Koronalıların yüzde 86'sı sokakta dolaşıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapıldığı belirtilen bir araştırma, korona virüsünü taşıyan insanların yüzde 86'sının kontrolsüz ve bilinçsiz şekilde sağlıklı insanlarla temas kurduğunu ortaya koydu.

Koronalıların yüzde 86'sı sokakta dolaşıyor
banner115

Çin'in Wuhan kentinden yayılan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs, Türkiye'de de 4 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Korona virüs ile ilgili Amerika'dan dikkat çeken bir araştırma sonucu geldi. Çalışmada, yeni tip Korona virüs (Covid-19) taşıyıcılarının yaklaşık yüzde 86'sının fark edilmeden toplumda dolaştığı ve "gizli" olarak adlandırılan bu vakaların, yeni tip korona virüs (covid-19) salgınını körüklediği belirtildi. 

Bilgisayar modellemesi kullanarak, Çin'in Wuhan bölgesinden başlayarak dünyaya yayılan salgının izlerini takip eden araştırmacılar, az belirti gösteren veya hiç göstermeyen "gizli virüs" taşıyıcılarının, hastalığı şu ana kadar teyit edilen vakaların üçte ikisine bulaştırdıklarını tespit ettiklerini kaydetti. 

Araştırmada, "Yeni tip corona virüsü taşıyan insanların yüzde 86'sının tespit edilmeden toplumda dolaştığı" vurgulandı.

"ÜŞÜTTÜKLERİNİ ZANNEDİYORLAR" 

"Gizli taşıyıcıların çoğu hafif veya hiç belirti göstermiyor"Raporun yardımcı yazarlarından Columbia Üniversitesinden Jeffrey Shaman, "Salgının yayılmasını sağlayan bu kayda girmeyen enfeksiyon vakalarıdır. 

Bu gizli taşıyıcıların çoğu hafif veya hiç belirti göstermiyor. İnsanlar üşüttüklerini sanıyor" ifadelerini kullandı.

Shaman, raporda ortaya çıkan sonucun, salgının patlak verdiği bölgelerde sosyal kısıtlamaların önemini gösterdiğini belirterek, "Bu gerçek (gizli taşıyıcılar), salgının önlenmesi için de ortaya büyük zorluklar koymaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2020, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30