağız. Şu kadar puan hedefimiz var demek doğru değil. Eskişehirspor bütün maçlarına 3 puan için çıkan bir takım. Rakiplerimiz de yenilmez takımlar değil. O günün şartlarında en iyi kadrolarımızla maçlara çıkıp, taraftarımızın da desteği ile maçları kazanmak için mücadele edeceğiz. Devre arasına kadar üstümüzdeki rakipler ile puan farkını en aza düşürmek istiyoruz. Ne kadar çok puan toplarsak o kadar iyi. 

Biz bu ligde kalacağımıza inanıyoruz. Ligde hakem yönetimlerinden dolayı çok şanssızız. Hakemlerin puan durumuna göre maç yönetmeyi bırakmaları gerekiyor. Sadece adil olsunlar başka birşey istemiyorum. Ben iddia ediyorum TFF 1.Lig’de VAR sistemi olsaydı bizim 12 puan fazlamız olurdu bugün 14 puanımız olurdu. 

8 haftadır kalemizi gole kapatamadığımız doğrudur. Savunmada problemimiz olduğu gün gibi ortada. Her hafta daha iyiye gittiğimizi görüyoruz. Artık rakiplere daha az gol pozisyonu veriyoruz. Bu tarz istatistiklere takılmamak lazım. Her maça gol yememek için çıkıyoruz ama yaşananlar da ortada. Altay maçında çok fazla pozisyon vermedik. Bir tane direkten dönen topları var, bir tane Ekrem’in çıkardığı uzaktan şut var, bir de yediğimiz gol öncesi yaşanan karambol pozisyonu var. Altay’a başka da net pozisyon vermedik. 

Ümraniyespor şüphesiz bu ligin en iyi takımlarından. Ama biz de Eskişehirspor’uz. Taraftarımızın önünde oynayacak olmamız çok ciddi bir avantaj. Taraftarımızla biz çok daha iyi oynuyoruz.  Rakibimizin önemli oyuncuları olan Alaaddin Okumuş ve Ghislain Gimbert’in olmayışı da önemli bir avantaj. Bu avantajları kullanmamız ve maçı kazanmamız gerekiyor. Ümraniyespor’dan asla çekinmiyoruz. Onlar bizden çekinsin.  Ben göreve geldikten sonra puan kaybettiğimiz maçlarda bile maçı kazanma noktasına getirdik. Ümraniyespor maçında da elimizden gelenin en iyisini yaparak maçı kazanmak için çaba harcayacağız. 

Yeni bir yönetim kurulu göreve seçildi. Hepsi tanıdığımız bildiğimiz insanlar. Hepsi Eskişehirspor sevdalısı isimler. Onlar görevlerini biliyor, biz görevlerimizi biliyoruz. Eskişehirspor’u yanlış insanlara bırakmadıkları için ve kulübe sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.

Marko Milinkovic’in oynamasını çok isterdim. Ama maalesef cezalı. Takım oyunu oynadığımızı her defasında söylüyorum. Marko’nun yokluğunda kimin oynayacağına henüz net bir karar vermedim. Antrenmanda gözlemlerimizi yapıp en doğru kararı vereceğiz.

TFF’ye başvuran oyuncular var haberini bende gazetede gördüm. Bana gelen bir bilgi yok. Sadece söylentiler var. TFF’ye başvuran var mıdır, yok mudur şu an bilmiyorum. Ama doğruysa da saygı duyarım. Sonuçta bu oyuncular da bu işten para kazanan insanlar. Kanuni haklarıdır. Böyle bir şey yaşanırsa lütfen kimse futbolcuları suçlamasın. 

Jesse’nin performansından memnunum. Takımım da forma giyen futbolcuların büyük kısmından memnunum. Devre arasında tüm kadronun elde tutulmasını istediğimi yönetime ilettim. Yönetimden en önemli ricam devre arası kampını sorunsuz bir şekilde geçirmek istediğimiz konusudur. Çünkü futbolcuların arasında kapasitelerinin ve potansiyellerinin çok altında oynayanlar var. Bunu devre arası kampında çözmek istiyoruz. 
Berkay Dabanlı’ya ben sadece forma verdim. O da şansını iyi kullandı. Biz Berkay’daki potansiyeli görebildik ve onu doğru yönlendirdik. Önemli olan futbolcudaki yetenekleri ve potansiyeli işleyebilmek. Zaten bizim görevimiz ve işimiz de bu.

Furgan Polat ısınma sırasında oynayacak durumda olmadığını bize söyledi. Sanırım eski bir sakatlığı nüksetmiş. Kendisine çok teşekkür ederim. Oyun başladıktan sonra sakatlandım diyerek oyun planlarımızın sıkıntıya girmesine neden olabilirdi. Ümraniyespor maçına yetişip yetişmeyeceği henüz belli değil."

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2019, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30