Yöneticiler çıksın açıklasın!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehirspor konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yöneticiler çıksın açıklasın!
banner127

ES TV'de yayınlanan Vaziyet programında, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'e Fuat Çapa'nın yapmış olduğu "Önümüzde Mersin İdman Yurdu, Gaziantepspor, Orduspor gibi örnekler var. Bu takımında sonu böyle olursa, yetkisi ve olanağı varken bu takıma sahip çıkmayanlar bu kentte daha sonra nasıl dolaşacaklar çok merak ediyorum. Eskişehirspor'da bu şehrin bir parçası. Diğer kentler kendi takımlarına nasıl sahip çıkıyorlarsa onlar sahip çıkmalılar. Bu sorunu çözmeden biz kentin yetkilileriyiz demesinler" açıklaması hakkında ne düşündüğü soruldu.

Arif Anbar'ın yönelttiği bu soruya Eskişehirli vekil, " Fuat Çapa hocamızın bu açıklamalarını görmedim. İlk defa şimdi duyuyorum. Ama Eskişehirspor hakkındaki düşüncelerimi paylaşayım. Eskişehirspor'da bu sene tarihte eşi görülmemiş  bir örnek yaşanıyor. Muazzam bir durum. Böylesine zor koşullar altında, transferlerini oynatamadan gençleri ile mücadele ediyor, sanki  takım Süper Lig şampiyonluğuna oynuyormuş gibi taraftarlarda destek verip o tribünleri dolduruyorlar. Türkiye'de bu durumun farkında. Süper Lig'in konuşulduğu programlarda bile Eskişehirspor konuşuluyor. Taraftarların  göstermiş olduğu özveri ve destek sayesinde bugün Eskişehirspor Süper Lig takımlarından daha yüksek bir taraftar sayısı ile maçlarını oynuyor. Fuat Çapa ve oyuncularımızın hakkı ödenmez.

Fuat Çapa hocamızın yapmış olduğu bu açıklamadan kimse sahip çıkmıyor anlamı çıkmasın. Kazım Kurt ve Ahmet Ataç'ı verdiği destekler ortada. Eskişehirspor taraftarları kızıyor ama Yılmaz Büyükerşen de bu takıma destek verdi. Bildiğim kadarıyla altyapının kahvaltısını Yılmaz Hocamız karşılıyor. Bilinen destekler kadar bilinmeyen destekler de var.

Eskişehir'de son 2-3 yıldır AK Parti'nin üst düzey yetkilileri bu kentte bu kulübün yöneticilerine hep sözler verdiler. Kimden bahsediyorum söyleyeyim. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer Bakanlar. Hepsi söz verdi ve gitti. Dost sohbetlerinde  konuşulanlar var, medyaya yansıyanlar var, hiç anlatılmayanlar var.  Peki destek sözler verildi de gerekleri nerede? Hangi sözler verildi, hangileri tutulmadı. Bunların hiç biri çıkıp Eskişehirspor yönetimi tarafından açıklanmadı.

Ortada sürekli büyüyen bir borç var. Her gelen yönetim eskisini ibra ederek göreve geliyor. Bu şirketleşme meselesinin gerçekten ciddiye alınması lazım. Yılmaz Hocamız yıllardır bu konuyu anlatıyor.  Sıkı bir şekilde bu kulübün denetlenerek yönetilmesi gerekiyor. Ben Ankara'da eskisi ile yenisi ile tüm spor bakanları ile Eskişehirspor konusunda görüştüm. Gereği kanunen neyse yapılsın dedim. Transfer yasakları konusunda bence Eskişehirspor'a ciddi anlamda haksızlık yapılıyor. Bir şekilde bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Her şeye kanun çıkartanlar bu konuda da kanun çıkartabilirler.  Eskişehirspor'a para bulunması gerekiyor  ama bulunamıyor. Bir formül üretilebilir.

Ziraat Bankası'nın futbol konusunda bir yapılandırma düşüncesi var. Kamuoyundan takip ediyoruz. Bu kesinlik af şeklinde algılanmasın. Ödeme güçlüğü çeken kulüplerin elinin rahatlaması için kesinlikle bir ihtiyaç var. Biz de bu öteleme konusuna destek veriyoruz.  Borcun tamamen devletin sırtına yüklenmesini Eskişehirspor taraftarı da istemez.

Eskişehirspor Başkanlığı ateşten bir gömleğe dönmüş durumda. Eskişehirspor'da bu borç nasıl oluştu kimse bugüne kadar bu konuda bir hesap vermedi. Hepsi özverili bir şekilde sorumluluk üstleniyor ancak ibralar geldikçe bu borç büyüyerek artmaya devam ediyor.

Eskişehir'de sorumluluk makamında olanların bir araya gelmesi gerekiyor. Daha fazla ne yapmamız gerekiyorsa yapalım. Eskişehirli milletvekillerinin bu konu için bir araya gelmesi gerekiyor. Bu zamana kadar kapalı kapılar ardında yapılan hiç bir görüşmeye biz davet edilmedik. Bu toplantılar Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar ve kulüp yöneticileri  arasında yapıldı. Kentteki herkes biliyor. Kaç tane gizli görüşme yapıldı.  Yöneticiler çıkıyor sürekli belediyelerden bir şeyler talep ediyor ancak bu görüşmelerde verilen hangi sözlerin tutulup hangi sözlerin tutulmadığını açıklamıyorlar.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Eskişehirspor için iyi niyeti ile bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben de her zaman kendisine destek vermeye hazırım. Kendisine de desteğe hazır olduğumu söyledim.  

Eskişehirspor hiç bir zaman sahipsiz kalmaz. Sahipsiz kalmamalı. Kalmayacağına inanıyorum. Kim göreve gelirse biz destek vermeye hazırız. Ben seçilen tüm yönetimlere hayırlı olsun ziyaretine gitmişimdir. Yine giderim.  Jale Nur Süllü hanım hep söylüyor. 7 milletvekilimiz var Eskişehirspor için bir araya gelelim diyor. En son Nabi Avcı bizi buluşturdu ama devamı gelmedi. Ne zaman toplanmak istesek AK Partili vekillerin takvimleri bir türlü uygun olmadı. Mümkünse 31 Mart'tan önce, mümkün değilse seçimlerden sonra toplanalım. Kulüp yöneticileri kimler olursa onlarda gelsinler. Gitmemiz gereken neresi varsa gidelim.

Eskişehirspor yönetiminin şeffaf olması gerekiyor. Kamuoyu ile paylaşılmayanların açıklanması gerekiyor.  Eskişehir halkı ve Eskişehirspor taraftarları Eskişehirspor'a sahip çıkmaya çalışıyorlar. Gerçekten gurur verici bir tablo. Maçlardaki taraftar sayısı çok güzel. İç saha performansı ile takımın deplasmanda aldığı sonuçlara bakarsanız bunu net bir şekilde görebilirsiniz. Taraftarımızın özverili performansı gerçekten takdire şayan." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2019, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner126

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30