Dünya Kalp Günü'nün teması belirlendi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun destek verdiği ve kalp hastalığı ile felci içeren kardiyovasküler hastalık bilincini artırmak için dünyanın en büyük platformu olan 29 Eylül Dünya Kalp Günü'nün 2019 yılı kampanya teması "Kalp Kahramanı Ol" şeklinde belirlendi.

Dünya Kalp Günü'nün teması belirlendi

Dünya Kalp Federasyonu tarafından yönetilen ve UEFA'nın da desteklediği Dünya Kalp Günü, her yıl 29 Eylül'de gerçekleştiriliyor. Dünya Kalp Günü ile kalbimizi korumak ve yaşam kalitemizi iyileştirmek için bireyleri, toplulukları ve futbol organizasyonları dahil iş dünyasını teşvik etmek amaçlanıyor.

Her yıl 17.9 milyon insanın hayatını kaybettiği kardiyovasküler hastalık, bulaşıcı olmayan hastalıklardan kaynaklı ölümlerin neredeyse yarısından sorumlu ve dünyanın önde gelen ölüm nedeni. Ayrıca kardiyovasküler hastalıkla yaşayan dünyadaki milyonlarca insanın hayatını zorlaştırıyor.

İyi haber ise, günlük yaşam tarzlarımızdaki basit değişikliklerle hepimiz kardiyovasküler hastalıkların etkisini azaltılabilir olması. Bu anlamlı gün kapsamında tüm taraftarlar aşağıdaki başlıklarda söz vermeye davet ediliyor:

•Ailelerimize daha sağlıklı yemek yapma ve yemek yeme sözü
•Çocuklarımıza daha fazla egzersiz yapma ve daha aktif olmalarına yardım etme sözü
•Futbol maçlarına yürüyerek, bisiklete binerek ya da toplu taşımayı kullanarak gitme sözü
•Futbolun gücünü, insanları daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için teşvik edecek bir oyuncu olma sözü
•Stadyumlarda taraftarları tütün dumanından koruyacak bir futbol organizasyonu olma sözü

Birlikte insanları kalplerini sağlıklı tutmalarını sağlamak için eğitebilir, ilham verebilir ve motive edebilir, küresel bir kalp kahramanı topluluğu oluşturabiliriz. Yaşam tarzlarımızda ve yaşadığımız, çalıştığımız ve oynadığımız yerler üzerinde küçük değişiklikler yaparak kendi ve toplum sağlığımız üzerinde büyük bir etkiye sahip olabiliriz.

Dünya Kalp Günü hakkında daha fazla bilgi için https://www.world-heart-federation.org/world-heart-day/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2019, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30