İyi de neyin fiyatı düştü?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu...

İyi de neyin fiyatı düştü?
banner127

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

Bugün Dünya Madencilik Günü. Çalışma şartlarının en ağır olduğu sektör. Madenciler evlerine helal ekmek götürmek için alın teri dökerler.

Daha geçen gün Kuzey Marmara otoyolunda 30 metreden bir viyadük işçilerin üzerine düştü. 3 kardeşimiz hayatını kaybetti. 53 yaşındaki Bayram Kılıç 2-3 saat önce işe başlamıştı. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.

3. HAVALİMANI İŞÇİLERİ

Sizin hak istediğiniz her saniyeden itibaren biz sizin yanınızda olduk. Yatakhanelerde tahtakurusu olmasın istiyorsunuz, maaşlarınızın düzenli yatırılmasını istiyorsunuz. Geçmişe dönük ücretlerin ödenmesini istiyorsunuz. İşçi kıyafetleri istiyorsunuz. Bir işçi olmanın gerekliliği neyse o haklarınızı istiyorsunuz. Hak istediniz diye jandarma, polis, biber gazları geldi. Ne için? Hak arayan işçiler için. Çıkardılar mahkemeye ve bazı arkadaşlarınız hapiste. Yarın onların davaları görülecek. O davalarda da CHP milletvekilleri hazır bulunacak. Onların hakkına hukukuna sahip çıkacağız. 52 kişinin ölümünü gizlediler. Sayın Ali Şeker’in verdiği soru önergesine verilen yanıtta ortaya çıktı.

Hak aramalarının suç olduğu ortamlar dikta yönetimleridir. Hak aramak bir erdemdir. Diktatöre boyun eğmemektir. Halk partisinin görevi halkın çıkarlarını savunmaktır.

ERGENEKON DAVASI

Bir Ergenekon furyası estirildi. Bugün 11. yıldayız. 60 bin kişinin telefonu dinlendi. 588 kişi tutuklandı. 7 sanık kanser oldu. Türkiye’nin 26. Genel Kurmay Başkanı tutuklandı. Savı en son çıktı, Ergenekon örgütünün varlığı ispat edilememiştir. Delil yok. İnsanlar ölüme mahkum edilmiş. Ölenlerin hesabını, mağdur olanların hesabını kim soracak? Savcıya kendi zırhlı arabasını verdi. Çıktı ben bu davanın savcısıyım dedi. Şimdi sahte deliller üreten üreten savcı sarayda oturuyor. O dönem ki Genel Başkanımız Deniz Baykal’da “Sen o davanın savcısıysan ben de avukatıyım” demişti.

ENFLASYON RAKAMLARI

İyi de neyin fiyatı düştü, düşüşün yüzde 39’u dizel otomobil fiyatlarındaki düşüş, düşüşün yüzde 21’lik kısmı ise benzinli otomobil oranlarındaki düşüş nedeniyle oldu. Bizim halkımız he sabah sofrada otomobil mi yiyorlar. Zeytin yiyor, peynir yiyor. Bunlar düştü mü hayır tam tersi artıyor. Bizim halkımız yediklerinde sofralardaki artış devam ediyor. 46 bin adet otomobil satmışlar, vergileri düşürdüler enflasyon düştü, Bizim derdimiz asgari ücretle geçinen borç batağında olan işsiz olan, emeklilikte yaşa takılanlar…

“VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA”

Vatandaş borç batağında. Vatandaşın bankalara borcu 520 milyar lira. Bu yılın ilk on ayında ödedikleri faiz 55 milyar lira. Vatandaşın alın teri bankalara, faize ve tefecilere gidiyor. Çiftçi de borç batağında. Hollanda’nın tarım ihracatı Türkiye’nin 5 katı ama Konya’dan bile küçük. Pancar üreticisinin CHP milletvekilleri özelleştirmeye karşı çıktığı zaman orada olması lazımdı. İlla canının mı yanması lazımdı. Pancar, tütün, pamukta çiftçi borç batağında.

Doların kurunu alıyorum 13 Ağustos tarihinde 1 milyon dolar getiren birisi 6 milyon 800 bin dolar Türk Lirası aldı. Götürdü bu parayı devlet tahviline yatırdı. 3 Aralık tarihine geldik götürdü parasını çekti, parasını çektiği 7 milyon 384 bin 675 lira para kazandı. Gidiyor aynı gün dolar alıyor bu sefer aldığı dolar ne kadar 1 milyon 406 bin 524 dolar… 13 Ağustos’ta 1 milyon dolar getirmişti, 3 Aralık’ta yüzde 40 dolar bazında bir devlet yabancılara para kazandırır. Sen yuları tefecilere kaptırmışsın, para gelince de soyuluyorsun giderken de soyuluyorsun. O nedenle bunlar ülkeyi yönetmiyorlar perişan ettiler.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2018, 20:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30