Geçen sezon 5.5 milyon, bu sezon 1 milyon!

Eskişehirspor’da maddi problemler devam ediyor. Kulüp Başkanı Osman Taş’ın Adanaspor maçı öncesinde futbolculara vermiş olduğu ödeme sözünü halen yerine getirilebilmiş değil. Çünkü kendisi verdiği sözleri tutabileceği bir kaynak sağlayabilmiş değil. Bulduysa da henüz açıklamadığı için gören duyan yok.

Şimdi gelelim benim asıl değinmek istediğim konuya...

'Kulübe 1 Haziran - 24 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen kampanyalardan, kulüp üyeliklerinden ve bağışlardan 1 milyon 55 bin TL para girdisi sağlandı. Eskişehirspor Başkanı Osman Taş bu tarihler arasında 1 milyon 487 bin TL gibi bir miktar cebinden çıkartıp ödedi. Bu tarihler arasında Eskişehirsporlu yöneticilerden de 450 bin TL para girdisi oldu. Osman Taş ve ekibi 84 günlük bu süreçte kulübe 2 milyon 992 bin lira gelir bulabildi.' 

Ancak işin ilginç kısmı 2018 yılı ile 2019 yılı gelirleri karşılaştırıldığında ortaya çıkıyor. Eskişehirspor’a 1 Haziran - 31 Ağustos 2018 tarihleri arasında resmi kayıtlara göre kombine satışları, loca satışları, bağışlar ve kampanya gelirlerinden 5 milyon 500 bin lira gibi bir gelir sağlanmış. Ancak bu yıl bu rakam sadece 1 milyon 55 bin TL’de kaldı. Bu bilgiler gizli saklı bilgiler değil. Eskişehirspor Başkanvekili Mustafa Topkaya’nın 25 Ağustos 2019 tarihinde vermiş olduğu röportajda açıklamış olduğu rakamlar.

Yöneticilerin verdiği paraları az bulabilirsiniz, Osman Taş'ın verdiği demeçlerle ortaya koyduğu performansın bir olmadığını söylebilirsiniz. Haklısınız. Sonuna kadar haklısınız. Benim aklımın almadığı nokta şurası. Sosyal medyada, kıraathane köşelerinde, sağ da sol da ben bu rakamların konuşulduğuna hiç denk gelmedim. 4 gündür acaba birileri çıkıp bir twit atar mı, facebookta bir paylaşım yapar mı diye merakla bekliyorum ama yok. Tabi 26 dakikalık röportajın yazılı haberi de uzun olduğu için okuyan sayısıda düşük oluyor.

Osman Taş'ı eleştirenler Fuat Çapa sevdalısı gözüktüğü için, Fuat Çapa'yı eleştirenler Osman Taş sevdalısı gözüktükleri için bu konular hiç konuşulmuyor. Farkında değilsiniz ancak herkes bir şekilde bir taraf olmuş gibi bir algı var. Kendimden biliyorum kimse kimsenin adamı değil. Ama geldiğimiz nokta böyle davranıyormuşuz gibi gözükmemize neden oluyor. Adanaspor maçındaki hakem hatasını bile kaç gün sonra konuşmaya başladık. Çünkü 3-2 kaybedilen maçın ardından çoğu insan Fuat Çapa'ya sallamanın peşine düşmüştü. Geçen sezondan 4,5 milyon TL daha düşük toplanmış, sebepleri neler diye sorgulayan yok.

Mehmet Özcan çok kötü, Mehmet Özcan çok kötü... Ezbere eleştiri... Keçiörengücü maçında evet iyi performans sergileyemedi ama maçın başında iki kez rakipten sert darbe aldığını konuşan yok. Ne kadar profesyonel olursan ol o darbeler bilinç altınıza temkinli olmanız gerektiğini anımsattığı için oyun cesareti kırılabilir. Adanaspor maçındaki Mehmet Özcan gayet iyiydi. İki maçta rakipten en çok top çalan oyuncu olduğunu yazmama bile gerek yok. 51 pas vermiş 46'sı isabetli. Mehmet'in üstüne çok gitmeyin. Kendisi bu yıl da bizimle devam edecek. İstese alacaklarına karşılık sözleşmesini tek taraflı feshedip gidebilecek bir insanın kalbini kırmayın. Her ne kadar Adana doğumlu olsa da o da 'bizim çocuk'...

Sadede gelecek olursak; çok yüksek ihtimalle görevdeki yönetim 2 Eylül tarihinde yapılacak yönetim kurulu toplantısında Eskişehirspor'un geleceğini belirleyecek kararlar alacak. Kuvvetle ihtimal de 18 Eylül 2019 tarihi için Genel Kurul kararı açıklanacak. Osman Taş bir kaç gün içerisinde şapkadan tavşan çıkartamazsa gözüken tablo budur. O 18 Eylül tarihinde de yeterli çoğunluk sağlanamayacağından 25 Eylül'e ertelenir.

20 Eylül'e kadar alınması gereken bir ulusal lisans var. Açıkçası o konuda şapkadan tavşan değil, tavşandan şapka çıkartılması gerekiyor. Bir de bu genel kurul süreci eklenirse eyvahlar olsun. Bizim eksi 6 oluverir eksi 9... Bu işin şakası yok arkadaşlar. 87 imza lazım deniliyordu son durum nedir çok net bilgiler yok.

Son olarak bu yazıyı okuyacak olan başkanından yöneticisine, futbolcusundan taraftarına bir söz söylemek istiyorum. "İçiniz rahat olsun. Eskişehirspor yok olmaz. Biz hancılar olarak bu armanın yok olmasına izin vermeyiz. Belki amatör ligdeki maçını kaldırımdan takip ederiz ama o yine de bu sevdadan vazgeçmeyiz.

(02.55 - 29.08.2019 uyku tutmadı da)

YORUM EKLE

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30