Ömer Çelik'ten ABD'ye sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin Gara açıklamasına, "PKK’ya silah verirken adresini bilenler, PKK katliam yaptığı zaman adresini kaybediyorlar. Bu tavır terörle mücadele değil teröre destektir" şeklinde tepki gösterdi.

Ömer Çelik'ten ABD'ye sert tepki
banner115

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin Gara açıklamasına Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

"Türkiye, müttefiklerinden ilkeli bir destek beklemektedir"

Türkiye'nin terör örgütü PKK ve tüm kolları ile amansız bir mücadele içinde olduğunu belirten Çelik, "Türkiye, müttefiklerinden ilkeli bir destek beklemektedir. PKK terör örgütünü net şekilde lanetlemeyenlerin terörle mücadeleden bahsetmesi söz konusu olamaz" dedi.

"ABD Dışişleri'nin ne tür bir doğrulama beklediği çok ağır bir soru işaretidir"

"NATO müttefiki Türkiye'nin hadiseye dair yaptığı açıklamaya rağmen ABD Dışişleri'nin ne tür bir doğrulama beklediği çok ağır bir soru işaretidir" diyen Çelik açıklamasında şunları da ifade etti:

"Müttefiklik ilişkilerine taban tabana zıt olan bu açıklama utanç verici bir yaklaşımdır. PKK’ya silah verirken adresini bilenler, PKK katliam yaptığı zaman adresini kaybediyorlar. PKK’nın her hareketini avuçlarının içi gibi bilenler, PKK vatandaşlarımızı öldürdüğü zaman katilin adını koymamak için gayret sarfediyorlar. Bu tavır terörle mücadele değil teröre destektir."

Tepki çeken o açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 13 Türk vatandaşı için başsağlığı dilediği mesajında, "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğü haberleri doğruysa, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer vermişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30