Saldırı girişimini engelledik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütlerinin ortak hareket ettiğine dikkat çekerek “En son, çok yakın bir zaman içerisinde PKK, DEAŞ ve PYD’nin Türkiye’ye yönelik bir saldırı girişimini engelledik” dedi.

Saldırı girişimini engelledik
banner127

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde resmi temaslarda bulundu. Burada mevkidaşı Ayşegül Baybars’ı ziyaret eden Bakan Soylu, terör örgütlerinin ortaklaşa hareket ettiğini vurgulayarak, “En son, çok yakın bir zaman içerisinde PKK, DEAŞ ve PYD’nin Türkiye’ye yönelik bir saldırı girişimini engelledik” ifadelerini kullandı.

Gazetecilere açıklama yapan Soylu, iki ülke arasında ilişkilerin önemine dikkat cekti. Ardından iki ülke arasında terör konusunun da önemli olduğuna işaret ederek, “Bir yerde sıkıştırdığımız zaman başka bir yerde hayat bulmaya çalışan terör örgütleri, tüm dünyayı da canından bezdiren bir vaka, küresel terörizm” dedi.

Türkiye'nin terörizm ile mücadele etmek zorunda olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, "Özellikle coğrafyamızda PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ var. Amansız mücadele ortaklaşa şekilde sürdürülmeli” diye konuştu.

FETÖ’nün zehirli bir sarmaşık olduğunu söyleyen Soylu, “Bunlara hayat hakkı tanımamalıyız” ifadelerine yer verdi.

Terör örgütlerinin ortak hareket ettiğine de vurgu yapan Bakan Soylu, “En son, çok yakın bir zaman içerisinde PKK, DEAŞ ve PYD’nin Türkiye’ye yönelik bir saldırı girişimini engelledik” dedi. Baybars da, Soylu’yu KKTC’de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti ve “Sayın Soylu’nun katkıları çok değerli” ifadelerini kullandı.

Bu arada Süleyman Soylu ve KKTC İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars arasında gerçekleştirilen ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2019, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30