Vatandaş Bize Kötü Laflar Ediyor

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde milletvekillerinin yaptığı konuşmalar sırasında tartışma çıktı. Oturumu yöneten  MHP  Grup Başkan Vekili  Celal Adan , "TBMM'yi izleyen vatandaş bizim adımıza çok kötü laflar ediyor, 'Şunlara bakın' diyor" diyerek tartışan milletvekillerini sakinleştirmeye çalıştı.   

Vatandaş Bize Kötü Laflar Ediyor
banner115

AK PARTİLİ VE  CHP 'Lİ VEKİLLER TARTIŞTI

TBMM Genel Kurulu'nda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 5 maddesi kabul edildi. Teklifin 3. maddesi üzerinde grubu adına söz alan CHP  Ankara   Milletvekili Yıldırım  Kaya, günlerdir süren bütçe görüşmeleri sırasında konuşan bakanları dinlediğinde, "Acaba bunlar mı yanlış yerde yaşıyor, ben mi yanlış yerde yaşıyorum." diye düşündüğünü söyledi.  Kendisinin bir eğitimci olduğunu belirten Kaya, "Sanki ülke güllük gülistanlık, yoksulluk, soysuzluk, arsızlık yok, sokakta çocuğuna ayakkabı alamadığı için intihar eden baba yok, öğrencisi okula geldiğinde sümüğünü silen öğretmen, yoksulluğunu bir kenara bırakıp öğrencisini kucağa alan öğretmen yokmuş gibi bakıyoruz. Sanırım arkadaşların saraylarının ya da sırça köşklerinin duvarları çok kalın, dışarıda yaşanan hiçbir şeyi duymuyorlar ve görmüyorlar. Burada da pencere yok dikkat ederseniz, dışarıyı görmüyoruz. Dışarıda gerçekten bir karabasan hayat yaşanıyor. Lütfen dönelim ve dışarıyı görelim." diye konuştu.     CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya    Kaya'nın "En az 3 çocuk yapın diyorsunuz nikah kıyarken. Bu çocuklar nasıl okuyacak, nasıl iş bulacak hiç düşündünüz mü?" sözlerine, AK Parti  Kahramanmaraş  Milletvekili  İmran Kılıç  tepki gösterdi. Kılıç'ın laf atmaya devam etmesi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili  Özlem Zengin , Kılıç'ı yanına giderek uyardı.  Elindeki "  Şanlıurfa 'da eşek sırtında taşınan öğrencilere ait olduğunu" belirttiği fotoğrafı gösteren Kaya, "Eşek sırtında çocuklarımızı taşımaya hakkınız yok sizin." dedi. Kaya'nın konuşması sırasında bazı AK Parti milletvekilleri laf attı.         

"BİZE KÖTÜ LAFLAR EDİYORLAR" 

Tartışma yaşandığı sırada araya giren Meclis Başkanvekili Celal Adan, laf atmamaları için milletvekillerine uyarıda bulundu.  Meclis Başkanvekili olarak, bir milletvekiline bu yönde uyarı yapmaktan utanç duyduğunu söyleyen Adan, "Sabırlı olalım, çok değerli grup başkanvekillerimiz var, sizler söz isteyebilirsiniz.  Söz  atarken, emin olun, şu anda evinde sağduyulu bir şekilde TBMM'yi izleyen vatandaş bizim adımıza çok kötü laflar ediyor, 'Şunlara bakın' diyor. Dolayısıyla yakışmıyor bize. İmran Kılıç, derleyici, toparlayıcı güzel açıklamalar yapıyor. Kılıç'ın sabırsızlığına da ben hayret ettim." ifadelerini kullandı.  Başkanvekili Adan, tartışmanın uzaması üzerine birleşime ara verdi.    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner19

banner101

banner25

banner26

banner104

banner34

banner17

banner22

banner18

banner20

banner102

banner30