450 terörist teslim oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ikna edilen teröristlere ilişkin, "Şu anda rekor üzerindeyiz. Yılbaşından bu yana 61 sadece ikna ile teslim var. Terör örgütünü söküyoruz çözüyoruz, sökmeye çözmeye de devam ediyoruz." dedi.

450 terörist teslim oldu
banner115

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Siirt'in Eruh ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti.

Görevlendirme yapılan belediye sayesinde Eruh'un hizmetle tanıştığını belirten Soylu, bu sayede Eruh'un batı ilçelerini aratmayacak görünüme kavuştuğunu söyledi.

Belediyelerde HDP'lilerin göreve devam etmiş olması halinde bu hizmetlerin gelemeyeceğini işaret eden Soylu, şöyle konuştu:

"Çünkü onların derdi başka. Onların derdi millete hizmetkarlık, bu ülkenin insanı huzur içinde yaşasın, çocukların okuması öğretmen, doktor, hemşire, mühendis olması değil. Dertleri şudur; buradan çocuklarımızı alıp dağa götürecekler. Orada ellerine kaleşnikof verecekler. 13-14 yaşındaki kızlarımızı dağa götürecekler, orada onlara tecavüz, taciz edecekler. Bir daha anasının babasının yüzüne baktırmaz hale getirecekler. On yıllardır böyle yapıyorlar."

"O havalimanından ilk Pervin Buldan uçtu"

Hakkari Havalimanının yapımını engellemek için terör örgütünün 507 kez saldırı düzenlediğini vurgulayan Soylu, şöyle konuştu:

"Havalimanı açıldığı gün bildiri dağıtıp dediler ki 'Bu havalimanından uçanı yaşatmayız.' O havalimanından ilk Pervin Buldan uçtu. Yıllardır aramıza fitne tohumu ekmeye çalışanlar, kendi ve evlatları süslü süslü arabalarla gezerken buradaki kardeşlerimize yoksulluğu reva görenlere inanmayın, elinizin tersiyle ittin. Terörle büyük mücadele veriyoruz. PKK'ya tarihin en büyük dersini verdik, vermeye devam ediyoruz. Çünkü içimiz yanıyor."

"Size hiç bir zaman samimi olmadılar"

Bakan Soylu, huzur sayesinde bölgede turizmin canlandığını belirterek, Mardin'e geçen yıl 3 milyon turistin geldiğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de ise 2019'da otellerde yer kalmadığını söyledi.

HDP'lileri eleştiren Soylu, şunları kaydetti:

"Kendi tarihlerini PKK'nın 40 yılık kuruluş tarihiyle özdeşleştirenlere ne olursunuz fırsat vermeyin. Size hiçbir zaman samimi olmadılar. Amerikan uşaklığı yaptılar, Avrupa'nın dümen suyuna girdiler. Onlar bu bölgeyi istedikleri gibi karıştırıp, kaos haline getirip, ülkemizi geriletmeye çalıştılar. Bunlara fırsat vermemenizi istiyorum. Terörü bu bölgeden tasfiye ettikten sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu sadece Türkiye'nin değil, Orta Doğu'nun da en önemli merkezlerinden olacak. Bize güç verin, şu çektiklerinizi gelecek nesiller çekmesin. Şu PKK'yı buralardan silip atalım, çocuklarınız yarına güzel bir gelecekle baksınlar."

"Seçimde bile bölücülük ortaya koydular"

Eruh'taki temaslarının ardından helikopterle Pervari ilçesine gelen Bakan Soylu, Cumhuriyet Caddesi'nde vatandaşlara hitap etti.

AKP ile MHP'nin seçimi kaybetmesi için büyük tezgah hazırlandığını söyleyen Soylu, "Seçimde bile bir bölücülük ortaya koyuyorlar. Bizi birbirimizden ayırmak için her şeyi bir fırsata döndürmeye çalışıyorlar. Böyle bir tablo var mı? Böyle bir tablo ortaya konulabilir mi?" ifadesini kullandı.

Terör örgütü PKK ve yandaşlarının bölgeyi yoksullaştırmaya çalıştığını dile getiren Soylu, terör olayları nedeniyle bölgede tarım ve hayvancılığın istenilen düzeyde gelişmediğini söyledi.

Bakan Soylu, Pervari'deki vatandaşların bu ülkenin kardeşliğini, birliğini ve beraberliğini bozmak isteyenlere karşı dik durduğunu kaydetti.

Terör örgütünün en büyük zararı bölgede yaşayan vatandaşlara verdiğini aktaran Soylu, şöyle konuştu:

"Bunların dertleri Kürt kardeşlerimiz değil, bunların dertleri efendilerine hizmet etmektir. Kandil'i Amerika yönetmektedir. 'Hayır' desinler. Yıllardır söylüyorum, Amerika idare ediyor ve yönetiyor. Amerika nereye huzur getirdi? Afganistan'a, Pakistan'a, Irak'a, Suriye'ye mi getirdi. Bu bölgede huzur olmasın, çocuklarımız iş güç sahibi olmasın, Türkiye güçlü bir ülke olmasın diye bu PKK terör örgütünün hainlerini kullanıyorlar."

Soylu, terör örgütü PKK'nın 13-14 yaşındaki çocukları dağa götürdüğünü hatırlatarak, "İçişleri Bakanı ve bu memleketin bir evladı olarak söylüyorum; o Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın burunlarından fitil fitil getirip, o çocukların hesabını sormazsak namerdiz." dedi.

Geçen yıl 450 terörist teslim oldu

2018 yılında terör örgütüne Türkiye'den 136 kişinin katıldığını, aynı sürede 450 teröristin ise güvenlik güçlerine teslim olduğunu vurgulayan Soylu, şunları aktardı:

"Dağda bulunanların ailelerine jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız giderek 'Çocuğunuzu getirin, adalete teslim edin.' dedi. Onlar da 'Hay hay' dedi. O ailelere itimat gösterdik. Şu anda rekor üzerindeyiz. Yılbaşından bu yana 61 sadece ikna ile teslim var. Normal teslim 100'ü aştı. Yılbaşından bugüne kadar terör örgütünü söküyoruz, çözüyoruz, sökmeye çözmeye de devam ediyoruz." 

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30