İstenen ceza belli oldu

Esra Hankulu'nu öldürmekle suçlanan Ümitcan Uygun hakkında hazırlanan iddianamede, "ağırlaştırılmış müebbet" talep edildi. Tutuksuz şüpheliler Furkan G. ve Dilan C'nin de "suç delillerini karartmaktan" 5 yıla kadar hapse mahkum edilmesi istendi.

İstenen ceza belli oldu

Türkiye'nin gündemine oturan 'Esra Hankulu'nun ölümünde ismi geçen Ümitcan Uygun hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İDDİANAME

İddianamede; 3 Ağustos'ta Mamak ilçesi Akdere semtindeki eve ihbar üzerine giden emniyet güçlerinin Esra Hankulu'nun (25) hayatını kaybettiğini belirlediği hatırlatıldı. Bunun üzerine olay gecesi Hankulu ile aynı evde kalan şüpheliler Ümitcan Uygun, Furkan G. ve Dilan C.'nin gözaltına alındığı belirtidi.

İddianamede ifadelerine yer verilen şüpheliler, Hankulu'na yönelik bir eylemlerinin olmadığını, ölümüne ilişkin ise bilgilerinin bulunmadığını iddia etti.

Dosyanın delilleri arasında yer alan Adli Tıp Raporu'nda Hankulu'nun, künt kafa travmasına bağlı iç kanaması sonucunda yaşamını yitirdiği belirtildi.

Şüpheli Ümitcan Uygun'un Hankulu'nu öldürdüğü, diğer iki şüphelinin ise suç delillerini kararttıklarına dikkat çekildi.

Bu kapsamda, şüpheli Uygun için "kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi" kasten öldürme suçundan "ağırlaştırılmış müebbet" istendi.

Tutuksuz şüpheliler Furkan G. ve Dilan C'nin de "suç delillerini karartmaktan" 5 yıla kadar hapse mahkum edilmesi istendi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2021, 20:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30