Korsanlarla ilk temas kuruldu

Gine Körfezi'nde denizcileri kaçıran korsanlar, fidye için şirketi aradı. Geminin kaptanı ile şirket yetkililerini görüştüren korsanlar tüm mürettebatın isimlerini sayıp iyi olduklarına dair kanıt sundu.

Korsanlarla ilk temas kuruldu
banner115

Liberya bayraklı İngiliz şirkete ait Mozart isimli gemi 23 Ocak’ta deniz haydutlarının saldırısına uğradı.

19 mürettebattan 15’ini kaçıran korsanlar Azerbaycan vatandaşı olan personeli öldürmüştü. Gemi, 3 personelle Gabon'un Port-Gentil Limanı'na ulaştı.

Kaçırılan 15 Türk gemiciden ilk haber ise 5 gün sonra geldi. Haydutlar şirketin Hamburg ofisini aradı. Tüm mürettebatın isimlerini sayıp iyi olduklarına dair kanıt sundu.

"İlk ve tek önceliğimiz en hızlı şekilde serbest bırakılmaları"

Boden Denizcilik'ten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Boden Denizcilik, 23 Ocak'ta Sao Tome açıklarında kaçırılan konteyner gemisi Mozart'ın mürettebat üyeleriyle iletişim kurmuştur. Bu kapsamda 15 mürettebatın tamamının sağlık durumlarının iyi, yara almamış ve birlikte olduğu bilgisi elde edilmiştir.

Boden Denizcilik ve Boden Denizcilik'in Borealis Denizcilik'teki ortakları ilk ve tek öncelikleri olan ekip arkadaşlarının en hızlı şekilde serbest bırakılmalarını sağlamak için tüm çabayı göstermeye devam etmekte ve alıkonan denizcilerin aileleri ile sürekli iletişim halinde olmayı sürdürmektedir. Boden ve Borealis Denizcilik, mürettebatının ve mürettebat ailelerinin güvenlik ve sağlığının korunması için konu ile ilgili ek bir yorumda bulunmayacaktır."

Türk gemisinin 3 mürettebatı Türkiye'ye getirilecek

Nijerya açıklarında kaçırılan Mozart gemisinden kurtarılan 3 mürettebat Türkiye'ye getiriliyor.

Gine Körfezi'nde Mozart gemisine düzenlenen baskın sırasında kurtulan Furkan Yaren ve İlhan Süha Tatlıgül ile baskın sırasında yaralanarak tedavisi tamamlanan Bahadır Yeşilalan, Gabon'un başkenti Librevil'den İstanbul'a gelecek uçağa binecek.

Yarın Librevil-İstanbul seferini yapacak THY'ye ait uçağın 30 Ocak Cumartesi saat 03.30'da İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30