Mücadelemiz teröristlerledir

Milli Savunma Bakanı Akar: “TSK’nın mücadelesi yüzyıllardır aynı coğrafyayı, aynı ekmeği paylaştığımız Kürt kardeşlerimizle değildir. Mücadelemiz Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimiz ile tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ’lı teröristlerledir” dedi.

Mücadelemiz teröristlerledir
banner115

BOLTON’IN AÇIKLAMALARI

Saatler içinde Ankara’ya gelmesi beklenen ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, dün İsrail’de terör örgütü YPG/PKK’yı koruyan açıklamalar yapmıştı.

Bolton, Amerikan askerlerinin Suriye’den çekilmesinin bazı ön koşullara bağlı olduğunu ve çekilmeye ilişkin herhangi bir takvimin olmadığını savunmuştu.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, terör örgütü YPG/PKK’yı kastederek Amerika’nın Suriye’den çekilmesinin Türkiye’nin “Kürt savaşçıların” güvenliğini garanti etmesi ve DEAŞ’ın yenilmesi koşuluna bağlı olduğunu söylemişti.

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, uygulayacakları çekilme takviminin ise siyasi kararlarına göre şekilleneceğini ifade etmişti.

Bolton’un bu açıklamalarının, Trump’ın daha önce Suriye’den askerleri çekeceği yönündeki beyanıyla çelişmesi ise dikkati çekmişti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2019, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30