Berkay Kurt: Futbol ve okul arasında geçen bir hayat

Berkay Kurt bize biraz kendinden bahseder misin?
Adım Berkay. 2003 yılında Antalya’da doğdum. Mersin’de yaşayan Niğdeli bir memur ailesinin çocuğuyum. Futbola 2014 yılında Mersin’de başladım. 11 yaşındaki Çukurova İdman Yurdu takımında oynamaya başladım. 2016 yılında Ankaragücü’ne transfer oldum. 

Ankaragücü’nde 24 maçta 19 gol atınca hayatımda keşke tanışmasaydım dediğim bir insan girdi. Ankaragücü o zaman alt liglerdeydi. Altyapıdaki çocuklara yemek bile verilmiyordu. Keşke tanışmasaydım dediğim adam beni Mersin’deki bir amatör takıma götürdü. Konyaspor’a giderken, anlamadığım şekilde kendimi Mersin amatör liginde buldum. İster istemez bir hayal kırıklığı oldu. Bu da performansıma yansıdı. 2,5 sezon Çiftlikköy Adonisspor forması giydikten sonra beni Denizli’deki oyuncu seçmelerine gidecektim. Denizli’ye gideceğimi duyan bir tanıdığımız bana Eskişehirspor seçmeler yapıyor. Oraya katıl. Oradası daha güzel dedi. Ben de iç sesimi dinledim ve seçmelere katıldım. Serdal Eroy ve diğer hocalarım da beni beğendi ve Eskişehirspor kariyerim başlamış oldu.

Eskişehirspor kariyerin bu şekilde başladı. Devamında neler yaşandı?
2020 yılının Ocak ayında altyapıda lisansım çıktı. 30 Ocak’ta lisansım çıktı. U17 takımında oynamaya başladım. İlk maçıma 15 gün sonra Bucaspor karşısında çıktım. Ertesi hafta Hatayspor ile oynanan maçta oynadım. Daha sonra da pandemi süreci nedeniyle ligler iptal edildi. Yeni sezonda kendimi gösterip, U19 takımında başarılı olmak istiyorum. 2003 doğumlu olduğum için U17 takımında değil, U19 takımında forma giyeceğim.

8 aydır Eskişehir’de yaşıyorsun. Eskişehir hakkındaki düşüncelerin neler?
Buraya Mersin’den geldim. Bu kadar güzel bir şehirle karşılaşacağımı bilmiyorum. Çok güzel bir kent. İnsanları çok sıcak. Eskişehirspor’da oynadığı duyunca insanlar daha da bir ılımlı davranıyorlar. Takımdaki arkadaşlarımla aramız çok iyi. Onlarla birlikte vakit geçiriyorum. Eskişehir Spor Lisesine gidiyorum. Son sınıfa geçtim. Futbol ve okul arasında geçen bir hayatım var. 

Eskişehir’i sorup da Eskişehirspor taraftarını sormamak olmaz. Taraftarlar hakkındaki düşüncelerin neler?
Eskişehirspor taraftarları tek kelime ile muhteşemler. Anadolu da çok az takımda böyle ateşli taraftarlar var. Bence Eskişehirspor taraftarları en ateşlisi. Eskişehir’e gelmeden önce televizyon maçları izlerken hayran kalıyordum. Henüz stadyumda canlı olarak onları izleme fırsatım olmadı. Onların önünde futbol oynayacağım günün hayali ile çalışmalarıma devam ediyorum.

Takımda en iyi arkadaşların kimler?
En iyi anlaştığım isimler; Bilal Ceylan, Sezgin Çolpan ve Oğuzhan Fatih Aydın

İdolüm dediğin bir futbolcu var mı?
Manchester City’de oynayan Riyad Mahrez’i çok beğeniyor ve takip ediyorum. 

Hangi mevkilerde görev alıyorsun?
Sol açık olarak görev alıyorum. Hocalarım sol bek olarak da görev veriyorlar. Sağ kanatta da görev yapabiliyorum.

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30