Ek önlemlerin gelmesi faydalı olacaktır

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, "Dünya Sağlık Örgütü sağlıklı insanların maske takmasına gerek yok demiş ama kimin sağlıklı kimin hasta olduğunu net olarak görebileceğimiz bir ortamda değiliz." dedi

Ek önlemlerin gelmesi faydalı olacaktır
banner127

Doç. Dr. Aytuğ Altundağ açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

"Maalesef ülkemizde sokağa çıkan insanlarımız sosyal mesafeye dikkat etmiyorlar. Çok sayıda insan hasta olduğunu bile bilmiyor olabilir. Bu nedenle kesinlikle maske takılmalı. Markete giderken maskenizi takın. Ben hasta değilim, hiçbir belirtiyi göstermiyorum düşüncesi çok mantıklı değil. Maske takmanın size hiçbir zararı yok. Sağlık sektöründe çalışanların yüzde yüz takması gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü sağlıklı insanların maske takmasına gerek yok demiş ama kimin sağlıklı kimin hasta olduğunu net olarak görebileceğimiz bir ortamda değiliz.

Nisan ayına giriyoruz. Tespit edilen hasta sayısı ülkemizde 10 bin barajını geçmiş durumda. Önümüzdeki günler çok önemli. Yapılan test sayısı arttıkça hasta sayımızda da önemli bir artış görüldü. Evimizde kalıp olabildiğince izole olmamız gerekiyor. Bence en kısa zamanda Almanya modeline geçmemiz gerekiyor. Almanya’da sadece marketler ve eczaneler açık bırakıldı. Diğer bütün işletmeler kapatıldı. Ek önlemlerin gelmesi şüphesiz faydalı olacaktır.

Çin’de hayat neredeyse normale döndü ama halen herkes maske takmaya devam ediyor. Çin’de görülen son vakaların yurtdışı kaynaklı olması üzerine Çin ülkeye girişleri kapattı. 

Fransa’da yüzde 75 olumlu sonuç veren sıtma ilacı ABD ve ülkemizde de kullanılmaya başladı. Bazı ilaçlar artık net olarak vakalar üzerinde kullanılıyor. Ben her geçen gün iyileşen hasta sayısının artacağını düşünüyorum. Bu ilaç eczanelerde satılmıyor. Elinizde varsa da kullanmayın. Doktorlar test ile tanı koyacak ve öyle kullanılacak. Enfeksiyonu kapmadıysanız size faydası değil zararı olur. Sonra korona değil de başka sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalırsınız.

İsveç’te gönüllü karantina sistemi mevcut. İspanya, İtalya, Türkiye, Yunanistan gibi ülkelerde yaşayan insanlar sıcak kanlı insanlar yaşıyor. Ama kuzey ülkelerindeki insanların yapısı çok daha sakin. Bu sebeplerden İsveç modelinin ülkemizde uygulanması pek mümkün görünmüyor. "
 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2020, 19:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30