Sağlık hizmetlerinde destan yazdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılış törenine videokonferans ile katıldı. Erdoğan, tören öncesi önemli değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli solunum cihazından, metroya birçok müjde duyurdu.

Sağlık hizmetlerinde destan yazdık
banner115

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Hastanemizin inşasında emeği geçen firmalarımızı, işçisinden mühendisimize herkesi tebrik ediyorum. Malum burası yap-işlet-devret anlayışı ile yapıldı.

Zira temelini attığımız günden bu yana bu işi başaramayacaklar diyenler çıktı, ama hamdolsun bu işi güçlü Türk müteahhitleri ile ve yabancı ortakla başardık ve şimdi ilk etabını bugün açıyoruz ikinci etabını da Mayıs ayının 20’sinde açacağız.

Gelişmiş ülkelerin sağlık sistemlerinin dahi çöktüğü, insanların hastane koridorlarında yetersiz müdahale sebebiyle öldüğü günlerde elimizdekinin kıymetini iyi bilmeliyiz.

Türkiye yoğun bkaım yatağı sayısındaki üstünlüğü ile bu sürece oldukça avantajlı girmiştir.

Bu hastanemizde bin 500’ün üzerinde yatak kapasitesi var.

Büyük ideallerle kurulmuş birliklerin anlamını yitirdiği bir dönemde Türkiye kendi ayakları üzerinde durarak gücünü göstermiştir, tabii bu başarının gerisinde özellikle şu 17-18 yılda kurmuş olduğumuz altyapı özellikle de hükümetlerimiz döneminde inşa edilen eserlerin çok büyük önemi var.

Bu dönem içerisinde kararlı bir  adım attık, Yeşilköy havaalanının bir bölümüne 45 günde 1005 yataklı hastane inşa edeceğiz dedik, tek odalı olmak üzere, şu anda bu hastanemizin inşası devam ediyor. Aynı şekilde yine Sancaktepe’de aynı oda sayısına sahip bir başka hastaneyi daha yapıyoruz.

Yeşilköy’de ve Sancaktepe’de hava ulaşımı olacak şekilde tedbirimizi aldık. Ve bununla uluslararası camiaya da hizmet verme imkanı yakalayacağız, sadece bugüne değil 10 yıl sonrasına da cevap verebilecek bir yatırım yapıyoruz.

Sağlık alanında yaptığımız reformlarla hem altyapıyı hem de sistemi güçlendirdik.

Ülkemizde genel sağlık sigortası kapsamı dışında kalan neredeyse kimse yoktur, gücü olan primini ödeyerek, gücü olmayanın primini devlet ödeyecek şekilde.

Eskiden kelimenin tam anlamıyla dökülen, şifa değil dert kapısı olan hastanelerimizi tamamen yeniledik. Bununla kalmadık, hayalimiz olan şehir hastanelerini kurmaya başladık.

Ne zaman ki Başbakan oldum, o süreçte hep bunu söyledim ‘Şehir hastaneleri benim rüyamdır’ dedik ve o günden itibaren başladık. Asgari tüm büyükşehirlerimizde bunları yapacağız.

Artık tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği, kamu-özel işbirliği ile bugüne kadar 10 şehir hastanesini hayata geçirdik.

İnşası devam eden 8 şehir hastanesinin büyük bölümünü bu yıl sonuna kadar hizmete almayı planlıyoruz.

Şehir hastanelerimiz aynı zamanda ülkemizin sağlık turizminin de lokomotifleri olacaklardır.

Gelişmiş ülkelerde ancak parası olanlar yeterli sağlık hizmetine sahip olabiliyor, Türkiye’de tamamen ücretsiz olan teşhis ve ilaca erişimin yanında ücretsiz evde bakım hizmeti de alabiliyorlar.

Covid-19 hastalığının teşhisinde çok önemli olan bilgisayarlı tomografi cihazının mevcudu diğer tüm Avrupa ülkelerinden fazladır.

Bu ülkede doğru dürüst ambulans bile yoktu, bugün 5 bin 400 tam donanımlı araç ve 19 hava aracı ile ne modern filolardan birine sahibiz.

Türkiye’nin sağlık harcamalarına ayırdığı miktar 2002 yılında 19 milyar lirayı bile bulamazken bugün 190 milyar liraya ulaştı. Sağlık hizmetlerden memnuniyet oranı ise yüzde 70’lerin üzerine çıktı.

Türkiye sağlık hizmetlerinde bir destan yazmıştır.

Evlatlarımıza çok daha güçlü bir Türkiye bırakmak istiyoruz, bunun için Savunma Sanayi’nden yüksek teknolojiye kadar ülkemizi her alanda bir üst lige çıkartmakta kararlıyız.

Koronavirüs salgını sonrası yeniden kurulacak dünya düzeninde ülkemizi hak ettiği yere ulaştırmak için hep birlikte daha çok çalışacağız. Şunu özellikle söylemek istiyorum, bir olmaya, kardeş olmaya, hep birlikte Türkiye olmaya çok büyük önem veriyoruz. İşte Cumhur İttifakı bunun için var, Sayın Bahçeli ile el ele vermiş olduğumuz dayanışmayla inşallah yeni dönemde yeni yatırımlarla yeni hizmetlerde ülkemizi hep bir adım daha yükseğe çıkaracağız.

Tabii burada bir şeyi özellikle vurgulamak istiyorum, değerli kardeşlerim az önce takdimi yapılan 115 ventilatör dışarıdan ithal edilerek geldi ama ne güzel bir tecellidir ki şu anda yerli ve milli olmak üzere 100 adet ventilatörü ülkemizde hamdolsun şimdi ekranda da gördüğümüz bu kadro üretmiş vaziyette. İnşallah Mayıs sonuna kadar verdikleri söz şu; ‘Ayda 5 bin’ eğer sözlerini tutmazlarsa hesabını sorarız.

Dünya ventilatör noktasında sıkıntılar yaşadı hala da yaşıyor, biz bu süreci başarılı bir şekilde atlattık.

Öbür tarafta Yeşilköy 1005 odasıyla devreye giriyor aynı şekilde Sancaktepe devreye giriyor buralardaki bu ihtiyaçlarımız da şimdiden giderilmiş durumda bu da şunu gösteriyor ‘Biz Bize Yeteriz’.

ARÇELİK, ASELSAN, BAYKAR, BİYOSİS ve Koordinatör olması hasebiyle Sağlık Bakanlığımızı da şahsım ve milletim adına çok çok teşekkür ediyorum.

Biliyorsunuz buranın yolunu yarım yamalak bırakan İstanbul’un bir belediyesi var, ve biz hamdolsun ki iktidarız ve hemen Ulaştırma Bakanlığımızı devreye soktuk, bir taraftan yol yapıldı yapılıyor bir taraftan da metrosunu da yapıyoruz. Hastanenin yanında metro da gelecek. Yani Hastanemizin ulaşımda herhangi bir sıkıntısı olmayacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2020, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30