Akpınar ve Gezen yargılanıyor!

Bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle haklarında darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde çıkan haberlerin ardından soruşturma açılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, polis eşliğinde getirildikleri adliyede ifade verdi. İki isim ifadeleri sonrası adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Akpınar ve Gezen yargılanıyor!

Müjdat Gezen (75) ve Metin Akpınar (77), bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

İki isim, savcılıktaki ifadelerinin ardından haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Polis ekipleri, savcılığın ifade vermeye çağırması üzerine sabah saatlerinde Müjdat Gezen  ve Metin Akpınar’ın Kadıköy’deki evlerine gitti.

METİN AKPINAR’IN İLK SÖZLERİ

Metin Akpınar, “Savcı Bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz” dedi. Akpınar adliye bahçesinde basın mensuplarının kendisine sorduğu ”Bunu bekliyor muydunuz?” sorusuna “Tabii ki” diye cevap verdi. Akpınar “Evden hastaneye mi yoksa direkt buraya mı getirildiniz?” sorusuna ise “Hayır, buraya geldim” karşılığını verdi.

MÜJDAT GEZEN’İN İLK SÖZLERİ

Gezen ise, kendi aracıyla avukatı ve eşiyle İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na geldi. Polis ekipleri de Gezen’e eşlik etti. Adliyede Müjdat Gezen’i avukatı Celal Ülgen karşıladı. Müjdat Gezen, daha sonra, ifade işlemleri için savcılığın bulunduğu bölüme geçti.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI

Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

“Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan ‘Halk Arenası’ adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı’nı hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2018, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30