Bu yasak Anayasaya aykırı değil

Süleyman Soylu: "Emniyet Genelgesi Anayasaya aykırı değil. Benim de aklım ermiyor bazen. Ben de bu ülkenin okullarında okudum. Öyle şeyler ortaya koyuyorlar ki.. Bize hain diyenler var. Biz bu millet için çalışıyoruz. Milletin evlatlarını kendi evlatlarımız gibi görüyoruz"

Bu yasak Anayasaya aykırı değil
banner127

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eylemler sırasında polislerin görüntülerini ya da seslerini kaydeden kişilerin engellenmesi ve haklarında adli işlem yapılmasına ilişkin genelge hakkında CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın imzasıyla yayımlanan genelgenin Anayasa'ya aykırı olmadığını belirten Bakan Soylu, "Emniyet Genelgesi Anayasaya aykırı değil. Benim de aklım ermiyor bazen. Ben de bu ülkenin okullarında okudum. Öyle şeyler ortaya koyuyorlar ki.. Bize hain diyenler var. Biz bu millet için çalışıyoruz. Milletin evlatlarını kendi evlatlarımız gibi görüyoruz" ifadelerini kullandı."

Soylu, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Anayasa'nın 27.maddesi çok açık ve nettir. Türkiye'de son yıllarda başka bir gelişme daha var. Her çıkardığımız kanunu, yaptığımız bütün işlemleri Türkiye'de son yıllarda kabul edilen bir unsur üzerinden yapıyoruz. Kişisel verileri koruma kurulu var. Bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia eden hukukçular, çıksınlar konuşsunlar. Kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil. Emniyet genelgesi Anayasa'ya aykırı değil. Basın özgürlüğünü engeller mi? Engellemez. Orada basın özgürlüğü ile ilgili herhangi bir durum söz konusu değildir. Basın çekebilme hakkına sahiptir. Kişinin rızası olmadan bırakın polis memurunu, normal bir vatandaşı bile kamera kaydına alamazsınız."

Kamuoyunda çok tartışılan genelgede, görevli polislerin ve sivillerin ses ve görüntü kayıtlarının sosyal medyada paylaşılmasının, "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği" belirtilirken, ses ve görüntü almanın da görevi yapmayı engellediği ifade edildi.Genelgede, "Personelimizin görevini ifa ederken bu tür ses ve görüntü alınmasına tevessül edecek danışlara fırsat vermemeleri, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri, kanuni şartlar oluştuğunda adli işlem yapmaları gerektiği hususlarında tüm personelimizin bilgilendirilmesi" ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2021, 01:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30